Gudrā bērnu gultiņa - gluži kā brauciens automašīnā, kas iemidzina

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daudziem jaunajiem vecākiem ir tikai viens pilnīgi drošs veids, kā vakarā iemidzināt mazuli, – naksnīgs brauciens, kas nomierina, atslābina un palīdz mazulim iemigt.

Taču tas nozīmē saraustītu nakti mammai vai tētim, kuri saskaņā ar pētījuma rezultātiem naktī var cerēt tikai uz nedaudz vairāk nekā piecām stundām miega, tādējādi bērna pirmajā dzīves gadā vien zaudējot miega stundas, kuru skaits vienāds ar 44 dienām.* Taču drīzumā tam varētu tikt rasts risinājums.

Ford ir izstrādājis gultiņu, ar kuru mājas apstākļos iespējams imitēt naksnīgo braucienu kustību, dzinēja troksni un pat ielu apgaismojumu. Pēc izskata parastai gultiņai līdzīgā Max Motor Dreams ieslēdzama ar viedtālruņa lietotnes palīdzību. Lietotne ļauj ierakstīt un atskaņot konkrēta brauciena patīkamās kustības, gaismas un skaņas.

«Pēc sarunām ar mammām un tētiem daudzu gadu garumā mēs zinām, ka zīdaiņu vecāki bieži izmisīgi vēlas izgulēties kaut vai tikai vienu nakti. Taču, pat ja ātrs izbrauciens ģimenes automašīnā dara brīnumus un mazulis iemieg, nogurušajiem vecākiem turpretim pie stūres jāpaliek možiem un nomodā,» sacīja Max Motor Dreams dizainers Alehandro Lopezs Bravo /Alejandro López Bravo/, kas strādā Spānijas radošajā studijā Espada y Santa Cruz, kurā radīts godalgotais dizains. «Max Motor Dreams var padarīt daudzu cilvēku ikdienas dzīvi labāku.»

Pagaidām Max Motor Dreams ir pilotprojekts. Taču, saņēmis virkni pieprasījumu, uzņēmums apsver iespēju sākt šīs vienreizējās gultiņas sērijveida ražošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu