5 alternatīvas idejas Līgo vakara grilēšanai (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/seph_swain
 
Foto: flickr.com/arndog

Grilētas vistu akniņas ar bekonu

  • 3 ēd.k. olīveļļas,
  • 1. tējk. brūnā cukura,
  • 1 kg vistu aknas,
  • 6 bekona šķēles,
  • 1 laims,
  • 3–4 daiviņas ķiploka,
  • 2 ēd.k. majonēzes,
  • sāls, garšvielas,
  • ķiršu tomātiņi,
  • svaigs baziliks.

Vistu akniņām piespiež ķiplokus. Pievieno sulu no laima puses, rīvētu laima miziņu, sāli un majonēzi. Atstāj marinēties un 30 min. Akniņas uzsprauž uz koka iesmiem, katram iesmam gareniski pārliek pāri bekona šķēli. Iesmus liek saspiežamajās cepamrestēs un liek grillēties. Blakus grillē tomātu ķekarus. Kad tomāti gatavi, tos liek traukā un pārlej ar mērci no laima, olīveļļas, sāls, brūnā cukura, ķiploka daiviņas, bazilika.

 
Foto: flickr.com/galant

Zivs ar dārzeņiem folijā

  • Paprika,
  • lociņi, dilles,
  • puķu kāposti,
  • zivs (līdaka, karpa, lasis u.c.),
  • sviests, garšvielas,
  • ķiploks.

No folija loksnēm izveido ligzdiņas, kuras iekšpusē nedaudz iesmērē ar sviestu, liek zivs gabalus, vārītus puķu kāpostus, sagrieztus ķiplokus, papriku, uzkaisa dilles, lociņus. Pāri visam liek kausēto sieru vai jebkuru rīvētu sieru. Folijas maliņas aizloka, lai kārtojums ir noslēgts. Liek uz grila un cep 30 – 40 minūtes.

 
Foto: flickr.com/cherrylet

Cūkgaļa ar melnajām plūmēm

  • 0,5 kg cūkgaļas,
  • paprikas pulveris,
  • 250 g melno plūmju bez kauliņiem,
  • 2 gl sausā baltvīna,
  • 1 tējk. balto piparu graudu,
  • pāris krustnagliņas, sāls, malti melnie pipari.

Uz pusēm sagrieztas plūmes, vīnu, garšvielas un nedaudz sāls uzkarsē un 5 min. vāra uz mazas uguns slēgtā traukā, tad noņem no uguns un patur vēl 30 minūtes, plūmes izņem un noliek atsevišķi. Gaļu sagriež plūmes lieluma kubiņos, ierīvē ar sāli, pipariem un paprikas pulveri. Plūmes pamīšus ar gaļas gabaliņiem saver uz iesmiem. Cep uz karstām oglēm, līdz gaļa gatava, cepšanas procesā nedaudz apslakot ar plūmju marinādi.

 
Foto: flickr.com/fromthefrontend

Gaļa majonēzē un alū

  • 2 kg cūkgaļas,
  • 3 tomāti,
  • 1,5 l alus,
  • 600 g majonēze,
  • 2 sīpoli, melnie pipari, garšviela šašlikam,
  • 2 ēd.k. vīna etiķa.

Sagriež gaļu nelielos gabalos, liek lielā bļodā, pievieno garšvielas un samaisa. Pēc brīža pievieno majonēzi, sīpolus, tomātus, vīna etiķi, piparus un uzliet virsū alu. Atstāj ievilkties uz nakti.

 
Foto: flickr.com/j_regan

Šašliks ar kivi un adžiku

Šašliks ar kivi un adžiku

  • 1 kg cūkgaļas,
  • 2 ēd.k. vīna etiķa,
  • 1 ēd.k. adžikas,
  • 1 kivi, 2–3 sīpoli,
  • baziliks, kinza pēc garšas,
  • 1 gl minerālūdens,
  • sāls pēc garšas.

Gaļu sagriež gabalos, pierīvē sīpolus, kivi, pievieno tadžiku, pielej minerālūdeni.

Visu izmaisa un slēgtā traukā liek ievilkties ledusskapī. Pirms cepšanas gaļai pievieno sāli un vīna etiķi. Kad šašliks izcepts, to liek slēgtā traukā ar vāku, uzber virsū sasmalcinātus zaļumus un kārtīgi sakrata.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu