Mājas smaržas un aromāti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Parasti pirmais iespaids par cilvēkiem rodas brīdī, kad tie atver savas mājas durvis un mēs sajūtam mājokļa aromātu. Mūsdienās labi smaržot varam ne tikai mēs paši, bet arī mūsu mājas. Arī mājokļiem ir radītas dažādas smaržu un aromātu līnijas, sākot no smaržīgajām svecēm, beidzot ar gaisa atsvaidzinātājiem.

Foto: Publicitātes foto

Ikdienas steigā bieži mēs izvēlamies vien «kaut ko smaržīgu», bet patiesībā aromātu pasaule ir vesela zinātne. Katrai smaržai ir sava ietekme. Un, ja pratīsim pareizi pielāgot aromātu savam mājoklim, tad tas kalpos ne tikai kā vizītkarte, bet arī kā darba spēju vai miega uzlabotājs. Vislabāk ir izvēlēties smaržīgos kociņus, kas būs arī lielisks interjera papildinājums, vai sveces, kas ziemā radīs īpaši siltu noskaņu.

Foto: Publicitātes foto

Smaržu aromātus parasti iedala vairākās kategorijās:

  • Četri elementi (ūdens, uguns, gaiss, zeme)
  • Ziedu aromāti
  • Romantiskie aromāti
  • Augļu aromāti
  • Debess puses (ziemeļi, rietumi, austrumi, dienvidi)
Foto: Publicitātes foto

Ja dienas laikā nācies sanervozēties, mājās garastāvoklis vēl vairāk pasliktināsies, ja būs jūtamas asas smakas, kas rodas vārot un cepot. Līdzīgu reakciju var izraisīt pat kafijas aromāts, ja tas atgādinās darbu. Tieši šādās situācijās palīdzēs mājas aromāti.

Foto: Publicitātes foto

Noteikti jāņem vērā – jo lielāka ir telpa, jo spēcīgākam ir jābūt aromātam. Ja ir vēlēšanās pēc izteiktākas smaržas un tiek izmantoti smaržīgie kociņi, tad šie kociņi ir biežāk jāapgriež uz otru pusi. Ja aromātu nepieciešams nomaskēt, tad kociņus nav ieteicams grozīt, bet smaržīgajām svecēm jāuzliek vāciņš, kas parasti nāk komplektā ar sveci.

Foto: Publicitātes foto

Ja mājās ir kāds kaislīgs smēķētājs, vai ciemiņš, tad telpas ieteicams vispirms izvēdināt un tikai tad izmantot atsvaidzinātājus, jo pretējā gadījumā var rasties pretējs efekts un telpas aromāts var kļūt nepatīkams. Tāpat šādos gadījos labi palīdz smaržīgās sveces.

Foto: Publicitātes foto

Jau atkal nevajadzētu piemirst, ka aromāti iedarbojas dažādi un nekādā gadījumā nevajag sajaukt divus spēcīgus aromātus. Ja skapī tiek ievietoti speciāli aromatizēti porcelāna trauciņi vai smaržīgas ziepes, lai atsvaidzinātu drēbes, tad jāizvēlas neitrālas smaržas veļas mazgājamais līdzeklis, lai aromāti nepārklātos.

Foto: Publicitātes foto

Interjera un delikatešu centra mc2 veikala Galleria tekstila nodaļas vadītāja Nelli Spilve iesaka izvēlēties kvalitatīvus aromātus, jo tie būs spēcīgāki un ilgnoturīgi. Viņa iesaka izvēlēties starp tādiem ražotājiem kā Dr. Vranjes, Frette, Chando un Mathilde M. Jaunums Latvijas tirgū šobrīd ir Egizia, kas citur pazīstams ar Itālijai raksturīgo kvalitāti un greznumu. Tā stikla svečturi ir rotāti ar sudraba un 24 karātu zelta pārklājumu. Mājas aromātu sērijām ir pieejami arī skaisti noformēti dāvanu iepakojumi, par kuriem priecāsies jebkurš jubilārs.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu