Ko dāvāt bērnam jeb TOP 10 interesantākās dāvanas (41)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Straujiem soļiem tuvojas ģimenes svētki, kad zem eglītes saliktās dāvanas gaida tieši mazie bērni. Te pāris idejas, kas, mūsuprāt, ir gana oriģinālas un jaukas!

1. Saliekama leļļu koka mājiņa

Lieliska dāvana, kas veicinās bērna radošo izaugsmi un būs interesanta gan meitenēm, gan puišiem. Iespējams izvēlēties jau gatavos moduļus «Māja ar balkonu», «Māja ar mansardu», «Tornis» vai arī ļaut vaļu fantāzijai un radīt savu unikālo māju, kombinējot moduļus savā starpā! Turklāt mājiņas ir viegli saliekamas - to salikšanai nav nepieciešamas skrūves vai cits papildu aprīkojums. Mājiņa ir viegla, un ar to spēlēties un būvēt savu ideālo māju varēs arī mazi bērni, turklāt mājas kvalitāte ļaus to novērtēt daudzus jo daudzus gadus. Piedevām mājiņa ir EKO draudzīgs produkts, jo izgatavota no bērza saplākšņa, kura izejvielas nāk no ilgtspējīgi apsaimniekota meža.

Ražotājs: mājiņas ir Latvijā jau iecienītā skrejriteņa DIP DAP ražotāja MGS Factory jaunākais produkts.

Cena no 19 Ls

Ieteicamais vecums: no divarpus gadiem

2. Siekalķērājs vai lacīte pusdienošanai

Labas apetītes lacīte kārtīgiem ēdājiem - ideāla ģimenes svētku pusdienām vai solīdai iziešanai ārpus mājas!

Savukārt mazā lacīte-siekalķērājs būs īsts glābējs, kad tūdaļ, tūdaļ gaidāms kāds mazs, balts zobiņš. Lacīte noķers siekalas, pirms tās paguvušas saslapināt mazā drēbes, tāpēc mazulis būs sauss un priecīgs un piedevām vēl arī dikti modīgs!

Cena no 5,50 līdz 7,50

Ieteicamais vecums: no dzimšanas

3. Ģērbjamā lelle Lapsa Kūmiņš

Jauks veids, kā caur spēli mazajam pašam interesantā un nepiespiestā veidā apgūt ģērbšanās iemaņas. Lapsa Kūmiņš būs uzticams draugs mazajam ikdienā, turklāt tā apģērbs slēpj nelielu viltību (kā jau īstam Kūmiņam pienākas). Tas speciāli izstrādāts tā, lai mazulis, ģērbjot savu draugu, piemēram, kopīgai iešanai uz dārziņu, apgūtu dažādus apģērba aizdares veidus. Lapsas apģērbā ir gan pogas, gan šņorītes un lipekļi, gan citi apģērba aizdares knifiņi.

Cena: Lapsa Kūmiņš – 28,50

Iesakāmais vecums: no 3 gadiem

4. Termoveļas komplekts (dāvana, kas patiks praktisku lietu cienītājiem)

Termoregulējošs apakšveļas komplekts bērniem (pieejams gan kopīgais kombinezontipa, gan divdaļīgs), kas ļaus mazajam izbaudīt ziemas priekus arī ziemas aukstajās dienās, turklāt neierobežojot kustību brīvību, kā tas gadās, ja mugurā ir kārtu kārtās savilkti vairāki džemperi vai jakas. Termoveļas auduma šķiedru sastāvs nodrošina efektīvu termoregulējošo funkciju - mitruma novadīšanu un siltuma saglabāšanu, kas palīdz saglabāt nemainīgu ķermeņa temperatūru neatkarīgi no ārējās vides temperatūras svārstībām. Turklāt šī bērnu termoveļa ir nealerģiska un ekoloģiski tīra, tāpēc tai ir piešķirts Oeko-Tex® Standard 100 sertifikāts.

Interesanti: testos tika salīdzināti trīs apģērbu komplekti, kuri izgatavoti no kokvilnas, merīnvilnas un funkcionālas tekstildrānas (sastāvā polipropilēns 34%, poliesters 60,2%, spandekss 5,8%). Apkopojot iegūtos datus, tika secināts, ka būtiski atšķiras no ķermeņa izdalītā mitruma procentuālais daudzums attiecībā pret apģērba masu, kas vislielākais ir merīnvilnas apģērbā – 0,7%, savukārt vismazākais – apģērbā, kura sastāvā ir polipropilēna, poliestera un elastāna šķiedru materiāli, kas ir 0,04%. No šā apģērba arī visīsākajā laika posmā (40 min) izgaro no ķermeņa izdalītais mitrums, savukārt visilgāk šis process norit merīnvilnas apģērbā (75 min).

Komplekta cena 28,00

Iesakāmais vecums: no 5 mēnešu līdz 10 gadu vecumam (izmēri 80-134 cm).

5. Silts un asprātīgs svētku džemperis

Eduardo Cattus ir divu māsu radīts zīmols, kas tika pamanīts ar asprātīgo ZOO T-kreklu kolekciju bērniem un pieaugušajiem. Tagad pieejami arī ZOO krekli bērniem ar garajām piedurknēm, savukārt svētkiem izveidota īpaša silto džemperu kolekcija ar ziemeļbrieža aplikācijām. Starp citu, ja pēc Ziemassvētku vakariņām ziemeļbriedim būs piesprausta putukrējuma «medaļa» un ragos aizķērusies brūkleņu zapte, tā pūkaino degunu iespējams noņemt un džemperi kopā ar pārējām drēbēm ērti izmazgāt veļas mašīnā, lai Jaungada naktī briedis atkal būtu tīrs un glīts un gatavs sagaidīt svētku salūtu kā īstam džentlmenim pieklājas!

Izmērs: 86-140 cm

Cena 28,50

6. Lelles

Klasiska Ziemassvētku dāvana. Vai zināji, ka arī pasaulē zināmās jau vairākās paaudzēs mīlētās Vācu zīmola Kathe Kruse lelles top Latvijā? PAI:PAI veikalā pieejamas gan mīļas mīkstās mantiņas, gan vannas lellītes, kuras būs priecīgas vannoties kopā ar mazuli, gan skaistas Valdorfa lelles, kuras veidotas no dabiskiem materiāliem (vilnas, kokvilnas), gan bēbīšlellītes un lellītes ar skaistiem gariem matiem, kurus var veidot, un tie nesavelsies ķemmējot vai mazgājot. Starp citu, arī puišiem ieteicams iegādāties kādu lelli, jo mēs taču gribam, lai arī mūsu vīrieši būtu gādīgi un palīdzētu sievām rūpēties par bērniem. Tāpēc pieejama arī lellīte puisītis, kuram ir viss, kas puisītim no dabas pienākas!

Iesakāmais vecums: no 1,5 gadiem

Cena 16 Ls - 66 Ls

7. Spēles

Attīstoša pārsteigumiem pilna spēle «Dārgumu meklētājs», kuru būs interesanti spēlēt, īsinot laiku garajā ceļā ar auto, braucot pie omītes vai opīša uz laukiem. Granulām pildītajā lellītē paslēpti un atrodami dažādi «dārgumi». Miniatūras dzīvnieku figūriņas, podziņas, puķītes un citi sīkumi. Šī ir lieliska spēle, kas veicina valodas attīstību un ir laba nodarbe mazajiem pirkstiņiem.

Veikalā pieejamas arī galda spēles, piemēram, «Mazais domātājs», kas iepazīstinās mazos ar ģeometrijas pamatprincipiem un trenēs loģisko domāšanu, spēle «Skaiti ar lācēniem», kas ļaus apgūt saskaitīšanu un atņemšanu, kā arī jaunums - latviešu autoru radītā spēle «Central Market», kas būs interesanta lielākiem bērniem un pat pieaugušajiem, jo, lai uzvarētu, nepietiks ar laimi vien – būs nepieciešama arī nopietna stratēģiska plānošana.

Ieteicamais vecums: no 3 līdz 99 gadiem

Cena no 6,95

8. Veselīgs kārums - dzērvenes dažādu garšu apvalciņos

Gards un veselīgas kārums, kas garšos ne tikai mazajiem! Latvijas lielogu dzērvenes, kuras sagatavotas pēc īpašas receptes, lai būtu sevišķi maigas un sulīgas. Pirmajā garšvielu apvalciņa kārtā var sajust kanēli un kardamonu, kas piešķir Ziemassvētkiem tik raksturīgo garšu, savukārt otrajā kārtā izmantoti dažādi Latvijas dabā pieejami garšaugi un augļi: kadiķogas, cidonijas, rožu ziedlapiņas, piparmētras, priežu pumpuri, smiltsērkšķi utt.

Cena 3,5 Ls

Ražotājs - SIA Sortus

9. Koka rotaļlietas

Atrodami gan grabulīši pašiem mazākajiem, gan krāsainas koka piramīdas un veramās krellītes, kas būs interesantas mazuļiem jau no dzimšanas. Piemēram, grabulītis būs interesants pavisam mazam bēbītim, bet drusku lielākam, no aptuveni 6 mēnešu vecuma, jau būs interesanti darboties ar piramīdu; pusotru, divus gadus vecs mazulis jau varēs vērt krāsainas koka krellītes, kas būs labs palīgs arī dažādu krāsu, ģeometrisku formu un skaitļu apguvē. Komplektā 16 dažādu krāsu un formu figūriņas, kas savērtas uz linu aukliņas. Vienā galā tai mezgliņš, lai figūriņas neaizmūk, otrā - ērtākai vēršanai - neliels koka puļķītis.

Lielākam mazulim jau būs interesanti izjaukt un salikt krāsainu koka vilcienu. Tas veidots pēc piramīdas principa un sastāv no dažādu formu un izmēru klucīšiem, kuri jāsavieto uz koka puļķīšiem, lai vilciena sastāvs būtu sakrauts un gatavs ceļam. Patiesībā arī pieaugušajam būtu drusku jāpadomā, kā savietot visus klucīšus sākotnējā pozīcijā!

Iesakāmais vecums - no dzimšanas

Cena no 3,15 līdz 18,50

10. Grāmatas

Nekas neatsver tos mīļuma pilnos brīžus, kad pēc notikumiem un piedzīvojumiem bagātas dienas kopā ar mazo sagurušo rakari un viņa mīļāko grāmatu ieritināmies zem segas, lai palasītu vienu ikvakara pasaciņu un tad vēl vienu, un tad vēl vie... līdz mazais jau aizmidzis saldā miedziņā un kopā ar grāmatu varoņiem devies čučumuižas piedzīvojumos.

Grāmatu cenas 1,5 – 15,95 Ls.

Pai:Pai veikala mājas lapa

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu