Sarunvārdu šiks Benji Knewman x Paviljons 2017. gada vasaras kolekcijā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aiga Ozoliņa

Grāmatžurnāls Benji Knewman sadarbībā ar konceptveikalu Paviljons turpina iedzīvināt latviešu sarunvalodu valkājamā formā un 2017. gada vasaras kolekcijā iekļāvis jaunus šķirkļus no Benji Knewman latviešu valodas vārdnīcas.

Jaunajā kolekcijā atradīsiet skaidrojumus jēdzieniem SLIŅĶĪTIS, MINCĪTIS un EZĪTIS MIGLĀ, kā arī vasaras variantu pircēju jau iemīļotajiem Benji Knewman vārdnīcas šķirkļiem KLUSUMS, NIĶĪTIS un MAMMA.

Radīti Benji Knewman sociālajiem tīkliem, lai aizraujošā un sirsnīgā veidā mācītu latviešu valodu ārzemju sekotājiem, oriģinālie Benji Knewman skaidrojumi joprojām gūst plašu popularitāti. Bilingvālā (angļu/latviešu) grāmatžurnāla mērķis ir vēstīt Latvijas stāstu starptautiskā valodā, un likumsakarīgi radās ideja vārdnīcas šķirkļus pārnest uz džemperiem, T-krekliem un beisbola cepurītēm.

Savukārt krekliņi un cepurītes ar uzrakstu MAISIŅŠ VAIG ir papildinājums Benji Knewman 6. laidienā publicētajam fotostāstam par latviešu mīlestību uz krāsainajiem plastmasas maisiņiem. Tā aizsākās jau 80. gados, kad daži pamanījās padomju jūrnieku ievestos importa maisiņus «iemainīt» pasniedzējam pret labāku atzīmi augstskolas eksāmenā, bet padomju prese publicēja padomus, kā maisiņus labāk mazgāt. Atsauce uz moderno folkloru «maisiņš vaig» ir šā stāsta turpinājums un vienlaikus aicinājums sargāt dabu un no kārtējā maisiņa veikalā atteikties.

Visi T-krekli un džemperi ir šūti no 100% organiskās kokvilnas.

Jauno kolekciju varat apskatīt un iegādāties veikalos Paviljons un Benji Knewman interneta veikalā shop.benjiknewman.com. Jau šo sestdien to par īpašām cenām varēs nopirkt arī Lielajā modes un dizaina tirdziņā Kalnciemielas kvartālā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu