Kā būt skaistai arī grūtniecības laikā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/alanant

Par sevi ir jārūpējas arī grūtniecības laikā, jo tieši tad sievietei piemīt tāds īpašs starojums. Jāpalutina sevi ar kādu jauku procedūru, bet - jāzina arī, no kā atteikties, un ko vēl darīt, lai būtu patiešām skaista grūtniecības laikā.

Rūpējies par matiem pareizi

Par skaistiem matiem sapņo katra sieviete. Neatsakies no dažādām frizūrām un matu griezumiem. Lokšķēres arī nav jāliek malā tikai tāpēc, ka esi stāvoklī. Pateicoties interesantiem griezumiem, padarīsi arī savu tēlu interesantāku. Izvēlies griezumu, kurš runātu pats par sevi un neradītu tev liekas problēmas ar matu ieveidošanu ik dienas.

Arī krāsot matus nav aizliegts, jāņem vien vērā, ka grūtniecības laikā mati kādu krāsu var neņemt tik labi, jo šis ir laiks, kad īpaši aktivizējas organisma aizsargsistēmas. Tāpēc vislabāk, pirms tev matos ieklāta krāsa, pastāsti par savu īpašo stāvokli frizierim.

Meistars izvēlēsies tev piemērotas krāsas matiem. Protams, ja izlem pēkšņi nokrāsot matus, mati jāmazgā ar šampūniem, kas paredzēti krāsotiem matiem. Noderēs arī balzāms vai kondicionieris.

Nagiem jābūt izskatīgiem...

Protams, grūtniecības laikā nedrīkst aizmirst arī par nagu izskatu. Ļoti bieži topošās māmiņas sūdzas par to, ka nagi kļuvuši trauslāki. Problēmu izraisa mikroelementu trūkums, konkrētāk - trūkst kalcija un C, D vitamīnu. Noteikti jāpastāsta par to ārstam, pie kura esi uzskaitē. Ārsts var ieteikt lietot speciāli grūtniecēm izstrādātus vitamīnus.

Mūsdienās ļoti aktuāli ir arī mākslīgie nagi. Procedūra tiek veikta, izmantojot speciālas, ķīmiskas vielas - gēlu, akrilu.

Gēls ir vienfāzu, divfāzu vai trīsfāzu. Fāze ir pieaudzināmā daļa, kas nepieciešama, lai sasniegtu optimālo rezultātu. Pirmā fāze nodrošina mākslīgā materiāla piestiprināšanos pie naga. Otrā konstruē naga formu, trešā nostiprina gēlu, sniedz tam glancētu, spīdīgu virsmu. Vienfāzu gēlā jau atrodas visas fāzes. Akrils ir tuvs gēja radinieks. Akrils žūst pats, tam nav nepieciešama ultravioleto staru lampa. Tā kā akrilam ir ļoti spēcīgs aromāts, grūtniecēm vislabāk būtu no tā atteikties. Tāpat, to apstrādājot profilaksē, gaisā paceļas ļoti daudz akrila puteklīšu, kas arī nebūtu ieteicams.

Moderns patlaban ir gēls vai gelish pārklājums nagiem.

Esi uzmanīga!

Grūtniecības laikā vislabāk atturēties no nopietnām sejas procedūrām salonos. Vakuumtīrīšana, lāzerterapijas, injekcijas, tetovēšanās - nekas no tā nebūtu ieteicams grūtniecības laikā.

Pietiks, ja seju kopsi ar mitrinošu sejas masku un mazgāsi to ar ūdeni.

Skaistumkopšanas salonā neaizmirsti par vēl vienu kosmētisko programmu, kas būtu veicama pat, ja esi stāvoklī: epilācija vai depilācija. Epilācija ir fiziska metode, kas palīdz atbrīvoties no liekā ķermeņa apmatojuma ar elektrības, lāzeru un īpašas gaismas palīdzību. Depilācijas gadījumā atbrīvoties iespējams vien no mata redzamās daļas, bet pats mata folikuls paliek neskarts.

Sapņi par saulīti

Protams, ka mums visām gribas būt brūnākām, vairāk gribas nosauļoties, bet jāatceras, ka UV-stari aktivizē D vitamīna sintēzi, kas vajadzīga organismam, lai veidotos un uzsūktos kalcijs un fosfors. Tā ir saulītes pozitīvā puse. Šie elementi nepieciešami arī kaulu attīstībai, augšanai un stiprināšanai. Saules staru ietekmē aktivizējas arī elpošanas, vielmaiņas un asinsapgādes procesi.

Saule uzlabo noskaņojumu un palīdz tikt galā arī ar depresiju un stresu. Ja esi stāvoklī, no solārija apmeklēšanas gan būtu jāizvairās, jo jāļauj organismam ir dabīgā veidā pārkārtoties. Došanās uz solāriju grūtniecības laikā var stimulēt pigmentācijas plankumu parādīšanos.

Grūtniecības laikā uzturēties saulē nebūtu ieteicams ilgstoši, atklātā saulē nepavadi vairāk par 20 minūtēm. Iezied savu ādu ar saules aizsardzības krēmu, kam SPF ir lielāks par 25.

Pirts, sauna - drīkst?

Agrāk dažādās pasaules valstīs bērnus laida pasaulē tieši pirtiņā. Sauna ir sterila telpa. Pateicoties siltajam ūdenim māmiņa un jaundzimušais varēja te justies vienmēr labi. Pareizas saunas apmeklēšanas nosacījumu gadījumā grūtniecības laikā ir iespējams padarīt arī vieglākas savas dzemdības. Bet daudz kas atkarīgs no psihiskās relaksācijas, no spējas atstāt spriedzi aiz durvīm, no ādas elastības, no tā, cik pozitīvi iedarbojas sauna uz konkrētās sievietes nervu sistēmu.

Sauna ir laba arī jaunajām māmiņām, kas ēdina mazuļus ar krūts pienu. Tomēr, jāatceras, ka gan grūtniece, gan jaunā māmiņa uz saunu drīkst doties vien tad, ja to ļāvis ārsts.

Neiesaka saunu apmeklēt cilvēkiem, kas sirgst ar dažādām iekaisumu izraisītām slimībām, paaugstinātu ķermeņa temperatūru, hipertoniju, bronhiālo astmu, epilepsiju, onkoloģiskajām saslimšanām, sarežģījumiem grūtniecības laikā un varikozi paplašinātām vēnām.

Skaistas formas

Skaists ķermenis grūtniecības laikā neaprobežojas tikai ar viemērīgu iedegumu un gludu ādu. Uzmanība jāpievērš arī skaistajām ķermeņa formām. Doties var uz grūtnieču vingrošanu, jogu, ūdens aerobiku, kas paredzēta topošajām māmiņām.

Neaizmirsti arī par masāžu grūtniecības laikā. Grūtnieču masāža ir viegla, glāstoša. Tā atslābina un ļauj atbrīvoties ikvienai sievietei no sajūtas, ka esi smaga, ka ir grūti.. Tāpat, tā atbrīvo arī no muguras sāpēm, uzlabo noskaņojumu, kā arī - stimulē asinsriti, kuņģa darbību, palīdz cīnīties ar tūsku, ļauj ādai kļūt elastīgākai, un pat uzlabo miega kvalitāti.

Masāša palīdz cīnīties arī ar depresiju, kā arī - tā sagatavo sievieti dzemdībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu