Ērts un mūsdienīgs mājas apģērbs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dienas lielāko daļu mēs pavadām darbā, kur nēsājam vienas drēbes astoņas stundas, bieži vien tas ir piegulošs apģērbs vai, atbilstoši darba specifikai, kāds speciāls kostīms. Atgriežoties mājās, ir patīkami atsvaidzināties dušā un pārģērbt ērtu mājas apģērbu.

Kas ir mājas tērps

Mājas apģērbs atgriežas modē. Un ne velti. Šobrīd, ar frāzi «mājas apģērbs», mēs saprotam speciālu tērpu, kas ir paredzēts nēsāšanai brīvajā laikā, laiski vadot rītus pie brokastu galda, pārģērbjoties pēc dušas vai vannas. Tas ir tērps, kas radīts no viegla un ādai tīkama auduma.

Daudzi maldīgi uzskata, ka mājas tērps ir pidžama vai halāts. Dizaineri ir izstrādājuši lieliskus, vieglus mājas tērpus, kas nelīdzinās nakts drēbēm, bet, tieši pretēji – iepriecina ar kvalitāti. Tos ir iespējams pieskaņot pat mājas tekstilam, piemēram, gultasveļai. Šajā jomā ir vērts izcelt tādus ražotājus kā Christian Fischbacher, Frette, Framsohn, Blumarine un Weseta.

Foto: Publicitātes foto

Atšķirības

Ar ko atšķiras mājas tērps no ierastajām mājas drēbēm? Mājas tērps ir viegls, gaisīgs un elpojošs. To izgatavo no 100% dabīgām un ekoloģiski tīrām auduma šķiedrām. Visbiežāk mājas tērpi tiek šūdināti no dabīgā zīda, Ēģiptes kokvilnas, ļoti plāna lina auduma un viskozes. Līdzīgi kā naktskreklos un halātos, tiek iestrādātas mežģīnes un izšuvumi.

Foto: Publicitātes foto

Halāti

Mājas tērpa neatņemama sastāvdaļa ir arī halāts. Silts un mīksts halāts ziemas vakariem ir nepieciešamība aukstajā laikā. Piedāvājums ir gana plašs katrai gaumei: ar siltu oderējumu un apšūtām piedurknēm, no ārpuses apstrādāts ar žakarda audumu vai vienkrāsains – katrs var izvēlēties atbilstoši savai gaumei. Sievietēm aktuāli ir īsi dabīgā zīda halāti vai gari plānas kokvilnas rīta svārki.

Foto: Publicitātes foto

Nakts veļa

Laba izskata noslēpums ir pilnvērtīgs miegs, tāpēc ļoti svarīgi, lai nakts laikā mēs justos ērti. Par to rūpējas kvalitatīva nakts veļa. Kā sievietēm, tā arī vīriešiem ir ļoti svarīgi, lai āda naktī elpo un nekas netraucē miegam. Tāpat kā mājas tērpi, arī nakts veļa tiek ražota no kvalitatīviem materiāliem, nodrošinot komfortu. Vasaras siltajā laikā lieliski piemērota būs plāna kokvilna, bet vēsākam laikam viskoze vai īpaši siltināta pidžama, kurai pa virsu var uzvilkt tikpat siltu halātu.

Foto: Publicitātes foto

Vēsākam laikam

Vēsākam rītam vai vakaram lieliski noderēs no dabīgiem un augstvērtīgiem materiāliem darināts skaists un kvalitatīvs adījumus visām sezonām. Šādus, no zīda un mohēras darinātus, adījumus piedāvā pašmāju ražotājs Maimai.

Interjera un delikatešu centra mc2 veikala Galleria tekstila nodaļas vadītāja Nelli Spilve uzsver, ka galvenais priekšnoteikums veiksmīga mājas tērpa izvēlē ir kvalitāte. Kvalitatīvs audums nepūkosies, nevelsies un neizbalēs pēc vairākām mazgāšanas reizēm. Liels mājas tērpu pluss ir tas, ka šos apģērbus var droši mazgāt veļas mašīnā, kas nozīmē, ka tie ir viegli kopjami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu