10 noderīgi gadžeti grila sezonas atklāšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai gan šogad pavasaris aizkavējies, visi ar nepacietību gaidām siltos vasaras brīvdienu vakarus, kurus pavadīt dārzā kopā ar tuviniekiem un draugiem. Sadarbībā ar interjera un delikatešu centra mc2 trauku nodaļas vadītāju Ingu Rasnaču un veikala Galleria interjera un delikatešu centra mc2 trauku nodaļas pārdevēju – konsultanti Nikolu Dirdu esam apkopojuši 10 interesantus un noderīgus sīkumus, kuri būs piemēroti ne tikai ikdienā darbojoties virtuvē, bet arī rīkojot ballītes brīvā dabā. Tie var būt lieliska dāvana gurmāniem, gatavotmīļiem, kā arī praktiski domājošiem indivīdiem, kuriem patīk dažādi «High-tech» atradumi.

Foto: Publicitātes foto

1. Kūku lāpstiņa

Saldummīļiem noderīga ir vācu ražotāja WMF nerūsējošā tērauda kūkas lāpstiņa. Nav nepieciešams smērēt rokas un mēģināt kūkas gabaliņu ar pirkstiem vai naža palīdzību pārlikt uz šķīvja. Lāpstiņas pamatnē iestrādāts speciāls asmenis, kurš palīdz kūkas gabaliņu nostumt no lāpstiņas uz deserta šķīvja. Veikalos maksā ap 23 EUR.

Foto: Publicitātes foto

2. Eļļas–etiķa dozators

Spāņu ražotāja Lacor eļļas–etiķa izsmidzinātājs ļauj viegli dozēt eļļas un etiķa daudzumu ēdienā. Gan eļļu, gan etiķi var izsmidzināt vienlaicīgi, vai arī tikai vienu no tiem. Tāpat iespējams mainīt to savstarpējo proporciju lielumu. Noderēs gan virtuvē, gan izbraukumiem pie dabas vai piknikiem jūras krastā. Traukā varat paņemt līdzi jau sagrieztus svaigos lapu salātus, un tos apsmidzināt ar eļļu un etiķi tieši pirms ēšanas. Gadžets noderēs arī slaidās līnijas uzraudzītājiem, jo izslēdz iespēju uzliet pārāk lielu eļļas daudzumu vienai porcijai. Veikalos maksā ap 25 EUR.

Foto: Publicitātes foto

3. Salātu servēšanas komplekts

Vieglu vakariņu baudīšanai dārzā noderēs salātu servēšanas komplekts. Itāļu ražotāja Elleffe Design komplektā ietilpst nerūsējošā tērauda paplāte, salātu bļoda, garšvielu trauciņi un uzkodu vai mērces trauki. Katram traukam paplātē iestrādāta konkrēta novietne, tādēļ salātus viegli pagatavot virtuvē un aiznest līdz ēdamgaldam, iznest uz balkona vai dārzā. Komplektu var izmantot arī kā popkorna vai citu uzkodu servēšanas traukus un lietot, skatoties iemīļotākās filmas televīzijā. Veikalos maksā ap 130 EUR.

Foto: Publicitātes foto

4. Austeru karote

Pirms pāris gadiem austeres bija pieejamas tikai augstas klases restorānos, taču pašlaik delikatešu veiklos tās var iegādāties katrs gribētājs. Itāļu ražotāja Elleffe Design nerūsējošā tērauda austeru karotes vienā kātiņa galā ir jūras velšu dakšiņa, ar kuru gaļu atdalīt no cietās čaulas, bet otrā – garena karote, kas pielāgota austeres formai un izmēram. Šis mūsdienīgais galda rīks noder arī citu jūras velšu pasniegšanai pusdienās. Noteikti spēsiet pārsteigt savus ciemiņus ar dārza svētkos gatavotu omāru, uz galda servējot tam īpaši piemērotus piederumus. Cena vienai karotei veikalos ap 6 EUR.

Foto: Publicitātes foto

5. Avokado griezējs

Nelielā nerūsējošā tērauda avokado naža forma ir īpaši pielāgota šī augļa sasmalcināšanai. Avokado ar nazi pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un, turot augļa pusīti plaukstā, ar vienu kustību to atbrīvo no mizas un sašķēlē vienāda biezuma gabaliņos. Cena veikalos ap 23 EUR.

Foto: Publicitātes foto

6. Riekstu dzirnaviņas

Itāļu ražotāja Sambonet riekstu dzirnaviņas ir ne tikai noderīgs palīgs virtuvē, bet arī lieliski izskatīsies uz svinību galda dārza ballītē. Tām ir skaists stikla korupss ar nerūsējošā tērauda detaļām un ļoti asiem nažiem. Spēj sasmalcināt svaigus muskatriekstus, bet var noderēt arī citu riekstu kodoliem, Parmezāna sieram un dažādiem cietiem produktiem, ko gribas svaigi sarīvētus uzbērt uz ēdiena tieši pusdienu sķīvī. Veikalos pieejamas par EUR 51.40.

Foto: Publicitātes foto

7. Ananasa nazis

Vācu ražotāja WMF ananasu nazis ir izcili noderīgs rīks, ja vēlaties saglabāt ananasa mizu neskartu un pasniegt tajā augļu salātus vai boli. Vispirms ananasa auglim nogriež virsējo «cekulu», bet pēc tam ar nazi izņem ēdamo vidusdaļu. Ārējā dzelkšņainā miza ir gatava pildīšanai, un, uzliekot atpakaļ augšējo daļu, būs lieliska dekorācija krāšņākam viesību galda klājumam. Cena veikalos ap 40 EUR.

Foto: Publicitātes foto

8. Burku atvērējs

Bieži saskaramies ar konservējumiem stikla burciņās vai dzērieniem pudelēs, kuras ir aizvākotas tik cieši, ka bez palīglīdzekļu izmantošanas tās atvērt nav iespējams. Tad ņemam palīgā dvieli, mēģinām atlauzt vāciņus ar nazi vai dakšiņu, savukārt pudelēm nepieciešams speciāls atvērējs. Šis universālais vācu ražotāja WMF virtuves rīks saimniecei ir īsts vīra aizstājējs jebkura izmēra vāciņa atvēršanai. Ar to var attaisīt pat alus pudeles. Cena veikalos ap 53.97 EUR.

Foto: Publicitātes foto

9. Salātu karotes

Vācu ražotāja WMF nerūsējošā tērauda salātu karotēm ir izsmalcināts dizians. Tām ir neparasta trijstūra fromas lāsptiņa un speciāli āķīši, ar kuriem tās viegli nostiprināt pie bļodas malas. Karotes labi izskatīsies dažādos lapu salātos. Cena veikalos ap 29.90 EUR.

Foto: Publicitātes foto

10. Zemeņu tīrītājs

Nelielais ogu tīrītājs piemērots, lai izņemtu «sirsniņu» no zemenēm, nebojājot manikīrmeistara veikumu uz mūsu nagiem. Noder arī tomātu viducīšu izņemšanai. Zemeņu tīrītāja ergonomiskā froma un neslīdošais materiāls ir patīkams lietošanā. Gadžeta augšējā daļā nospiežot podziņu, viducīšu izņemšana tiek veikta ar apakšdaļā iestrādātajām knaiblītēm. Tas īpaši noderīgs ikvienā virtuvē zemeņu sezonas laikā. Ražotāja WMF zemeņu tīrītāja cena ap EUR 15.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu