Rokas – sievietes vizītkarte (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Tieši rokas parasti nodod sievietes vecumu. Tas tāpēc, ka roku ādas uzbūve ir tāda, ka tā pati nespēj sevi pasargāt. Plaukstu ādā ir 4 – 5 reizes mazāk ūdens nekā sejas ādā. Tātad rokām nepieciešamas pastāvīgas rūpes un uzmanība. Portāls Managimene.lv aicina ievērot vairākus noteikumus, kas ļaus jūsu rokām labāk izskatīties.

Iemācieties pareizi mazgāt rokas. Mazgājiet rokas tikai istabas temperatūras ūdenī. No auksta ūdens roku āda kļūst raupja, bieza, sarkana, plaisā un lobās, bet pārāk karsts ūdens sausina ādu un iznīcina nepieciešamās taukvielas.
Rūpīgi noslaukiet rokas. Daudzi šo noteikumu ignorē, īpaši tad, ja mazgā rokas sabiedriskās vietās. Turklāt tas jādara pēc katra kontakta ar ūdeni.
Izvēlieties pareizās ziepes. Mazgājiet rokas tikai ar ļoti mīkstām tualetes ziepēm, bet vēl labāk – izmantojiet šķidrās ziepes, jo tās satur piedevas, kas novērš ādas izžūšanu.
Neaizmirstiet par pīlingu. Mājas apstākļos tam var izmantot jebkuru ķermeņa skrubi. Uzklājiet to pēc speciālas roku vanniņas, bet pēc tam maigi un rūpīgi ar apļveida kustībām iemasējiet to ādā. Tāds pīlings uzlabo krēmos un maskās esošo aktīvo vielu uzsūkšanos.
Visus mājas darbus dariet cimdos. Ķīmiskās vielas, kuras satur tīrīšanas līdzekļi, ļoti negatīvi ietekmē roku ādu. Šo vielu iedarbība grauj roku imunitāti un veicina dažādas ādas slimības līdz pat alerģiskam dermatītam un ekzēmai. Un nevajag cerēt uz brīnumiem, ja esat iegādājusies trauku mazgājamo līdzekli ar piedevām, kuras pasargā roku ādu (alveja, kumelīte, rozmarīns u.c.). 99% gadījumu tas ir tikai veiksmīgs mārketinga triks. Un roku ādu tāds līdzeklis noteikti neglābs. Lai strādāt cimdos būtu ērtāk, pērciet savai rokai atbilstoša izmēra cimdus, vienkāršākiem darbiem varat izvēlēties vienreizējos, aptiekās nopērkamos gumijas cimdus.
Regulāri lietojiet barojošu roku krēmu. Teorētiski tas jādara pēc katra kontakta ar ūdeni, bet realitātē pietiek ar vismaz vienu reizi dienā. Ja neizdarīsiet to pat vienu reizi, tad uz rokām var parādīties sīkas grumbiņas, pigmentācijas plankumi un pat plaisiņas, pa kurām ādā var iekļūt netīrumi un mikrobi.
Veiciet roku masāžu. Tā pastiprina asinsriti, likvidē muskuļu un saišu saspringumu, kā arī aktīvi ietekmē receptorus, ar kuriem bagāta ir roku āda. Visbiežāk tiek pielietota klasiskā masāža, izmantojot glaudīšanu un berzēšanu, kā arī punktu masāža, izmantojot akupunktūras metodes. Masāžas veikšanai vislabāk izmantot barojošu roku krēmu. Elementāru masāžu mēs veicam jau tad, kad vienkārši uzklājam uz rokām, iemasējot to ādā. Tas paaugstina muskuļu tonusu. Nevajadzētu aizmirst par locītavām – apļveida kustībām pamasējiet katru pirkstu un atsevišķi arī pirkstu locītavas.
Vismaz reizi nedēļā lietojiet maskas. Tās mīkstina, mitrina un baro roku ādu, pastiprinot tās aizsargspējas, stimulē reģenerācijas (atjaunošanās) procesus. Gatavu masku sastāvā var būt vitamīni, glicerīns, eļļas, lanolīns, vaski, medus, žeņšeņs, alveja, kumelītes u.c. Visbiežāk maskās tiek izmantoti treknie roku krēmi. Masku vienkārši uzklāj uz rokām iespējami biezākā slānī un notur 10 – 15 minūtes. Atlikušo masku notīra ar salveti vai nomazgā ar siltu ūdeni.
Vingriniet rokas. Vingrojumi nepieciešami, lai likvidētu saspringumu un nogurumu, kas dienas laikā uzkrājies rokās. Turklāt no vienveidīga darba, kad rokas pastāvīgi atrodas vienā stāvoklī, iespējama to deformācija. Katrs vingrojums jāizpilda 8 – 10 reizes, un "roku aerobika" aizņems 5 – 10 minūtes.
Kustiniet pirkstus tā, it kā spēlētu klavieres.
Lai likvidētu saspringumu, nedaudz pakratiet rokas, bet pēc tam pagroziet plaukstas locītavas pulksteņa rādītāja virzienā un pretēji tam.
Uzlieciet elkoņus uz galda. Salieciet un atlieciet plaukstas plaukstas locītavas.
Uzlieciet elkoņus uz galda. Lēni sažņaudziet dūres un tad atlaidiet.
Izstiepiet plaukstas un pēc kārtas salieciet pirkstus, sākot ar mazo pirkstiņu un beidzot ar īkšķi.
Parafīnterapija
Tā ir viena no populārākajām salonu procedūrām. Uz ādas uzklāj krēmu, tad rokas pārklāj ar uzkarsētu, šķidru parafīnu. Istabas temperatūrā tas pakāpeniski sastingst, un tad uzvelk celofāna cimdus un vilnas dūraiņus. Tas palēnina parafīna atdzišanu. Dziļas karsēšanas rezultātā pazūd sāpes locītavās, muskuļu un saišu saspringums. Siltuma iedarbības rezultātā atveras poras un pastiprinās sviedru un sāļu izdalīšanās, uzlabojas asinsrite. Mikrocirkulācijas pastiprināšanās palielina ūdens pieplūdumu ādas virsējiem slāņiem, bet parafīns neļauj tam iztvaikot, šādā veidā nodrošinot ādas mitrināšanu. Parafīnterapijas rezultātā āda izlīdzinās, nostiepjas un tonizējas (liftinga efekts). Tādēļ tā ir ieteicama ļoti sausai un atūdeņotai ādai. Nemaz nerunājot par to, ka tā ir vienkārši ļoti patīkama procedūra.
Vanniņas rokām
Ādas elastības uzlabošanai: uz 2 litriem ūdens – 2 ēdamkarotes augu eļļas + 1 ēdamkarote glicerīna. Veiciet procedūru 15 – 30 minūtes 10 – 15 dienas pēc kārtas.
Pret plaisām un tulznām: 1 ēdamkarote kartupeļu cietes uz 1 litru ūdens. Iedarbības laiks 15 minūtes.
Pret roku svīšanu: izšķīdiniet 1 tējkaroti jūras sāls 1 litrā silta ūdens. Turiet tajā rokas 5 – 10 minūtes 10 – 15 dienas pēc kārtas.
Mitrinoša vanna
Litram karsta ūdens pievienojiet 1 ēdamkaroti zālīšu: kumelīte, nātre, ceļmallapa, salvija (pēc izvēles). Iedarbības laiks 10 – 30 minūtes.
"Garšīgās" maskas
Auzu un medus maska: sajauciet 3 ēdamkarotes auzu miltu, 1 ēdamkaroti olīveļļas, 1 ēdamkaroti piena, 1 tējkaroti medus. Uzklājiet masu uz rokām uz stundu, labākam efektam var uzvilkt cimdus.
Olas dzeltenuma un eļļas maska: sajauciet 1 olas dzeltenumu, 1 ēdamkaroti augu eļļas, 1 tējkaroti medus. Ieziediet rokas uz 15 – 20 minūtēm.
Kartupeļu maska: izvāriet 2 – 3 kartupeļus, samīciet tos ar pienu. Uzklājiet putru uz rokām vai ielieciet rokas šajā masā, līdz tā atdziest.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu