Latvijā radītas rotas Venēcijas dizaina nedēļā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rotu dizainere Anna Faniginaаr savu zīmolu VERBA devusies uz Itāliju, kur Venēcijas dizaina nedēļas ietvaros notiks konkursa «Jewelry Selection 2017» fināls un nupat Rīgā prezentētās gredzenu kolekcijas «Kuģu saraksts» izstāde. Lai gan abi pasākumi notiek dizaina nedēļas ietvaros, tie ir viens no otra neatkarīgi.

«Jewelry Selection 2017» ir starptautiska mēroga juvelieru konkurss, kurā piedalās rotaslietu dizaineri no visas pasaules. Kad tika paziņots, ka šā gada darbu tēma ir ūdens, bija skaidrs – jāpiedalās! Īpaši konkursam tika radīts electrum (zelta un sudraba sakausējums) gredzens ar kalnu kristālu, kurā iegravēta sengrieķu dzejnieka Pindara frāze ἄριστον μὲν ὕδωρ – «Vislabākais ir ūdens». Šis gredzens tapis kā artefakts, apbrīnojot ūdens skaistumu un mijiedarbību ar visu dzīvo. Darba ideju un izpildījuma kvalitāti ir novērtējusi arī žūrija, ierindojot dizaineri Annu Faniginu starp finālistiem un uzaicinot gredzenu prezentēt fināla kārtā, kurā tiks paziņots konkursa uzvarētājs. Visu finālistu darbi būs apskatāmi dizaina viesnīcā «Ca Pisani Design Hotel», no 7. līdz 15.oktobrim.

Foto: Publicitātes foto

Venēcijas dizaina nedēļa organizē plašu pasākumu programmu, un otrs, bet ne mazāk svarīgs iemesls, kāpēc rotu zīmols VERBA to apmeklē, ir nupat Rīgā prezentētās kolekcijas «Kuģu saraksts» izstāde, kas būs apskatāma galerijā «ADmore» Džudekas salā, no 7. līdz 15. oktobrim. Kā simboli nelieliem kuģiem, kolekcijai radīti vairāk nekā 60 gredzeni, kas vēstī par nemainīgi svarīgām un aktuālām tēmām - mīlestību, prieku, draudzību, ceļavēju pilnās burās un nemitīgu virzību uz priekšu.

Foto: Publicitātes foto

Uzreiz pēc atgriešanās no Venēcijas dizaina nedēļas zīmols VERBA sāks gatavoties savas kolekcijas URSIS («Lāči») 10 gadu jubilejas izstādei, kas plānota jau decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu