3 salātu receptes, lai pievilinātu pavasari!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Tuvojoties arvien siltākam laikam, nenoliedzami sākam pievērst uzmanību tam, ko liekam uz sava šķīvīša. Kārojas ko vieglu, garšīgu, sātīgu un veselīgu vienlaikus? Lūk, iedvesmojies no šīm krāsainajām un gardajām receptēm!

Siltie ziedkāpostu un tomātu salāti ar graudaugiem
Lieliska pusdienu maltīte, kad gribas ko vieglu, siltu, veselīgu, bet tajā pašā laikā sātīgu. Perfekts garšu salikums!

Tev vajadzēs

  • 1 ziedkāpostu
  • 1 tējk. kumina sēklu
  • šķipsnu čili pulvera
  • 200 g ķirštomātu
  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • 1 citronu (sula un miza)
  • 150 g zaļo pupiņu pākšu
  • 500 g ātri vārāmā graudaugu maisījuma
  • 2 tējk. sojas mērces


Kā pagatavot?
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Ziedkāpostu sadala gabaliņos un apviļā tos garšvielās un ēdamkarotē eļļas. Pievieno arī citrona miziņu un tomātus. Pēc tam dārzeņu gabaliņus izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīra sloksni. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz tie mīksti un apbrūnējuši.
Kamēr dārzeņi gatavojas, pupiņu pākstis noblanšē verdošā ūdenī 3-4 minūtes. Kad tas izdarīts, pākstis noskalo zem auksta ūdens strūklas.
Graudaugu maisījumu pagatavo pēc norādēm uz iepakojuma.
Sagatavo lielu salātu bļodu – tajā saber novārītos graudaugu produktus, pievieno pupiņu pākstis, ziedkāposta gabaliņus un tomātus, eļļu, sojas mērci un citronu sulu. Salātus apmaisa un pasniedz, kamēr vēl silti.

Kraukšķīgie Cēzara salāti ar vistas fileju
Mmm, kas var būt labāks par šo? Klasiskie salāti, bez kuriem pavasara sezonas atklāšana nemaz nav iedomājama!

Sastāvdaļas

  • tostermaize
  • olīveļļa
  • 2 vistas filejas
  • romiešu salātu lapas
  • ķiploka daiva
  • 3 anšovu filejas
  • ķirštomātiņi
  • Parmas siers
  • 1 olas baltums
  • svaiga citrona sula
  • 1 tējkarote baltvīna etiķa
  • 1/4 tējkarote Dižonas sinepes
  • sāls, pipari pēc garšas


Kā pagatavot?
Bļodā sajauc olas baltumus ar citrona sulu, baltvīna etiķi un Dižonas sinepēm.
Visu samaisi līdz baltai viendabīgai masai.
Pēc tam lēnām pievieno olīveļļu, līdz masa iegūst biezāku konsistenci.
Pievieno sāli pēc garšas.
Vistas fileju apber ar garšvielām, olīveļļu un cep cepeškrāsnī līdz gatavs, 180 °C temperatūrā 20 minūtes.
Tostermaizes šķēles sagriez vidēja izmēra kubiņos, sajauc ar olīveļļu un pārkaisi ar sāli.
Liek cepties krāsnī 160 °C temperatūrā 10 minūtes.
Salātu lapas saplēs lielos gabalos un ieliec bļodā, pievieno grauzdiņus, ķirštomātiņus un pagatavo mērci.
Visu samaisi un liec uz šķīvja, virsū liec sagrieztu vistas fileju un pārrīvē pāri Parmas sieru.


Kartupeļu-olu salāti ar lociņiem
Derēs patiešām izsalkušiem! Atceries, ka daudzus produktus, ko ikdienā esam pieraduši ēst siltus, iespējams miksēt arī dažādos gardos salātos!

Sastāvdaļas

  • 10 vidēja izmēra kartupeļi
  • 10 vārītas olas
  • 1 smalki sagriezts sīpols
  • Lociņi


Mērcei

  • 100 g majonēzes
  • 100 g bezpiedevu jogurta
  • 3 ēd.k. baltvīna etiķa
  • 2 ēd.k. sinepju
  • 1 ēd.k. cukura
  • 1 tējk. sāls
  • pipari pēc garšas


Kā pagatavot?
Katliņā uzvāra kartupeļus ar visu mizu, atdzesē, nomizo un sagriež vidēja izmēra kubiņos.
Sešām olām atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus atliek malā, baltumus sagriež vidēja izmēra kubiņos un kopā ar sīpolu pievieno kartupeļiem.
Gatavo mērci - bļodiņā sadrupina olu dzeltenumus, pievieno majonēzi, jogurtu, baltvīna etiķi, sinepes, cukuru, sāli un piparus. Visu samaisa un pārlej kartupeļiem.
Salātus samaisa, pievieno vēl sāli un piparus, ja nepieciešams. Pāri kārto šķēlītēs sagrieztas atlikušās olas un pārkaisa ar smalki sagrieztiem lociņiem.
Pirms pasniegšanas atdzesē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu