Ziņkārīgajiem! Karalienes Elizabetes II ikdienas ēdienkarte...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA/AP/Reuters/Scanpix

Vērojot, cik ļoti latviešiem patīk sekot līdzi karalisko ģimeņu dzīvei, noteikti daudziem būs interesanti uzzināt, ko tad patiesībā ēd Viņas Augstība karaliene Elizabete II.

The Telegraph informē, ka karaliskās ģimenes šefpavārs Marks Flanagans regulāri dodas pie karalienes ar ēdienkarti, lai viņa to izskatītu, mainītu vai apstiprinātu. Karaliene ne vien izsvītro, bet arī nāk klajā ar savām idejām par to, ko varētu ēst karaliskā ģimene kādā no ēdienreizēm.

Lai vai kā, bijušais karaliskās ģimenes šefpavārs Darens Makgreidijs uzsver, ka karaliene nav apsēsta ar ēdienu, kā, piemēram, princis Filips, kurš par ēšanu var runāt dienām ilgi. «Karaliene ēd, lai dzīvotu, nevis otrādi!»

Piedāvājam nelielu ieskatu karalienes Elizabetes ikdienas ēdienreizēs.

Karaliene sāk savu dienu ar Earl Grey tēju un cepumiem.

Tēja tiek dzerta bez piena un cukura un pasniegta speciālā Ķīnas tējkannā.

Tālāk viņa dodas brokastīs, kurās parasti ir augļi un brokastu pārslas. Kellogg's, Quaker Oats, Weetabix - tās visas ir iecienītas karaliskajā ģimenē.

Karaliene brokastīs notiesā arī apgrauzdētu maizi ar marmelādi, kuru viņa ir iecienījusi no ražotāja «Wilkin & Sons». Tomēr citreiz karaliene izvēlas ko vairāk dūšu piesienošu - olu kulteni ar kūpinātu lasi un trifelēm.

Katrā ziņā karaliene vienmēr izvēlas brūnās olas.

Viņa domā, ka tās ir veselīgākas, raksta The Guardian.

Pirms pusdienām viņai patīk baudīt Gordon's Gin džina un Dubonnet aperitīva (uz saldas vīna bāzes) kokteili, kas pasniegts ar citrona šķēli un daudz ledus.

Pusdienās parasti karaliene ēd ko vieglu, visbiežāk zivi un dārzeņus. Citreiz viņa izvēlas grilētu cāli ar salātiem.

Ja karaliene ēd viena, viņa nekad neēd neko cieti saturošu.

Īsāk sakot, tad karalienei netiks servēti kartupeļi, rīsi vai makaroni, raksta The Daily Mail.

Pēc pusdienām ir laiks pēcpusdienas tējai, kuru pasniedz ar mini sendvičiem ar gurķi, kūpinātu lasi, olām un majonēzi vai šķiņķi un sinepēm.

Sendviču maizes ir bez garozas.

Vakariņās ierasti ir liellopa fileja, briedis, fazāns vai lasis. Desertā karalienei garšo šokolāde un zemenes.

Visa nobeigumā, protams, glāze šampanieša (iecienītākie - Bollinger, Lanson un Krug).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu