SAZ jaunā kolekcija: Kuba un slavas dziesmas mūžīgai vasarai

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SAZ.lv

SAZ ir Latvijā radīts rokām darinātu dizaina apavu zīmols, kas pieteica sevi 2015. gada sākumā ar pavasara - vasaras 2015 kolekciju. Par zīmola pavasara - vasaras 2016 kolekcijas iedvesmas avotu kalpojis izteiksmīgās un pretrunīgās Kubas «pastkartīšu tēls» - kur nebeidzama romantika mijas ar kubiešu bezrūpīgo dzīvesveidu, Karību ritmiem un dejām līdz rītausmai.

Kolekcija, kas iepriekš jau prezentēta starptautiskā modes izstādē MIPAP Milano Milānas modes nedēļas ietvaros, ir veltījums koloniālai arhitektūrai, kubiešu mākslai un viņu kaislei uz gleznošanu, kur Kuba, tās gaišzilās lagūnas un eksotiskā flora atainota īpaši koša – kā slavas dziesma mūžīgai vasarai un dzīvei balto smilšu pludmalē.

Arī savā trešajā kolekcijā SAZ zīmola autores un dizaineres Sanita Avotiņa un Inga Šabovica palikušas uzticīgas ekstravaganta dizaina apvienošanai ar funkcionalitāti un roku darbu, radot rotaļīgus, sievišķīgus un ērtus apavus vasaras gaitām. Aktualitāti saglabājuši papēži, kuri veidoti, izmantojot koka atgriezumus.

Par zīmolu

  • SAZ ir Latvijā radīts rokām darinātu dizaina apavu zīmols, kas pieteica sevi 2015. gada sākumā ar pavasara-vasaras 2015 kolekciju.
  • Zīmols izstrādā 2 sezonālās kolekcijas gadā. SAZ pēdējā kolekcija, rudens – ziema 2016/17, kas iepriekš jau prezentēta starptautiskā modes izstādē Pure London Londonā, pašmāju publikai tiks atklāta 2016. gada augustā.
  • Saplākšņa izmantošana nodrošina ne vien augstu papēžu izturību, bet arī kalpo kā dekoratīvs elements – grebšanas procesā atklājas līmējuma vietu un koksnes šķiedru dzīslojums.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu