Neimane: sievietes ideālais vidukļa apkārtmērs ir līdz 80 centimetriem

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Augstās modes pasaulē jau izsenis zināms, ka modeļu vidukļa apkārtmēram jābūt apmēram 60 centimetriem, tomēr izdevuma «Ieva» jaunākajā numurā pazīstamā dietoloģe Lolita Neimane atklāj, ka no veselības viedokļa sievietes ideālais apkārtmērs ir līdz 80 centimetriem.

Apkārtmēram vajadzētu būt līdz 80 centimetriem, vīrieša līdz 94,» par slaidāko vietu ķermeņa vidusdaļā saka dietoloģe Lolita Neimane.

Vēdera un vidukļa zona nenoliedzami ir viena no problemātiskākajām, tomēr iekšējie tauki var kaitēt arī veselībai. Sievietēm šie tauki var aptvert olnīcas un dzemdi, traucējot to funkcijas.

Dietoloģe uzsver, ka Latvijā ir aptuveni 85 000 diabēta pacientu, no kuriem 90% ir dzīves laikā iemantotais diabēts un liekais svars. Slimība var radīt veselības komplikācijas - asinsvadu problēmas, kas rada redzes un aknu traucējumus, problēmas ar pēdām, no kā var sākties gangrēna un arī nieru mazspēja.

Pētījumi ir pierādījuši, ka sievietēm ar lieko svaru ir arī augstāks risks saslimt arī ar vēzi.

Neimane uzsver, ka cīnīties, kā arī izvairīties no šīs slimības var visiem pieejamā veidā - ēdot mazāk un kustoties veselīgāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu