Kā sabiedrībā pazīstamas dāmas poš savas atvases 1.septembrim? (45)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Klāt 1.septembris! Vairākas sabiedrībā pazīstamas dāmas pastāstīja par to, kā viņas gatavojas 1.septembrim, kādas ir ģimeņu un bērnu pošanas tradīcijas.

Aktrise Zane Vaļicka, māksliniece un dizainere Gundega Dūduma un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ir vienisprātis, ka 1.septembris ir svētki visai ģimenei un šajā dienā gan bērniem, gan vecākiem ir jājūt svinīgums, tam arī jāizpaužas bērna apģērbā.

«Šajā dienā noteikti ir jāsapošas – vai tā būtu balta blūze vai krekls, tas tomēr piešķir šai dienai īpašu svinīguma sajūtu un nozīmi. Šai noteikti vajadzētu būt arī ģimenes dienai, jo izglītība ir viens no svarīgākajiem vecāku devumiem saviem bērniem,» uzskata Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kuras ģimenē aug meita Anna un dēls Artūrs, skaidro, ka viņai lielā mērā

gatavošanos 1.septembrim vienkāršo tas, ka skolā ir formas,

kuras jau laikus tiek pasūtinātas pie šuvēja.

«Kopumā, manuprāt, Latvijā nav viegli atrast bērnu un jauniešu apģērbu ar atbilstošu kvalitātes un cenas attiecību un pietiekami plašā izvēlē. Manuprāt, tas sevišķi svarīgi ir pusaudžiem, kuriem tikai veidojas individuāla izpratne par modi, gaumi un apģērbu, ko vēlas vai nevēlas valkāt, līdz ar to reizēm apģērba iegāde ir izaicinājums,» piebilst Āboltiņa.

Tikmēr aktrise Zane Vaļicka atceras, ka 1.septembris viņas bērnībā vienmēr ir bijusi svētku diena, kad kopā ar vecākiem iets arī uz teātri. Šo tradīciju, ka pirmā skolas diena ir vairāk nekā saldējums un svinīgas pusdienas, viņa cenšas iedzīvināt arī savā ģimenē.

«Apģērbs šajā dienā ir svarīgs, it īpaši manai meitiņai – tas rada ne tikai pirmo iespaidu un parāda, cik labi vasara ir pavadīta, bet arī stiprina pašapziņu,» tā Zane Vaļicka.

Vaļicka apģērbu meitai gādā no Latvijā pieejamām apģērbu kolekcijām.

Zeķubikses gan tiekot pirktas ārzemēs, īpaši iemīļotas ir kādas itāļu zīmola baltas zeķubikses ar skaistām mežģīnēm.

Divu meitu māmiņa un zīmola «Duduma bags» īpašniece Gundega Dūduma stāsta, ka cītīgi seko līdzi dažādiem piedāvājumiem interneta veikalos, kur par pieņemamām cenām var iegādāties dažādas stila pērles.

«Manas

meitenes ir īpašas – viņas nekad nevilks to, ko es būšu sagatavojusi no rīta.

Meitenēm ir interesanti pašām kombinēt apģērbus un ģērbties pēc viņu pašu noskaņojuma tajā dienā, kā jau katrai dāmai pienākas,» stāsta Dūduma.

Pēc bērnu apģērba zīmola «Lazy Francis» īpašnieces Olgas Krūzes domām 1.septembrī bērniem un jauniešiem jāizskatās skaisti, lai jauno mācību gadu var sākt ar labām domām un pašpārliecinātību, turklāt bērnu pošana jau no agras bērnības attīsta viņu gaumes izjūtu un spēju pašizteikties.

Nevar noliegt, ka Latvijā, ņemot vērā laikapstākļus, gan pieaugušo, gan bērnu modē vairāk tiek domāts par funkcionalitāti, tomēr bērnus var ģērbt arī greznāk ikdienā. Galvenā veiksmes atslēga, kas ļauj arī nepārtērēties, ir domāt par apģērbu komplektāciju, turklāt visplašākajā šā vārda nozīmē.

«Mūsdienu bērnu stils lielā mērā seko pieaugušo modei, kas nozīmē kombinēt it kā nesakombinējamo, radīt kontrastus gan audumos, gan to faktūrās, gan stilos. Tā viena apģērba gabala lietojums vairākkārtīgi paplašinās,» stāsta Krūze.

Piemēram, spīdīga žakarda auduma žakete, protams, skaisti izskatās kopā ar smalkiem svārkiem ar tillu,

taču vienlīdz stilīgi tā izskatīsies pie «novecināta» džinsu auduma biksēm.
Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu