Franču klasika! Kāpēc gan ne?
Izaicini sevi 8. martā: pagatavo Macarons!
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas
mīklai
- 300 g mandeļu miltu
- 300 g pūdercukura
- 220 g olu baltumu
- 300 g baltā cukura
- 40 g ūdens
- 2–3 g pārtikas krāsvielu pēc izvēles
ogu pildījumam
- 75 g saldā krējuma
- 200 g baltās šokolādes, salauzta gabaliņos
- 60 g saldētu ogu, sasmalcinātas
vaniļas pildījumam
- 75 g saldā krējuma
- 1/2 vaniļas pāksts
- 200 g baltās šokolādes, salauzta gabaliņos
- 20 g degvīna
Pagatavošana
- Sakarsē krāsni 155 grādus karstu. Izklāj cepamo pannu ar cepamo papīru.
- Mandeļu miltus sajauc ar pūdercukuru, izsijā, tad pievieno 110 g olu baltumu.
- Atlikušos olu baltumus puto ar mikseri uz maziem apgriezieniem.
- Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru un uz lēnas uguns vāri sīrupu līdz 118 grādiem. Kad gatavs, lēnā strūkliņā pievieno sīrupu olu baltumiem, kas putojas.
- Tad palielini putošanas apgriezienus un puto, līdz izveidojas viendabīga, stingra un spīdīga masa.
- Olu baltumu un sīrupa masu iecilā mandeļu miltu un pūdercukura masā. Beigās pievieno krāsvielas un samaisi.
- Pildi mīklu konditorejas maisiņā un uz pannas veido cepumu aplīšus, piepildot pannu. Liec krāsnī cepties 14–15 minūtes. Kad gatavi, izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
- Tikmēr gatavo ogu pildījumu. Katliņā uzkarsē saldo krējumu. Atsevišķi ūdens peldē izkausē balto šokolādi, tad pievieno to saldajam krējumam, pievieno arī ogas un samaisi.
- Padzesē un pildi starp cepumu pusītēm.
- Gatavo vaniļas pildījumu. Katliņā uzkarsē saldo krējumu kopā ar pārgrieztu vaniļas pāksti. Atsevišķi ūdens peldē izkausē balto šokolādi un pievieno saldajam krējumam. Izņem no katliņa vaniļas pāksti, uzmanīgi izkasi sēkliņas, liec tās atpakaļ katlā, pievieno degvīnu un samaisi.
- Krēmu atdzesē un pildi starp cepumu pusītēm.
Avots - http://www.gardezi.lv