Padomi, kā izvēlēties savam auguma tipam piemērotu apģērbu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sabiedrībā valda dažādi uzskati par apģērba nozīmi. Ir cilvēki, kuri domā, ka tā iegāde vienkārši ir nepieciešama un dodas uz veikalu tikai tad, kad tiešām jūt vajadzību pēc kāda jauna garderobes elementa. Tajā pašā laikā ir tādi cilvēki, kuri izbauda iepirkšanos, uzskata to par hobiju vai veidu, kā atpūsties. Bet laika trūkums un apģērbu cena var sagādāt liekas raizes.

Par laimi, mūsdienās ir pieejami dažādi veidi, kā parūpēties par savu garderobi. Piemēram, tā vietā, lai pavadītu laiku staigājot pa veikaliem, mēs varam apskatīt piedāvājumu tiešsaistē. Apģērbi internetā ir pieejami plašā klāstā, un katrs var atrast ko sev piemērotu, taču, lai to izdarītu pēc iespējas precīzāk un izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, nepieciešams ņemt vērā šos padomus.

Meklē apģērbus te

Tu un modele – apzinies atšķirības

Ikviens ir atšķirīgs. Un tas ir jāapzinās neatkarīgi no tā, vai iepērcies internetā, vai dodies uz veikalu. Kad tiešsaistes veikala preču piedāvājumos redzi modeles, kas reklamē apģērbu, tev jāsaprot, ka viņu auguma proporcijas atbilst standartam, piemēram, augums ir aptuveni 1,70 m, bet apģērba izmērs parasti atbilst 36. Piekritīsi, ne visas dāmas izskatās šādi. Kāda ir garāka, cita īsāka, tievāka vai apaļīgāka. Katra no mums ir unikāla, un tas ir jāizceļ, izvēloties atbilstošu apģērbu, apavus un aksesuārus.

Pirmais solis ceļā uz to būtu sava auguma īpatnību novērtēšana. Neviens cits tevi nepazīst tik labi, kā tu pats. Iedomājies, ja tavs augums ir 1,60 m, bet modele attēlā ir 1,70 m garu un uzvilkusi medium size kleitu, vai kaut kas mainīsies? Bez šaubām! Pastāv risks, ka tev šī kleita izskatīsies daudz garāka, iespējams, ka pat kā maxi jeb līdz zemei. Un tas ir neatkarīgi no tā, ka nēsāsiet viena izmēra apģērbu. Līdz ar to, ja zini, ka tev tik garas kleitas nepatīk, uzreiz saki precei nē.

Bet patiesībā apģērba iegāde internetā nemaz nav tik sarežģīta. Nepieciešams tikai būt uzmanīgam, spriest loģiski un apzināties sava auguma aprises.

Kas der vienam auguma tipam, neder citam

Visbiežāk dāmu auguma formas iedala četros tipos – «bumbiera», «ābola», «smilšu pulksteņa» un «taisnstūra».

  • «Bumbieris» – raksturīgi šauri pleci, platāki gurni un izteiktāks viduklis. Šādam augumam piestāvēs apģērbi, kuriem ir V vai U veida izgriezums. Lai kompensētu plecu platumu, vēlams dot priekšroku žaketēm ar lielākiem atlokiem. Ieteicams izvairīties no pieguļošiem svārkiem un ¾ garuma biksēm. Iegādājoties peldkostīmu, meklējiet augšdaļu, kas būtu gaišāka nekā apakšdaļa.
  • «Ābols» – raksturīgi apaļi pleci, vidēja platuma gurni, slaidas kājas un neizteikts viduklis. Dāmām ar šo auguma tipu ieteicams nēsāt džemperus, krekliņus un jakas ar dziļāku V-veida izgriezumu, kā arī pieguļošāku vidukļa zonu. Labi izskatīsies bikses, kurām ir sānu kabatas un pieguļoši svārki. Peldkostīmos pievērsiet uzmanību krāšņākām augšdaļām.
  • «Smilšu pulkstenis» – raksturīgas lielākas krūtis, pleci un gurni (līdzīgā platumā), izteiktāks viduklis. Šādām dāmām arī piestāvēs V-veida izgriezums un viduklī pieguļošs apģērbs. Noteikti jāizvairās no brīvi krītošiem un bezformīgiem krekliem, blūzēm, kleitām. Labi izskatīsies svārki ar augstāku vidukļa līniju un bikses ar šauriem galiem. Peldkostīmu izvēles iespējas ir plašas, der gan dažādas krāsas, gan dizaini.
  • «Taisnstūris» – raksturīgs līdzīgs platums plecu, gurnu un vidukļa zonā. Garas kājas, sportisks augums, kas jāpapildina ar sievišķīgu apģērbu. Piestāvēs žaketes ar izceltiem pleciem vai kabatām krūšu apvidū. Ieteicams izvairīties no vertikāliem rakstiem. Vidukli šaurāku padarīt zīmuļveida svārki, kā arī jostas. Izvēlies peldkostīmu ar krāsainiem rakstiem, kā arī viendaļīgo peldkostīmu, kas izceļ vidukli.

Izmēru atšķirības

Vai tev kādreiz ir nācies novērot, ka ne visas viena izmēra drēbes tev der, proti, izmērs uz apģērba ir viens, bet uz auguma izskatās par mazu vai lielu? Lai saprastu, kādēļ tā ir, tev jānoskaidro, kurā valstī ražota konkrētā kleita, jaka vai cits apģērba gabals.

Valstīm mēdz būt atšķirīgas izmēru skalas, piemēram, Spānijā ražoti apģērbi būs piemērotāki mazākām un tievākām sievietēm, savukārt Skandināvijas valstīs un Vācijā darinātie apģērbi būs lielāki. Tāpēc, ja nevari izšķirties, vai pasūtīt 38. vai 40. izmēra kleitu, noskaidro, no kuras valsts tā nāk. Tāpat, protams, pievērs uzmanību pievienotajām izmēru tabulām.

Krāsa – vai uzticēties?

Ne velti interneta veikali pievieno brīdinājumus par to, ka attēlā redzamā krāsa vai atšķirties no reālās. Katram datoram var būt citādāka izšķirtspēja un citi parametri, kas attiecīgi arī ietekmē to, kādas krāsas ekrānā redzam.

Matu krāsai ir nozīme!

Dāmām, kurām ir tumšāka āda un mati, piestāvēs fuksiju, sarkanā, smaragdzaļā un oranžā krāsa, savukārt gaišas ādas un matu īpašniecēm labāk izvēlēties gaišus un dabiskus toņus, tai skaitā pasteļtoņus.

Vasara vēl nav galā, un tu vēl vari paspēt iegādāties tieši tādu apģērbu, kas liks tavam augumam izskatīties lieliski. Ieskaties interneta veikala 220.lv plašajā apģērbu piedāvājumā, un papildini savu garderobi jau šodien!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu