Sāksies 27. Rīgas modes nedēļa

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien tiks atklāta 27. Rīgas modes nedēļa, kas norisināsies līdz pat 28.oktobrim. Šajā Modes nedēļāLatvijas un ārvalstu dizaineri izrādīs savas jaunākās - 2018. gada pavasara-vasaras kolekcijas. Bez dizaineru skatēm tiek plānota virkne citu radošu un izglītojošu pasākumu, lai šo Modes nedēļu pavadītu modes un mākslas zīmē.

RIGA FASHION WEEK atklāšanas pasākums norisināsies sadarbībā ar BOLD Concept Store 24. oktobrī Mākslas un tehnoloģiju kvartālā «Sporta 2». Šis ir jauns radošais klasteris Rīgā, kas ir veidots bijušās saldumu fabrikas vietā Sporta ielā 2 ar mērķi pulcēt kopā labākos un perspektīvākos dažādu nozaru.

Zīmīgi, ka RFW atklāšanas pasākuma laikā savu pirmo kolekciju prezentēs arī zīmols KULT, kas radies dizaina konceptveikala BOLD Concept Store paspārnē. Kolekcijas autore Karlīne Anete Nagliņa Kristas Birmanes un Beātes Stivriņas vadībā rada sievietes tēlu, kas nebaidās riskēt. Šī kolekcija simbolizē sievieti, kas stāv pāri sabiedrībā ierastajiem kultiem un rada kultu pati ap sevi, savu personību un savu stilu. KULT apvieno drosmīgas apģērba kombinācijas, sportiskā stila apģērbu ar trauslām detaļām un smalkiem izšuvumiem.

Pēc pauzes vairāku sezonu garumā uz Rīgas podija atgriezīsies labi zināmais dizainers un vietējās publikas mīlulis Atis Artemjevs, kurš savu jauno kolekciju prezentēs arī Rīgas modes nedēļas atklāšanas pasākumā. Šīs kolekcijas tērpiem raksturīgs īpašs tehniskais risinājums un struktūra. Organza ir Ata Artemjeva iecienītākais materiāls, jaunās kolekcijas tērpos tā rotaļīgi iekļaujas sarežģītās tērpu konstrukcijās.

Šosezon RFW programma ietvers tādu Latvijas dizaineru modes skates kā Anna Led, Atis Artemjevs, Dace Bahmann, Katya Katya, Natalija Jansone, Nóló, One Wolf, Talented, KULT, AntiStar, Bulichev, QooQoo, Aristocrat Kids un Paade Mode, kā arī ārvalstu dizaineru skates: BIRYUKOV (Krievija), Lena Lumelsky (Beļģija), DiLiborio (Itālija) un Diana Arno (Igaunija).

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu