Kā brokasto latvieši? Paradumi un mīļākie ēdieni

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Pastāv uzskats, ka tieši brokastis ir svarīgākā ēdienreize dienā, un, lūgti dalīties ar saviem brokastošanas ieradumiem darba dienās, vairākums (72%) Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem ir norādījuši, ka regulāri ietur brokastis, - ceturtā daļa (27%) iedzīvotāju ietur sātīgas brokastis, savukārt 45% iedzīvotāju ietur vieglas brokastis.

14% iedzīvotāju ir norādījuši, ka darba dienās brokasto neregulāri, un starp šādu atbildi sniegušajiem salīdzinoši biežāk ir gados jaunāki respondenti (vecumā no 18 līdz 29 gadiem).

14% iedzīvotāju ir norādījuši, ka brokastis darba dienās neēd.

Latvijas iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem, kuri regulāri ietur brokastis, salīdzinoši visbiežāk kā iecienītāko brokastu ēdienu ir norādījuši sviestmaizes (68%) un kā iecienītāko brokastu dzērienu – kafiju (68%).

Salīdzinoši bieži iedzīvotāji kā iecienītāko brokastu ēdienu ir norādījuši dažādi pagatavotas olas (46%) un dažādu veidu putras (39%), savukārt salīdzinoši bieži kā iecienītākais brokastu dzēriens ir norādīta tēja (41%).

Salīdzinoši retāk iedzīvotāji kā iecienītāko brokastu ēdienu ir norādījuši jogurtu (18%), sausās brokastu pārslas ar pienu vai jogurtu (15%), pankūkas (15%) un augļus (14%), un

salīdzinoši retāk iedzīvotāji kā iecienītāko brokastu dzērienu ir norādījuši ūdeni (22%).

Salīdzinoši visretāk iedzīvotāji norādījuši, ka viņu iecienītākais brokastu ēdiens ir musli (7%), kāds cits ēdiens (7%), biezpiens un dažādi tā izstrādājumi (4%), kā arī smūtijs (2%), savukārt salīdzinoši visretāk kā iecienītākais brokastu dzēriens ir norādīta sula (5%) un kāds cits dzēriens (3%).

Jāatzīmē, ka starp tiem, kuri brokastīs ir iecienījuši ēst dažādu veidu putras, salīdzinoši biežāk ir iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 39 gadiem, savukārt starp tiem, kuri ir iecienījuši tādus brokastu ēdienus kā sausās brokastu pārslas ar pienu vai jogurtu, musli, pankūkas, jogurtu un augļus, salīdzinoši biežāk ir iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

Salīdzinoši biežāk starp tiem, kuri brokastīs ir iecienījuši dzert tēju vai ūdeni, ir iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem, savukārt starp tiem, kuri ir iecienījuši dzert kafiju, – iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 55 gadiem.

Par aptauju

Aptauju veica pētījumu kompānija Kantar TNS laikā no 2017. gada 7. līdz 9. februārim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 950 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Kantar TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā Kantar TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu