Kosmētikas lietošana rada ādai «atkarību»?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vai tā ir taisnība, ka kosmētikas lietošana rada ādai «atkarību» – jo vairāk lieto kosmētiku, jo āda vairāk vēlēsies, lai to lieto vēl un vēl?

Atbild «Egoistes» eksperts - meikapa mākslinieks Elvijs Strazds-Svētiņš:

Viss ir atkarīgs no tā, par kādu kosmētiku mēs runājam. Ja ir runa par sejas tīrīšanas līdzekļiem, krēmiem un tādām lietām, tad sejas āda tiešām var pierast pie šiem produktiem. Es ieteiktu produktus šad un tad pamainīt, neieciklēties uz kādu noteiktu sejas krēmu.

Mēs taču visu mūžu uzturā nelietojam vienu un to pašu pārtiku.

To pašu prātā vajadzētu paturēt, lietojot sejas krēmus un citus produktus.

Foto: AP/Scanpix

Bet ja ir runa par dekoratīvo kosmētiku, tad šim mītam es nepiekrītu. Dekoratīvā kosmētika tieši tāpēc ir dekoratīvā. To varbūt nevajadzētu lietot ļoti agrā vecumā, kad sejas āda attīstās un viss organisms aug, jo tad kosmētika var aizsporost poras un radīt nepatīkamas blaknes pumpu un visādu citādu izsitumu veidā.

Atceries, ka jebkurā vecumā sejas ādai ir jāļauj elpot.

Pirms gulētiešanas kosmētiku noteikti notīri, un dienās, kad dzīvojies pa māju, ļauj sejai elpot un atpūsties. Lai ko rakstītu uz tonālo krēmu iepakojumiem, tā tomēr ir dekoratīva kosmētika un neļauj sejas ādai dabiski «uzelpot».

Bet citādi nekādu ierobežojumu nav. Galvenais – lai izskatās skaisti un gaumīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu