Šprotu salāti Leona Zviedra gaumē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pazīstamais horeogrāfs un šovmenis Leons Zviedris itālim Roberto Meloni mācīja gatavot šprotu salātus un kādu īpašu vīnogu desertu, kuru Leons izdomājis pats un pirmo reizi gatavoja tieši pavāršovā La Dolce Vita. Ar Roberto! Lūk, superātro, vienkāršo un vienlaikus gardo ēdienu receptes!

SALĀTIEM NEPIECIEŠAMS:

- 2 olas;
- 1 bundžiņa šprotes eļļā;
- 1 sīpols;
- 3-4 kartupeļi.

Novāra olas, lai tās būtu cietas. Vāra kartupeļus mundierī – ar visu mizu. Kad tie gatavi, kartupeļus nomizo un sagriež kubiciņos. Sasmalcina olas un sīpolu un pievieno kartupeļiem. Šprotes sagriež mazākos gabaliņos un arī liek salātu bļodā. Pielej eļļiņu no šprotu bundžas, samaisa.


DESERTAM NEPIECIEŠAMS:

- Saldas vīnogas;
- Skābais krējums;
- Brūnais smalkais cukurs.

Skābo krējumu sajauc ar vairākām karotēm brūnā cukura, kārtīgi izmaisa. Garšai jābūt pēc izvēles – vairāk vai mazāk saldskābai. Vīnogas, kurām izņemtas sēklas, sagriež uz pusēm vai četrās daļās un iemaisa saldskābajā krējumā.

Foto – Karīna Ziemele

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu