Pārvērtībām ļaujas skolotāja un trīs bērnu māmiņa no Cēsīm

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «STV Pirmā!»

Šonedēļ televīzijas sievietēm «STV Pirmā!» un žurnāla «Ieva» veidotajā šovā «Ievas jaunās pārvērtības» jaunam dzīves sākumam ļāvās Aija no Cēsīm. Viņa vairākus gadus strādājusi skolā par bibliotekāri, bet nu šogad pieņēmusi izaicinājumu nostāties klases priekšā un vadīt informātikas, kā arī mājturības stundas.

Jauno skolotāju pārvērtībām pieteica viņas meita, sakot, ka mamma to jau sen ir pelnījusi: «Viņa strādā, rūpējas par trim bērniem, gādā par visiem, izņemot sevi. Tā kā viņa maina darba vietu – no bibliotekāres par skolotāju, nenāktu par sliktu parādīt, ka ir vairāk par trim krāsām apģērbā un 40 gadi nav dzīves beigu sākums. Ārēji vienkāršajā, nosvērtajā un atbildīgajā būtnē noteikti mīt maiga, emocionāla, jauneklīga, varbūt pat trakulīga būtne, kurai vajag nelielu grūdienu nebaidīties izcelties, «paspīdēt», ļauties notikumiem.» Piesakot mammu pārvērtībām raksta meita Linda.

Foto: «STV Pirmā!»

Kā no pelēcīgas sievietes kļūt par mūsdienīgu un pašpārliecinātu pedagogu, kas spēj iedvesmot savus skolēnus? Kā mainīties un ar ko sākt, ja bērni saka, ka ģērbies kā ome, bet skapī ir vien divas džinsas un plandošas blūzes, kas dara vecišķāku un ir kā no «citas paaudzes?» Aijai talkā devās un pārvērtībām iedvesmoja raidījuma «meistares» – Indra Salceviča, Aina Poiša un Inita Sila.

Lai atraisītu Aijas enerģiju, mudinātu būt rotaļīgākai un domāt «ārpus rāmjiem», ģimenes psihoterapeite Aija Poiša viņu aizveda uz izklaides vietu, kur Aija ļāvās atgriezties bērnībā un kārtīgi izlēkājās pa batutiem. Savukārt Inita Sila sievietei sarūpēja tikšanos ar mākslinieci Elitu Patmalnieci, kas iedvesmoja viņu dzīvot krāšņi un raisīja arī jaunas idejas rokdarbiem, ko izmantot mājturības stundās.

Foto: «STV Pirmā!»

Cēsinieces matu griezums nebija mainījies teju 18 gadus, tāpēc sieviete pilnībā ļāvās frizieres radošajām idejām – gan tiekot pie īsāka matu griezuma, gan mainot matu krāsu no gaišāka uz šokolādes brūnu toni. Iespaidīgās pārvērtības papildināja Indras Salcevičas izvēlētie tērpi, kas mudināja Aiju arī ikdienā daudz biežāk tērpties svārkos un kleitās. Lieki teikt, ka par jauno tēlu bija sajūsmā ne tikai pati Aija, bet arī viņas ģimene.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu