Praktisks dvieļu žāvētājs un stilīgs radiators

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bieži valda maldīgs uzskats par to, ka radiatori un dvieļu žāvētāji ir viens un tas pats, tāpēc no dvieļu žāvētājiem tiek sagaidīta radiatoru funkcija. Ar ko tad īsti atšķiras radiatori no žāvētājiem, un kādas ir jaunākās modes un tirgus tendences?

Foto: Publicitātes foto

Dvieļu žāvētāji

Dvieļu žāvētājam ir tikai viens uzdevums – izžāvēt dvieļus. Žāvētājs nekad papildus nesildīs telpu, ja vien tas nebūs nesamērīgi liels žāvētājs mazā vannasistabā. Šobrīd pieejamos dvieļu žāvētājus var iedalīt divās grupās:

  • Modernie žāvētāji, kas vizuāli atgādina telpas interjera papildelementus vai dizaina priekšmetus.
  • Parastie, jeb mums visiem ierastie žāvētāji, kas vizuāli atgādina lielus dvieļu pakaramos.
Foto: Publicitātes foto

Atkarībā no izvēlētā žāvētāja, tā sildīšanai var izmantot elektrību vai esošo apkures sistēmu. Ir atsevišķi žāvētāji, ko var pieslēgt karstajam ūdenim, tomēr ir jāatceras, ka tajos no iekšpuses veidojas korozija, tāpēc šādai alternatīvai var izmantot tikai no misiņa vai nerūsējošā tērauda izgatavotus žāvētājus.

Foto: Publicitātes foto

Radiatori

  • Līdzīgi kā dvieļu žāvētājus, arī radiatorus var sadalīt atsevišķās grupās:
  • Modernā stila radiatori, kas interjerā iekļaujas kā dizaina elementi un bieži vien nav pamanāmi uz telpas kopējā fona.
  • Parastie radiatori, kas pilda savu funkciju un ir ekonomiski izdevīgi.
  • Klasiskie radiatori jeb čuguna radiatori, kas atgādina autentiskus Ulmaņlaika radiatorus.
  • Grīdā iebūvējamie konvektori.
Foto: Publicitātes foto

Klasika

Klasiskie čuguna radiatori noteikti ir greznākie un arī dārgākie radiatori. Tie ienes pirmskara laika greznību jebkurā interjerā un lieliski iederas mājokļos, kuru īpašnieki vēlas izcelties ar individuālu stilu. Nav noslēpums, ka šāda stila radiatori liecina arī par saimnieka rocību, jo izmaksu ziņā tie ir ļoti dārgi. Ražošanas procesā tie tiek izlieti īpašās formās, kas dod iespēju izveidot jebkuru sev vēlamu formu. Tos var krāsot, veidot dažādus efektus un atkārtoti pārkrāsot, ja telpā nepieciešamas pārmaiņas. Tiem ir arī lieliska siltuma atdeve. Iegādājoties čuguna radiatorus, noteikti nedrīkst aizmirst, ka tie ir ļoti smagi.

Foto: Publicitātes foto

Modernam mājoklim

Modernā stila radiatori ir pateicīgi ar savu dizainu. Tos iespējams pieskaņot visām telpām, jo tie vairāk atgādina dizaina elementus, nekā apsildes ierīces. Ir iespējams apmierināt gandrīz jebkuru klienta vēlmi – tos var izvietot gar vai zem logiem, pielikt pie sienas virtuvē, guļamistabā vai vannasistabā. Jāpiebilst, ka īpaši vannasistabai un virtuvei ir radīti dažādi papildelementi, kas kalpo kā dvieļu žāvētāji. Šos radiatorus ražo no dažādiem materiāliem, tāpēc iespējams radīt jebkuras formas. Piemēram, no alumīnija var radīt robustas formas, asus stūrus, taisnas malas. Šad un tad radiatoru ražošanā izmanto arī grafītu, kas ir ātri silstošs materiāls un radiators var uzsilt pat piecpadsmit minūšu laikā.

Foto: Publicitātes foto

Standarta variants

Šie nav ierastie baltie radiatori, kas redzami gandrīz visos standarta plānojumos, bet ir ekonomiski izdevīgi un arī dizaina ziņā pārspēj klasiskos bloku māju radiatorus. Tos ražo no tērauda un metāla. Visbiežāk šos radiatorus izvēlas cilvēki, kuri nevar atļauties, piemēram, čuguna radiatorus, bet nevēlas arī jau pieminētos «parastos» radiatorus. Tiem ir labāka siltuma atdeve nekā parastajiem radiatoriem. Šos radiatorus var izmantot telpu atdalīšanai, var novietot gan horizontāli, gan vertikāli, tos var krāsot, pulēt, lakot un radīt no tiem krāšņus interjera priekšmetus.

Foto: Publicitātes foto

Grīdā iebūvējamie konvektori

Grīdā iebūvējamie konvektori ir ideāls risinājums tiem, kuriem nepatīk klasiskie radiatori, vai tiem, kuru mājokļa siena ir no stikla. Ja parastie radiatori apsilda visu telpu ap sevi, tad konvektori silda tikai telpu virs sevis. Papildus pievienojot ventilatoru, ir iespējams nodrošināt siltā gaisa iepūšanu telpā. Iebūvētajam konvektoram pa virsu tiek uzlikts režģis, ko katrs var pieskaņot grīdai vai mēbelēm pēc saviem ieskatiem. Visbiežāk kovektorus izvieto ofisos un telpās, kurās ir lieli logi.

Foto: Publicitātes foto

«Reaton» santehnikas piederumu tirdzniecības nodaļas pārstāvis Vladimirs Čubars iesaka veidot projektu apkures sistēmai vēl pirms mājas celtniecības vai dzīvokļa remonta, un izvēlēties radiatorus, vadoties pēc projekta, lai iegūtu maksimālu efektu. Tāpat arī uz apkures sistēmu nevajadzētu ekonomēt, jo patiesās izmaksas sekos pēc remonta – katrā apkures sezonā.

Visiem pieminētajiem radiatoriem ir iespējams izmantot «gudrās mājas» iespējas un pievienot termostatus, izveidot kopēju vadības paneli, kā arī regulēt siltumenerģiju, izmantojot viedierīces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu