RFW: spožums, vērienīgums un glamūrs (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā, no 24. līdz 27. martam, Baltijas modes metropolē notika tradicionālā Rīgas modes nedēļa RIGA FASHION WEEK (RFW), kuru organizēja Baltijas Modes federācija. Rīgā tika prezentētas vēl neredzēti krāšņas, daudzveidīgas un ļoti augsta līmeņa profesionālas kolekcijas, kārtējo reizi pierādot, ka RFW ir nozīmīgākais modes pasākums visā Baltijā.

Modes nedēļas laikā tika demonstrēts rekordliels skaits Latvijas modes mākslinieku, populāru Baltijas dizaineru, kā arī ārpus Latvijas robežām labi pazīstamu ārzemju zīmolu 2010./2011. gada rudens/ziemas apģērbu kolekcijas.

Rīgas modes nedēļa tika atklāta š. g. 24. martā naktsklubā Amber Night. Viesu skaits pārsteidza gaidīto, un pēc nelielas uzgaidīšanas RFW atklāšanas svētki naktskluba Amber Night jaunajā, baltajā zālē varēja sākties. Pie ieejas viesus sagaidīja stilīgi glamūrīgais RFW oficiālais dzēriens Freixenet. Naktskluba jaunās zāles interjeru lieliski papildināja fotomākslas darbi no paša DJ’s Daniell Mariash, kurš ir klubu Famous (Maskava) un Mardan Palace (Antālija) rezidents. Nākamās sezonas modes tendences atklāja jaunie, bet jau plašai publikai labi pazīstamie modes mākslinieki – SALT (Indra Salceviča), HYPNOSIS (Agnese Narņicka) un Artis Štamgūts. Ar muzikāliem priekšnesumiem atklāšanas viesus iepriecināja Triānas parks (atzīta par 2009. gada stilīgāko mūziķu grupu) un Gunta Ēķe, kā arī modes cienītājiem bija iespēja iepazīties ar mūzikas darbiem, ko radījis DJ’s Daniell Mariash. Zīmols SALT savu jauno kolekciju prezentēja neparastā veidā, ietērpjot Triānas parka dalībniekus un dejotājus savā jaunajā kolekcijā. Vakara vadītājas lomā iejutās Latvijas Stila un Modes balvas 2009 pasludinātā Stila ikona Maija Silova. Īpašo vakara atmosfēru radīja vakara dress code RED (sarkans).

RIGA FASHION WEEK atklāja modes dizainere Anita Altmane ar pārsteidzoši krāšņo modes šovu; Žanete Auziņa pārspēja pati sevi, prezentējot pēdējo gadu labāko kolekciju; pēc Katyakatya Shehurina modes skates publikas ovācijas nerimās vairāku minūšu garumā. RIGA FASHION WEEK jaunpienācēji: ar kareivīgi noskaņoto kolekciju, pirmo RFW dienu noslēdza modes māksliniece Inga Nipāne un kā debija, kura negaidīti pārsteidza ar savu profesionālo līmeni un individuālo rokrakstu, - modes nams Narciss (RFW jaunatklājums!).

Modes salons Madam Bonbon (Alberta 1-7a) RFW laikā prezentēja inovatīvu konceptu, pie modes salona īpašajām apavu kolekcijām piemeklējot Latvijas modes populāro zīmolu apģērbus (Anna LED, Natālija Jansone un Baiba Ripa). Tādējādi apģērbam ieņemot aksesuāru vietu, kas mūsdienās ir diezgan interesanta pieeja.

Savukārt Šeila & Latvijas dizaineru veikals „B.O.D.E.” (Blaumaņa 14) savā prezentācijā piedāvāja ko pavisam neparastu un demonstrēja sen lolotu sapņu un ideju piepildījumu, linu apģērbam pievienojot īpašu vērtību - baltu zīmes.

Zīmols Kossmoss, sadarbojoties ar Vinetu Minkeviču, Košakovu un Babett, piedavāja Fashion Family Party. Savukārt ērta casual chic cienītājiem tika piedāvāta modes zīmola QooQoo jaunā kolekcija, ballīti organizējot kopā ar bloga Stuff’n’Style pārstāvjiem Maiju Meijeri un Denisu Ševeļovu.

Mūsu kaimiņvalstu dalībnieku vidū šoreiz bija Diāna Nevedomskyte no Lietuvas ar vakarkleitu la femme fatale kolekciju, no Igaunijas: sievišķīgi valdzinošais pret-a-porter de luxe no Kristina Viirpalu un videi draudzīgā mode no Reet Aus.

Jau trešo sezonu Baltijas Modes federācija goda viesu sarakstu ar lielu lepnumu papildina ar izciliem modes māksliniekiem no Ukrainas, kuri sevi pierādījuši kā augsta līmeņa profesionāļi. Šoreiz tā bija VICTORIA GRES, kas RFW viesus pārsteidza ar augstas klases, elitārai publikai domātu kolekciju, kas spēj konkurēt ar pasaules mēroga zīmoliem. Viņas kolekcija tiešām apbūra, vilināja, intriģēja...

Franču dizainers Jérémy Sultan (zīmols SULTAN), apvienojot militāro stilu ar sievišķīgi romantiskām frizūrām un sarkanām lūpām, veiksmīgi interpretēja aktuālo tendenci tomboy (no boyfriend garderobes aizņemts apģērbs; vīrišķīgs apģērbs).

Jau kā tradīciju RFW Gala Show varējām vērot šobrīd labāko no Krievijas modes mākslinieku veikumiem – pazīstamā Krievijas dizainera, Aleksandra Vasiļjeva mācekļa Cyrille Gassiline skati, kas kļuva par visas modes nedēļas kulmināciju. Trīs dienas pirms ierašanās Rīgā Krievijas modes mākslinieks ar skati piedalījās Maskavas modes nedēļā, kura online tika translēta globālajā modes televīzijas kanālā Fashion TV.

Īpaša vieta RFW programmā tika atvēlēta arī vakara ballītēm, kuras notika oficiālajā Riga Fashion Week naktsklubā Amber Night. Rīgas modes nedēļu kā ierasts noslēdza RFW Models and Fun Party, kurā tika paziņota RIGA FASHION WEEK vispieprasītākā modele: Alise Znaroka (Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Oļega Znaroka meita), kura saņēma balvas no SPA Hotel Mārcienas muiža un Maybelline New York. Starp citu, Znaroka kungs ar kundzi, atbalstot savu meitu, apmeklēja arī vairākas Rīgas modes nedēļas skates. Noslēguma daļā tika izlozēts RFW imidža tērpa (autore Anita Altmane) īpašnieka vārds. Pieteikties izlozei varēja visas modes nedēļas laikā.

Baltijas Modes federācija sadarbībā ar oficiālo dekoratīvo kosmētiku Maybelline New York un oficiālo dzērienu Freixenet bija sagatavojuši pārsteigumu. D’VINE bārs Rīgas Modes nedēļas laikā pārtapa par Kissing Room, telpu, kuru pārpildīja emocijas. Pēc žurnālistu atzinuma, tā bija ērta vieta, kur satikties dizaineriem, kas tikko bija debitējuši ar savu kolekciju, un preses pārstāvjiem. Pirmajā modes nedēļas dienā Kissing Room notika arī jaunā Maybelline New York skropstu tušas prezentācija – tā nav skropstu tuša, tas ir tūlītējs glamūrīgs mākslīgo skropstu efekts tūbiņā. Kissing Room – vieta smaidiem, apsveikumiem, jautājumiem, bildēm un, protams, tikai pozitīvam noskaņojumam – gaidīs jūs arī nākamajā RFW!

Atgādināsim, ka šoreiz par RIGA FASHION WEEK reklāmas seju tika izvēlēta modele Katrīna Karlīna Caune (modeļu aģentūra 2b models), kura ieguva 1. vietu prestižākās un vecākās modeļu aģentūras Ford Models konkursa Supermodel of the World pasaules finālā. RFW imidža autori ir modes dizainere un žurnāliste Anita Altmane un fotogrāfs Nils Vilnis. Starp citu, Katrīna Karlīna Caune bija ne tikai RFW imidža seja, bet arī demonstrēja dizaineru tērpus vairākās RFW skatēs.

Rīgas modes nedēļas pirmajās rindās modes skates vēroja tādi īpašie viesi kā Iveta Feldmane, Agnese Vārpiņa, Agnese Zeltiņa, Marika Ģederte, Nellija Ušakova, Sergejs Kondrašins ar kundzi Bogdanu, slavenais modes mākslinieks no Sanktpēterburgas Oļegs Birjukovs, modes māksliniece Alise Indriksone, Linda Leen, Žanete Skarule (Maybelline New York prezentācijas vadītāja), Aleksandra Krasovicka, dziedātājs Markus Riva, dziedātājs Gacho ar pasaules atzītākajām Latvijas modelēm Luīzi Saulgriezi un Anastasiju Kondratjevu, t/c Galerija Centrs direktore Zita Siliņa, TV raidījumu vadītājas Maija Silova un Anna Rozīte u.c. Daudzi no RIGA FASHION WEEK viesiem bija pārspējuši paši sevi un pārsteidza visus ar haute couture tērpiem, neredzētām galvas rotām un pat ar ekstravagantām zeķubiksēm un, protams, apaviem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu