Žurnāla vāka foto, kas hipnotizē! Kā tas tapa, stāsta pašmāju modele Sintija

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sin, Foto: Miks Užans

Jaunākais un 2017. gada pēdējais žurnāls SIN ar pasaulē pazīstamās latviešu modeles Sintijas Selickas bildi licis daudziem fotomākslas mīļotājiem atskatīties. Kā tapis šis mākslas darbs, kas ir tā autors - «Egoiste» pastāstīja pati modele Sintija.

Sintija Selicka kā modele darbojas jau trīs gadus, ceļojot un strādājot gan Eiropā (Milāna, Londona, Berlīne, Barselona), gan Āzijā. Strādā dažādiem klientiem - gan foto, gan video reklāmās (Timotei shampoo, dažādās modes nedēļās, žurnālu vāki, piedalījusies arī Nivea reklāmā kā otrā plāna modele).

- Stāsti, kas ir šī darba autori! Ieminējies, ka foto ir oriģināls arī tā tehniskajā izpildījumā...

- Šajā foto sesijā apvienojās divi lieliski savas nozares speciālisti, lielākie komplimenti ir Dāvim Saknem (redaktoram un stilistam) par oriģinālo ideju un vāka tematiku, kā arī fotogrāfam Mikam Užanam par spēju šo ideju realizēt. Šī fotosesija ir īpaša ar to, ka fotogrāfs ir izmantojis analogo fotogrāfiju mūsdienu digitālajā laikmetā,

tātad fotografēts ir ar filmu - tika izfotografēti aptuveni 32 kadri ar filmas fotoaparātu,

lai iegūtu šīs bildes. Kā arī paldies par grimu Beātei Kudiņai un frizierei Diānai Payton, zinot, ka arī viņas ir izcilas savas nozares speciālistes.

- Un kur dzima ideja par ko tādu?

- Ideja ir ņemta no oldschool filmām, vairāk parādīta

country side ideja, jo pati bērnībā dzīvoju lauku pusē.

- Tomēr bildē esi puskaila. Kā ir atkailināties, zinot, ka rotāsi žurnāla vāku?

- Arī atkailinoties man ir savi noteikumi (nedrīkst pilnībā būt redzamas krūtis un dibens),

fotografējoties vispār nebiju iespringusi, zinot, ka fotogrāfs ir mans dzīvesbiedrs,

satiku viņu savās pirmajās fotosesijās pirms dažiem gadiem. Ja darbojas ar šādu komandu, rezultāts nevar būt slikts, es viņiem pilnībā uzticējos, zinot, ka viņi abi ir profesionāļi, kā arī lielisks tandēms, ar viņiem nekas nevar noiet greizi, lai gan fotosesija notika lielā steigā, jo Miks nākamajā dienā devās uz Kanādu, savukārt Dāvim bija jāattīsta filmiņa. Esmu sajūsmā par veikumu, kā arī liekas ļoti oriģināli parādīt komentārus, kas ir uz vāka, zinot, ka latviešiem vienmēr ir ko teikt, un to izcelt.

Foto: Sin, Foto: Miks Užans
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu