Intervija ar parfimēri. Viņas ožas nianses rada sievietes parfīmu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Smaržām ir jābūt daļai no jūsu personības; tām jāliek jums justies komfortabli. Domāju, ka modernām smaržām ir jābūt vienkāršām un tiešām. Skaidra struktūra, kas akcentē smalkākos materiālus, kuri to veido un padara smaržas ļoti pieejamas,» uzskata parfimēriste Natālija Lorsone.

Kad pirmo reizi sapratāt, ka vēlaties kļūt par parfimēri?

NL: Bērnību pavadīju Grasē, parfimērijas galvaspilsētā. Tēvs strādāja par ķīmiķi parfimērijas ražotnē. Viņš nesa mājās eļļas un sastāvdaļas, tā ka pati varēju veidot savas smaržas. Grasi raksturo tas, ka šeit gaisā vienmēr virmo brīnišķīgi aromāti. Tā ir parfimērijas mājvieta.

Šeit uzaugu, šo skaisto aromātu ieskauta, tāpēc, protams, zināju, ka vēlos kļūt par parfimēri.

Kas iedvesmo jūs aromātu radīšanā?

NL: Iedvesma var rasties jebkur: satiekot cilvēkus, izbaudot jaunu ēdienu, ceļojumu laikā. Daba ir tik iedvesmojoša!

Ieklausos savās emocijās. Izaicinājums ir pārnest tās smaržās.

Vai nepieciešams īpašs noskaņojums, lai radītu smaržas?

NL: Man bieži jautā, vai nepieciešams noteikts noskaņojums, lai radītu smaržas. Man vajag tikai koncentrēties un iedvesmoties no apkārt esošās dabas skaistuma.

Foto: publicitātes

Pastāstiet par procesu, kuru ievērojat, radot aromātu!

NL: Manā parfimēres paletē ietilpst brīnišķīgas kvalitātes sastāvdaļas – gan dabīgas, gan sintētiskas.

Uzticos savai intuīcijai, kas mani aizved līdz ideālai saderībai

ar elegantāko zīmola tēlu un projektu, pie kura strādāju. Viss sākas ar aizrautību, un pēc tam vienkārši daudz jāstrādā. Galvenais ir būt šeit un tagad — un klausīties.

Vai jūs glabājat piemiņas lietas no radītajām smaržām?

NL: Savā birojā glabāju smaržu pudelīti un iepakojumu katram produktam, ko esmu radījusi; jāsaka, ka mans birojs jau ir gandrīz pilns. Lepojos ar katru produktu, ko esmu izstrādājusi; tie ir kā mani bērni…

Foto: publicitātes

Vai jums ir konkrētas lietas, ko vēlaties sev tuvumā aromātu radīšanas laikā?

NL: Pagājušajā gadā ceļoju pa Indijas dienvidiem, lai apmeklētu partnerus, kuri kultivē un audzē tuberozi un jasmīnus. Viesojoties tur, iegādājos suvenīru – visskaistāko nelielu Ganeša skulptūru no sandalkoka. Kad radu aromātus, šī skulptūra man vienmēr ir tuvumā.

Sublime Nature akcentē mirkļus, kad galvenā sastāvdaļa ir vislielākajā plaukumā. Kāpēc, radot Sublime Nature Tuberose, izvēlējāties tieši šo brīdi?

NL: Vēlējos radīt aromātu ar ļoti dabisku un izsmalcinātu smaržu. Katrai sastāvdaļai ir savs stāsts, raksturs, aromāts un tonalitāte .. tāpēc katru smaržu veidoju ap šiem raksturlielumiem. Zināju, ka vēlos atveidot mirkli, kad sastāvdaļa ir visīpašākā. Tuberozei man patika notvert tās smaržu no rīta, tieši pēc uzplaukšanas naktī, kad ziedlapiņas vēl klāj valgas rasas lāses. Gribēju pārnest šo spirdzinošo efektu, ko sniedz ūdens lāses. Tai ir saldāka, svaigāka nots.

Foto: publicitātes

Kāpēc tuberoze ir tik īpaša?

Tuberozi pazīst kā nakts pavēlnieci.

Tā ir viskārdinošākais, vilinošākais un valdzinošākais no visiem baltajiem ziediem.

Tai piemīt atšķirīgas, skurbinošas, pūderīgas zaļo ziedu notis, kas padara aromātus neaizmirstamus. Izstrādājot SUBLIME NATURE, manas vienīgās iedvesmas bija daba un sastāvdaļas — un vieta, kur sastāvdaļas aug un tiek novāktas. Es sastāvdaļas smaržoju vairākas reizes un pēc tam izvēlējos kādu īpašu mirkli. Tas bija ļoti garš process, atveidot šo perfekto mirkli, bet tas bija tā vērts.

Kā jutāties strādājot ar šīm smaržām?

NL: Radīt smaržas bija interesanti un iedvesmojoši. Manā rīcībā bija plaša dabīgo sastāvdaļu palete. Gandrīz uzreiz zināju, ka vēlos strādāt ar tuberozi. Šai sastāvdaļai piemīt nepārspējama piesātinātība, maģija un dziļums, kas aromātam sniedz unikālu bagātīgumu. Es raksturotu šo aromātu kā izsmalcinātu, dabisku, atslābinošu un viegli lietojamu. Pircējas vēlas sajust saikni ar dabu, tāpēc gribu, lai pircējas apzinās sevi un savu iekšējo skaistumu. Mani aromāti vēl vairāk izcels viņu personību un sievišķību.

Kāda ir jūsu personīgā filozofija, lietojot smaržas?

NL: Smaržām ir jābūt daļai no jūsu personības; tām jāliek jums justies komfortabli. Domāju, ka modernām smaržām ir jābūt vienkāršām un tiešām. Skaidra struktūra, kas akcentē smalkākos materiālus, kuri to veido un padara smaržas ļoti pieejamas.

Kas ierindo smaržas luksusa kategorijā?

NL: Sastāvdaļu kvalitāte un retums, kā arī tām raksturīgās īpašības… manuprāt, tas padara smaržas par luksusklases parfimēriju.

Jūsuprāt, kā sievietei vajadzētu izvēlēties savas smaržas?

NL: Smaržu izvēle ir ļoti personiska. Sievietei jāseko saviem instinktiem un jāieklausās savās emocijās. Intuīcija palīdz izvēlēties un izdarīt galīgo izvēli ar pārliecību.

Šeit nav nepareizā ceļa, ja vien jūsu sajūtas būs pietiekami atvērtas un ļausiet, lai smaržas jūs savaldzina.

Kā jūs pati vēlaties justies, kad lietojat smaržas?

NL: Smaržām jābūt jūsu personības daļai. Tām jāliek jums justies komfortabli, it kā tās būtu daļa no jums. Viss ir atkarīgs no brīža, kad vēlaties lietot smaržas. Vakarā vai ballītē varat lietot jutekliskas un ļoti sievišķīgas smaržas, bet dienas laikā izvēlēties vieglākas un maigākas… Šeit nav pareizu vai nepareizu ceļu… galvenais ir tas, ka konkrētās smaržas liek jums justies labi.

Vai jums ir savas iemīļotākās smaržas? Vai arī izvairāties no smaržu lietošanas?

NL: Bieži izvēlos tās smaržas, pie kurām attiecīgajā brīdī strādāju. Brīvos brīžos man patīk samtaini muskusa aromāti, kas sniedz smaržām maigu komfortu, it kā ietinot tās smalkā plīvurā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu