Saldējuma deserts ar melnajiem pipariem un zemenēm

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Melnie pipari tiek uzskatīti par pasaulē visvairāk lietoto garšvielu. Taču, izrādās, piparus var izmantot neskaitāmos veidos, pat tādos, kādi mums līdz šim vispār nav ienākuši prātā.

Piparu un citu garšvielu «karaļvalsts» Kambodža būs viena no valstīm, kurā viesosies arī jaunais pavārs Stīvijs Pārls (Stevie Parle) un profesionālā garšvielu eksperte Emma Gracete (Emma Grazette). Viņus valdzina unikālās sastāvdaļas, kas dod garšu ēdieniem, tādēļ viņi apceļoja Eiropu, Vidējos Austrumos, Āziju un Dienvidameriku. Par viņu piedzīvojumiem stāstīs jaunais raidījumu cikls «Ceļojums garšu pasaulē», kas no 2.aprīļa skatāms kanālā «FOX Life».

Lūk, netradicionāls veids, kā izmantot melnos piparus. Saldējuma deserts ir veltīts klasiskajai melno piparu un zemeņu «saspēlei». Vislabāk gatavošanā izmantot saldējuma mašīnu, taču, ja saldo našķi gatavojat citādi, tad arī tā var darīt!

Sastāvdaļas saldējumam

500 ml vai divas tases piena

500 ml vai divas tases saldā krējuma

20 melno piparu graudiņi

10 lieli olu dzeltenumi

250 g zeltainā pūdercukura, var aizstāt ar citu

Zemeņu biezenim

100 g zemeņu, notīrītas un sagrieztas uz pusēm

50 g zeltainā pūdercukura, var aizstāt ar citu

3 tējkarotes rupji samaltu melno piparu

Lielā katlā uz vidējas uguns silda pienu, saldo krējumu un piparu graudiņus apmēram desmit minūtes līdz brīdim, kamēr maisījums teju vārās. Lielā bļodā sajauc olu dzeltenumus un cukuru un, nepārtraukti maisot, lēnām pārlej ar karsto piena maisījumu.

Olu un piena maisījumu pārlej atpakaļ katlā un lēnām vāra, maisot ar koka karoti. Pēc tam atstāj atdzist un izlej caur sietu, lai izņemtu piparus. Ielej saldējuma mašīnā un saldē atbilstoši ražotāja instrukcijām.

Tikmēr sarīvē zemenes ar cukuru, izberž caur sietu vienmērīgā biezenī. Masā iemaisa melnos piparus, tad zemeņu biezeni viegli iejauc saldējuma masā un pasniedz.

Skaties raidījumu ciklu «Ceļojums garšu pasaulē» televīzijas kanālā «FOX Life» svētdienās no 2.aprīļa, plkst. 12:00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu