Anitas pārvērtības. Gribu divritenim pieskaņotu frizūru! (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Ziemas cīņa ar pavasari tomēr likumsakarīgi beidzas ar pavasara uzvaru, cepuru nobāšanu plauktos un velosezonas sākšanos; laiks ieviest matu griezumu, kas izskatās labi arī neapčubināts ik pēc trim minūtēm, pat vēja papluinīts. Ir vēlmes - rodas iespējas! Piedāvājums doties uz Mediju pārvērtībām izstādē Expo Beauty 2013.

Modele tik ilgā (vairākas stundas uz skatuves) pasākumā esmu pirmo reizi. Jāierodas bez grima un bez jebkādas kosmētikas matos. Otrais noteikums cilvēkiem ar pūkaini čirkainiem matiem ir īstas šausmas šausmas šausmas. Un iešana pie nepārbaudīta friziera vispār ir kā kaķis maisā, jo ne jau katrs spēj dizainēt sprogainus matus tā, lai tie ikdienā būtu savācami.

Taču šodien esmu kāra uz eksperimentiem un gatava uz visu.

Mani izlozējusī friziere ar pirmajiem vārdiem nomierina: «Tieši domāju - kaut nu man trāpītos tā sprogainā meitene! Būs labi! Es zinu, ko darīt! Tas ir mans mīļākais griezums!» Lienei Neilandei šis ir vien kārtējais konkurss, kādā no iepriekšējiem ir iegūta arī pirmā vieta.

Foto: TVNET

Savukārt vizāžistei Andai Zariņai Expo Beauty Mediju pārvērtības ir pirmā sacensība, ugunskristības, turklāt ar viņai pilnīgi nepazīstamu minerālkosmētikas stendu, kāds nekad līdz šim nav lietots. Kamēr Anda apņēmīgi sāk burties ap krāsaino pulveru trauciņiem, jaucot un maisot, tikmēr Lienei jau tapusi koncepcija krāsot man silti brūnus matus ar violetiem galiem. Lieliski! Tas būs kaut kas nebijis un interesants! (Īstenībā biju gatava kaut vai uz rozā un zaļiem matiem, bet galvenais tas griezums, tas griezums...)

Izrādās, parasti uz konkursiem frizieri un vizāžisti ņem līdzi paši savus modeļus (garantēts, ka nekādu untumu, nekādas neizlēmības) un šis pasākums arī manām meistarēm tātad ir kaut kas nebijis. Uzvedos paļāvīgi, baudu procesu un pat neskatos spogulī. Žēl, ka darba vietas nav izvietotas tā, lai varētu vērot, kas pārējām piecām pārvērtību varonēm top, tik vien kā tiek pienestas ziņas, ka kādai būšot tumši mati ar gaišiem galiem, dažām tiek likts spilgts vakara grims līdz pat uzacīm, viena pārveidojamā mediju pārstāve, kas bija kategoriski pret pārkrāsošanu, tomēr esot pierunāta. Liene nopriecājas, ka krāsas izmazgāšanai nodrošināti diezgan cilvēcīgi apstākļi, jo vienā no senākiem konkursiem viņas pieredzē esot bijis, ka pazūd ūdens un bars meiteņu ar krāsu matos stāv raudādamas. (Atceroties, kā pirms daudziem gadiem reiz frizieris man noturēja krāsu matos par ilgu un tie kļuva piķa melni, saprotu, ka šādā situācijā asaru plūdi ir pamatoti.)

Foto: TVNET

Neliela vilšanās mūs ar frizieri sagaida, ieraugot, ka matiem tomēr nav ticis paletē solītais lillā tonis, taču arī tumšie gali izskatās labi. Tām, kam mati īsāki, krāsošana un griešana ritējusi raitāk, bet mēs paliekam pēdējās: taisnošana, lokošana, līdz ar žūrijas brīdinājumu «rit pēdējā minūte!» Liene uzpūš man vēl laku... un vēl laku... un secina: gatavs!

Tagad sākas Andas varonīgais izgājiens: tieku visādi apzeltīta (zeltītas acu ēnas) un daiļota (Anda finālā paziņo, ka pie šā grima man vislabāk piestāvēs viņas skaistākā kaklarota), līdz meistares tiek lūgtas pamest skatuvi un sapostās mediju darbinieces krietnu laika sprīdi sēž kā princeses, ļaujot sevi apbrīnot skatītājiem un piekasīgi vērtēt žūrijai. Tad ir defilē un apbalvošana, kurā droši vien katra modele, lai cik gaidītu vai negaidītu rezultātu guvusi, klusībā sauc: «Mums, mums to godalgu!» Pirmo vietu pelnīti dabū mūsu vecākās dalībnieces pārvērtēji: viņa no vienkārši glītas sievietes ir izveidota par satriecoši elegantu dāmu!

Foto: TVNET

Bet arī mūsu trijotne ir gandarīta par kopā pavadīto laiku. «Liene, ja man pēc izmazgāšanas arī patiks griezums, kurā frizētavā man tevi uz rudens pusi meklēt?» - «Tālu :) Gulbenē!» «Anda, nu, vai āķis lūpā? Kurā konkursā piedalīsies nākamreiz? Ceturtā vieta iesācējai nemaz nav slikti!» -

«Es labāk tagad kādu brīdi iepauzēšu... Bet tu vairāk smaidi - tev tas piestāv :)»

Nu kā lai nesmaida, ja visu dienu esi aprūpēta un skaistināta!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu