Kā pareizi izvēlēties kvalitatīvu dvieli

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Iekārtojot vannasistabu, viens no svarīgākajiem akcentiem ir pareizi izvēlēts dvielis. Tāpat arī virtuvē – dvielim jābūt ne tikai praktiskam, bet jāpiestāv kopējam interjeram. Šobrīd ir pieejami visdažādāko izmēru un krāsu dvieļi, uz kuriem ir iespējams radīt mākslas darbus printu veidā, izšūt rakstus, iestrādāt mežģīnes, nemaz nerunājot par materiālu daudzveidību.

Materiāls

Šobrīd ražotāji piedāvā īpaši kvalitatīvus dvieļus no augstas kvalitātes materiāliem. Jaunums tirgū ir dvieļi, kas ražoti no mikromodāla. Mikromodālu dēvē par pasaulē mīkstāko šķiedru. To izgatavo no koksnes mīkstās daļas, atdalot celulozi un izveidojot mīkstu masu, kas tiek attīrīta no ķimikālijām. Mikromodālu var miksēt ar dažādiem materiāliem, piemēram, kokvilnu, linu, zīdu un kašmiru. Viens no populārākajiem šādu dvieļu ražotājiem ir Framsohn (Austrija), kas dvieļus veido no īpaši savērptiem diegiem, radot mīkstu un ādai patīkamu audumu.

Foto: Publicitātes foto

Vēl viens pieminēšanas vērts ražotājs ir Christian Fischbacher (Šveice), kas piedāvā dvieļus no 100% kokvilnas. Dvieļi ir mīksti un gaisīgi.

Foto: Publicitātes foto

Ražošana

Mūsdienās ļoti aktuāli ir maksimāli tīri materiāli, bez pievienotām ķimikālijām. Šim nolūkam ražošanā tiek izmantota sertificēta bio kokvilna, kas atbilst visiem eko standartiem. Auduma šķiedru ražošanā netiek izmantots hlors, izņemot baltos dvieļus, kuros hlora daudzums ir minimāls. Audums ir higiēnisks, nesatur pesticīdus.

Foto: Publicitātes foto

Kvalitāte

Uz dvieļiem noteikti nevajadzētu ekonomēt, jo, ja tos pareizi kopj, ievērojot ražotāja norādījumus, tie kalpo ļoti ilgi. Ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību ražotie audumi nesaraujas, nezaudē krāsu un formu, ir elastīgi, labi uzsūc mitrumu un neatstāj uz ādas pūkas, kas raksturīgs no zemas kvalitātes materiāliem ražotiem dvieļiem. Jāpiebilst, ka kvalitatīvu dvieļu mazgāšanai nav nepieciešams izmantot veļas mīkstinātāju, jo tie ir veidoti no dabiski mīkstiem materiāliem.

Foto: Publicitātes foto

Kas tagad ir modē?

Interjera un delikatešu centra mc2 veikala Galleria tekstila nodaļas vadītāja Nelli Spilve stāsta, ka nav izteikta dvieļu modes kulta, tomēr katru gadu kolekcijas mainās un piedāvājums kļūst plašāks. Piemēram, šogad ražotāji piedāvā dvieļus ar eleganti nošūtām malām, no dažādu krāsu diegiem izšūtiem rakstiem, iestrādātām smalkām mežģīnēm, un krāsainiem printiem. Latvijā pircēji visbiežāk izvēlas klasiskos baltos dvieļus, kā arī visu krāsu pasteļtoņus.

Foto: Publicitātes foto

Jaunumi

Pēdējos gados aktuāli ir kļuvuši vafeļdvieļi. Līdz šim tos visvairāk izmantoja virtuvēs, jo tie labi uzsūc mitrumu un, atkarībā no materiāla, var mazgāt augstā temperatūrā. Tagad vafeļdvieļi tiek piedāvāti arī spa un pirts vajadzībām, jo tie ir viegli, kompakti un neaizņem daudz vietas. Pirts vajadzībām tiek piedāvāti arī klasiskie «pirts dvieļi». Ja līdz šim tos stingri saturēja vienā malā iestrādāta gumija un lipīgā lenta, tad tagad ražotāji ir spēruši soli uz priekšu un piedāvā dvieļus ar spiedpogām. Spiedpogas ir daudz ērtākas, jo ir stingi aizveramas un, atšķirībā no lipīgās lentas, arī pēc vairākām lietošanas reizēm nezaudē kvalitāti.

Foto: Publicitātes foto

Vasaras sezonai

Vasarā aktuāli kļūst liela izmēra dvieļi, kurus cilvēki labprāt ņem līdzi uz pludmali. Papildus jau ierastajiem frotē un bambusa dvieļiem, šogad aktuāli ir arī neapstrādāti lina auduma dvieļi. Tiem piemīt dabiska lina nokrāsa, jo tie nav balināti, tātad ir ekoloģiski tīri. Pludmales sezonai var izvēlēties šobrīd aktuālos printus, lielus un krāsainus rakstus vai vienkārši spilgtas krāsas, ko viegli pieskaņot peldkostīmam vai pludmales somai.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu