«Egoistes» sieviešu nomināciju TOP 10

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēdzoties gadam, apkopojām «Egoistes» sieviešu nomināciju TOP 10 - Latvijas sievietes, kuras, mūsuprāt, šogad visvairāk ir pelnījušas uzslavu! Tās ir sievietes, kuras mūsu apkārtējo pasauli dara skaistāku, sirsnīgāku, stiprāku un krāšņāku.

 
Foto: www.facebook.com/thilves

Gada sieviete - noslēpums: Ieva Kupce

Decembra sākumā kļuva zināms, ka Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess saderinājies ar jaunu sievieti no Latvijas - Latvijas Aizsardzības ministrijas ierēdni Ievu Kupci. Sabiedrību pāršalca viens vienīgs jautājums - kas ir šī jaunā dāma, kas nu jau tapusi par kaimiņvalsts pirmo lēdiju.

Lai gan abiem ir paliela vecuma starpība - Igaunijas prezidents ir 61 gadu vecs, bet viņa nu jau sievai ir 38 gadi,

abu attiecības pāra pazinēji raksturo kā ļoti saticīgas un sirsnīgas.

Tikmēr Igaunijas prezidenta bijusī sieva Evelīna 7.decembrī sociālajā vietnē «Facebook» publicēja savu viedokli un nostāju par bijušā vīra jaunajām attiecībām. Bijusī Igaunijas pirmā lēdija lika noprast, ka prezidenta un latviešu ierēdnes Ievas Kupces attiecības ir senākas nekā šķiet.

Šajās brīvdienās - 2.janvārī Hallistes Svētās Annas baznīcā, Igaunijas Vīlandes apriņķī, abi Dieva priekšā zvērēja viens otram uzticību, un nu jau mēs Ievu no Latvijas varam oficiāli dēvēt par Igaunijas pirmo lēdiju.

 
Foto: LETA

Gada sieviete - talants: Baiba Broka

«Spēlmaņu naktī» par 2014./2015. gada sezonas gada labāko aktrisi izvēlēta tika Baiba Broka.

Kāda bija sajūta, kad «Spēlmaņu naktī» tika nosaukts jūsu vārds, un kāda ir sajūta tagad?

Baiba Broka: «Protams, jau esmu apradusi, bet tā sajūta bija... es biju ļoti priecīga par balvu. Šogad bija ļoti labu aktieru darbi tieši šajā Gada aktrises kategorijā, un katra no manām kolēģēm bija pelnījusi apbalvojumu, tādēļ arī nemaz nebiju tik droša, ka beigu beigās balvas saņēmēja būšu es.

Pagājusī sezona man tiešām bija ļoti piepildīta, es biju kārtīgi nostrādājusies, tādēļ, saņemot balvu, biju tiešām ļoti priecīga!

Patiesībā visiem liekas, ka esmu saņēmusi nezin cik reizes Gada aktrises balvu, bet šī ir pirmā! Līdz šim balvu esmu saņēmusi tikai 1997. gadā nominācijā Labākā jaunā aktrise (Ļika izrādē «Mans nabaga Marats») un esmu bijusi ļoti daudzas reizes nominēta gan par pirmā plāna, gan par otrā plāna gada aktrisi.

Man ļoti negribētos, lai šāda balva vai kāda cita atzinība būtu kā: nu tad viss, esmu kaut kādu augstāko punktu sasniegusi un pēc tā viss beidzas! Tas nebūtu gudri. Jo patiesībā tā jau ir tikai balva. Man ļoti gribētos turpināt strādāt ar to, kas mani uzrunā, ar to, kas man ir svarīgs, kas varētu atstāt kādu iespaidu vai risināt problēmu.

Teātris lielā mērā mainīt pasauli nevar, bet tas var mainīt katra atsevišķa cilvēka apziņu

un rosināt pārdomas.»

 
Foto: www.facebook.com/rvejonis?fref=ts

Gada sieviete - sabiedrības mīlule: Iveta Vējone

8. jūlijā savus pienākumus sāka pildīt 9. Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis. Kāda ir šarmantā sieviete - Iveta Vējone, ar kuru prezidenta kungs ir nodzīvojis laulībā trīsdesmit gadu un kuru nemaz nebaida pirmās lēdijas pienākumi?

Latvijas prezidenta sieva Iveta Vējone ar Raimondu saskatījusies jau jaunības dienās, kad mācījušies Madonas 1. vidusskolā. Kā vairākās intervijās runā Iveta Vējone - Raimonds ir viņas pirmā un vienīgā mīlestība. «Raimonds bija romantisks, un man viņa uzmanības apliecinājumi patika.»

«Madonā dzīvojām blakus mājās, kopā gājām no skolas, Raimonds vienmēr nesa manu somu. Kad nāca ciemos pie manis, vienmēr ar puķu pušķīti - pļavā salasītiem ziediņiem. Domāju - tādam ir jābūt puisim un labam draugam. Tas ieradums viņam ir palicis. Raimonds vēl arvien man atnes puķes - tāpat, bez iemesla. Man vienmēr mājās ir puķes. Visu mūžu esmu lutināta, aplidota un lolota. Raimonds mani piesaistīja ar savu vienkāršību un sirsnību, un viņa būtība nav mainījusies,» emocionāli par jaunības mīlestību žurnālā «Ieva» stāsta Iveta Vējone.

Divus gadus pēc vidusskolas Raimonds un Iveta apprecējās un nu jau kopā dzīvo trīsdesmit gadu.

Kad Ivetai tika jautāts, kā sadzīvos ar jauno statusu, valsts pirmā lēdija atbildēja: «Man ir liels prieks un lepnums par Raimondu, bet saprotu, ka arī mana dzīve mainās. Zinu, ka tikšu galā un neapkaunošu ne savu vīru, ne valsti. Daudz kas būs jāmācās, bet nekas nav neiespējams.»

Un, jāatzīst, ka tā ir arī noticis - Iveta izskatās eleganti, perfekti ir apguvusi lietišķo etiķeti un patiešām Latvijas sabiedrība viņu ir iemīļojusi un nereti dēvē par Latvijas «princesi Diānu».

 
Foto: www.facebook.com

Gada sieviete - izturība: Alma Vītola

Almai Vītolai ir 22 gadi. Meitene studē fizioterapiju Rīgas Stradiņa universitātē. Garās distances skrien jau vairākus gadus, ir noskrējusi vairākus ultramaratonus Eiropā un nu arī pasaulē grūtāko ultramaratonu oktobrī Brazīlijā. Alma ne vien ir pirmā sieviete no Baltijas valstīm, kas piedalījās Džungļu maratonā, bet to arī izturēja un godam uzvarēja!

Džungļu maratons bija sešu dienu skrējiens ar kopējo distanci ap 250 km, kur skrējējiem distances laikā viss izdzīvošanai un skrējienam nepieciešamais bija jānodrošina pašiem. Alma distanci veica 56 stundās un 48 minūtēs, kas bija labākais rezultāts starp visām sievietēm. Sieviešu konkurencē cīņu iesāka sešas sportistes, bet finišu sasniedza vien četras. CNN šo skrējienu atzinis par visbīstamāko maratonu pasaulē.

 

Gada sieviete - iedvesma: Gundega Skudriņa

Kurš gan aizvadītajā gadā spējis radīt fantāzijas pasauli vēl krāšņāk un drosmīgāk par sajūtu burvi Gundegu Skudriņu? Skudriņas nepieradinātās vakariņas jeb gastronomisko performanču cikli «Gadalaiki» sevi pierādīja ar fantastisku piedzīvojumu katram tās dalībniekam. To ir ļoti grūti vārdos aprakstīt - tas ir jāpiedzīvo... Mums bija tāda iespēja, tāpēc viennozīmīgi par «Gada iedvesmu» nodēvējam Gundegu Skudriņu!

 
Foto: TV3

Gada sieviete - enerģija: Elza Rozentāle

Par gada enerģiskāko TV šovu «atombumbu» nodēvēsim dziedātāju Elzu Rozentāli. Cik gan daudzveidīga viņa spēj būt savā tēlā un cik virtuozi viņa spēlējas ar skatītāju enerģiju un noskaņojumu! Vienmēr jautra, ar uguns liesmiņu acīs, tāda ir Elza Rozentāle.

Foto: TV3
 

Gada sievietes - vēstneses: latviešu «kalendāra meitenes»!

Pirms vairāk nekā 10 gadiem tapa filma «Kalendāra meitenes». Tā bija balstīta uz patiesiem notikumiem Anglijā, kad grupa sieviešu puskailas pozēja kalendāram, kuru pēc tam pārdeva un visus iegūtos līdzekļus izmantoja, lai palīdzētu vēža slimniekiem. Rozā vilciena labdarības fonds ar lepnumu piedāvā pirmās latviešu «kalendāra meitenes». Kalendārā iekļautās modeles ir gan sievietes, kas pārcietušas ar krūts vēzi saistītas operācijas, gan viņu atbalstītājas – tuvinieces, draudzenes, kolēģes, jo tikai kopā un citai citu atbalstot ir iespējams pārciest grūto dzīves posmu. Cēlsirdīgi, patiesi, sievišķīgi un apbrīnojami mīļi! Ieskaties foto!

Kalendārā izmantotās fotogrāfijas tapa šā gada jūlijā, fotogrāfes Anitas Austvikas fotostudijā Vecrīgā. Par modeļu vizuālo tēlu rūpējās Rīgas Stila un modes profesionālās vidusskolas skolotāja Inga Brigadere-Johansone un audzēknes Annija Šloža un Linda Lielauza.

Iegūtie līdzekļi no kalendāra tirdzniecības ļaus palīdzēt Latvijas sievietēm ar krūts vēža diagnozi, apmaksājot tik vajadzīgās konsultācijas pie psihologa un nodarbības pie fizioterapeita.

 

Gada sieviete - darbs ir hobijs: Signe Meirāne

Signe Meirāne ir ne vien fantastiska divu meitiņu mamma un mīloša sieva, bet arī apņēmīga un mērķtiecīga sava sapņa piepildītāja! Signes talants ēst gatavošanā ir lielisks, bet brīnišķīgākais visā tajā ir tas, ka viņa vēlas knifiņos un virtuves noslēpumos dalīties ar citiem.

Ticība savam talantam, pavāra prasmēm, garšas izjūtai un spējai eksperimentēt Signei dod spēku ik mirkli izglītot Latvijas sabiedrību ēst veselīgi un garšīgi. Izsmalcināts ēdiens ne vienmēr nozīmē dārgas izmaksas - lielāko lomu spēlē vēlme gatavot un darīt to pareizi.

Signe ir jau piecu pavārgrāmatu, tajā skaitā divu vēsturisku recepšu grāmatu «Mūsu mantojums» autore, portāla un žurnāla «Četras Sezonas» galvenā redaktore un idejas autore kopā ar vīru Armandu, kustības «Jaunieši virtuvē» aizsācēja.

 
Foto: LETA

Gada sieviete - leģenda: Džemma Skulme

Viena no nozīmīgākajām padomju laika Latvijas kultūras nozīmes veidotājām ir gleznotāja Džemma Skulme. Dāma ir lepns vārds. Taču gleznotājai Džemmai Skulmei – personībai, kuras vērienu, stāju un eleganci esam apbrīnojuši, – tas der kā uzliets. Divu pazīstamu, spēcīgu dzimtu –Skulmju un Liepiņu – atvase Džemma mantojumā saņēmusi gan saimnieces atbildību un linu plūcējas žestu, gan talantu un šarmu.

Arī asu un ironisku prātu, kas apbrīnojamā kārtā sadzīvo ar labticību un sirsnību. Savos deviņdesmit gados māksliniece kā parasti sniedz neskaitāmas intervijas, atlasa un komentē bildes topošajai grāmatai, ciemojas dzimtas mājās Mālpilī, «dauzās» fotosesijā un tiekas ar jaunajiem māksliniekiem fonda «Mākslai vajag telpu» vasaras mājā… Un nebeidz prātot: kas gan viņai traucē enerģiski dzīvot?

 
Foto: LETA

Gada sieviete - debija: Rēzija Kalniņa

Viņa ir Sieviete ar lielo burtu. Spoža aktrise, kura nebeidz pārsteigt. Viņa arī atļaujas dzīvot sev un savu harmoniju meklēt citviet. Tagad viņa ir atgriezusies, un nu laiks viņas režijas talantam, ar kuru viņa debitēja 2015. gada nogalē, Nacionālajā teātrī ar izrādi «Cilvēks, kurš smejas...».

Spriediet paši, bet Rēzija, kaut gadu gadiem zināma personība, spēj atkal un atkal pārsteigt - tāpēc šī gada debija!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu