«3 pavāri» un «Restorāns 3» pavārs Ēriks Dreibants viesojās «Rīdzenes tirdziņā», lai apmeklētājus iedvesmotu ar īpašu recepti. No iegādātajiem labumiem tika pagatavota garda brokastu maltīte nesteidzīgam brīvdienu rītam.
Ērika Dreibanta recepte «Dabas garšas brīvdienu brokastu rīts...»
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Karstais cidoniju-ābolu dzēriens
- ½ sauja ābolu mizu
- šķipsniņa cidoniju sukāžu
- 2 ēdamkarotes cidoniju sīrupa
- visu pārlej ar karstu ūdeni
Četru veidu maizītes
- Pirmā maizīte ar ābolu sieru
- Otrā maizīte ar kaņepju staku un biotomātu šķēlītēm
- Trešā maizīte ar kaņepju staku, vārītu paipalu olu un biotomāta šķēlītēm
- Ceturtā maizīte ar ābolu sviestu un kazas sieru
Salāti
Sastāvdaļas mērces pagatavošanai
- ½ tējkarote sinepju
- ½ tējkarote medus
- 6 ēdamkarotes rapšu eļļas
- visu rūpīgi samaisa
Sastāvdaļas salātiem
- Bioburkāni
- Cidoniju sīrupā un timiānā apceptas gailenes
- Vārītas paipalu olas
- Cidoniju sukādes
- Visu aplej ar mērci un uzber pētersīļus
Gardumlietas brokastu pagatavošanai iegādātas Rīdzenes tirdziņā no dravnieka Uģa Mālnieka, paipalu fermas Ola, zemnieku saimniecības Buliņi, ZeMaize, Āgenskalna sinepes, Kangaru našķi un Svaigi.lv.
Tirdzniecības centrā Galerija Centrs ceturtdien un piektdien, 13. un 14. oktobrī, līdz plkst. 21.00 norisinās kārtējais Rīdzenes tirdziņš..