Modernākie rudens apavi (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz vasaras beigām palicis pavisam nedaudz, tādēļ ir īstais laiks aizdomāties par to, kādas tendences dizaineri šogad ieviesuši rudens apavu modē. Pāreja no vasaras apaviem uz rudens - tas vienmēr ir stress mūsu kājiņām.

Tās ir pieradušas pie plašuma un viegluma, bet pēkšņi atkal nonāk ciešu zābaku vai šauru kurpju gūstā.

Tāpēc apavu modes tendencēm vienmēr tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Jo tas ir ne tikai skaistuma un prestiža, bet arī komforta jautājums. Tomēr, kas attiecas uz komfortu, daudzi būs vīlušies. Mums atkal piedāvā papēžus (turklāt ļoti augstus un ļoti tievus), augstas platformas, pārsteidzošus materiālus (it kā lakota āda un plastika). Būs ļoti sarežģīti to savienot ar mūsu apledojušajām ietvēm un bedrainajiem asfalta celiņiem. Turklāt mūsdienu dzīves ātrais temps ir grūti savienojams ar kārtējo smalko papēdīšu dažādību. Mums atliek tikai laipot starp vadošo modes namu piedāvājumiem un bargo dzīves īstenību, izvēloties to, kas mums patīk, kas ir piemērots ikdienas dzīvei, kas sagādā baudu un tajā pašā laikā neradīs stresu kājām. Taču, ņemot vērā rudens apavu modē valdošo izsmalcinātību, izvēle solās būt visai eklektiska. Mūs sagaida ierastas un klasiskas lietas, kuras vienmēr var nomainīt pret mainīgajām un košajām modes tendencēm.

Kurpju zābaciņu klasika

Droši vien, nav nekāds pārsteigums, ka vairumā rudens apavu kolekciju atkal dominē kurpju zābaciņi. Tie ar panākumiem aizstāj zābaciņus un puszābaciņus, uzstādot noteiktu sievišķības latiņu, kuru dizaineri nevēlas nolaist. Galvenās šīs sezonas modeļu pazīmes - augsts un galvenokārt tievs papēdis, šaurs purngals (pat ja apavi ir uz platformas) un augstums līdz potītei vai mazliet augstāk. Tādi modeļi ir universāli, jo piestāv gan pie biksēm, gan pie svārkiem, gan stingram ofisa dress-kodam, gan romantiskai tikšanās reizei pavisam neformālos apstākļos. Šīs sezonas īpatnība ir spīdīgas, gludas vai pat lakotas ādas interesantais savienojums ar metāliskām kniedēm. Turklāt kniedes atrodas visneparastākajās vietās, piemēram, uz papēžiem. Daži dizaineri piedāvā aplikācijas no dažādām ādām, turklāt tām ir ne vien dažāda faktūra, bet arī krāsa.

Atkal atgriežas kurpju saites

Šajā sezonā tieši kurpju saites kļuvušas nevis vienkārši par hītu, bet pat savā ziņā par daudzu apavu dizaineru fetišu. Ja jūs esat apjukusi un nezināt, kādus rudens apavus izvēlēties, izvēlieties kaut ko saitējamu, un jūs noteikti nekļūdīsieties! Saitējums var būt jebkādā stilā, lai gan iespējams, ka pirmajā mirklī tas skan nedaudz dīvaini. Tomēr saitējums var būt sportisks, militarizēts, izsmalcināts, futūristisks. Tas nosaka arī apavu stilu: zābaciņi vai kurpju zābaki var līdzināties kedām, ar armijas zābakiem, kosmisku kinovaroņu zābakiem vai rotaļīgiem pagājušā gadsimta franču dejotāju zābaciņiem. Šogad apavu saites apmetušās savā tradicionālajā vietā, praktiski nav sānu vai aizmugures saitējumu, ar kuriem dizaineri aizrāvās dažas sezonas atpakaļ. Neskatoties uz to, ka šīs sezonas saitējums pats par sevi ir rudens apavu galvenais dekoratīvais elements, tajā nav nekā izaicinoša – ne spilgtu krāsu, ne neparastu materiālu.

Siksnas un sprādzes

Dizaineri ir piekāpušies arī tiem, kam nepatīk kurpju saites to uzsvērtās seksualitātes dēļ. Tās, protams, ir skaistas, bet visai nogurdinošas, jo dizaineri šajā sezonā priekšroku dod augstam saitējumam.

Daudz vienkāršāk un ērtāk ir izmantot atšķirīgas siksniņas ar sprādzēm un bez tām. Turklāt tās ir ne vien funkcionālas, cieši fiksējot kāju, bet arī dekoratīvas. Tieši tādēļ dažādu siksniņu aktuālajos apavu modeļos ir tikpat daudz, cik saitējumu. Beigās pat klasiskās laiviņas ir aprīkotas ar siksniņu pārīti un dekoratīvām sprādzēm uz papēža daļas vai uz potītes. Turklāt siksniņu daudzums (tāpat kā saitējuma augstums citiem aktuālajiem apavu modeļiem) šajā modes sezonā praktiski ir neierobežots. Ir vēl kāda interesanta detaļa, kura raksturo tieši šo rudens sezonu. Dizaineri nav aprobežojušies tikai ar tradicionālajām siksniņām ar daudzveidīgām sprādzēm. Tie ar baudu izmantojuši arī 80 - to gadu mantojumu – siksniņas ar lipekļu aizdari.

Nemainīgais britu stils

Dažas sezonas pēc kārtas ilgusī diezgan negaidītā aizraušanās ar Oksfordas zābaciņiem beidzot iet uz beigām. Tomēr daudzās rudens sezonas modes kolekcijās ir manāmas šīs aizraušanās pēdas. Tie vairs nav Oksfordas zābaciņi, bet gan tikai improvizācija par Oksfordas tēmu. Šīs kurpes dizaineri šajā sezonā pacēluši uz papēža (galvenokārt uz klasiska un noturīga), bet tradicionālo saitējumu aizstājuši ar siksniņām un sprādzēm vai arī tā vispār nav. Palikuši strupie purngali un citas detaļas, dažādas nokrāsas detaļu savienojumi, apmales no citas krāsas ādas. Turklāt visus piedāvātos modeļus tikai ar milzīgu piespiešanos var ierindot starp lietišķiem apaviem. Aktuālie Oksfordas zābaciņi kļuvuši sievišķīgāki, pat izsmalcināti. Uzlūkojot tos, diez vai var sacīt, ka tā ir detaļa no vīriešu garderobes.

Spilgtu krāsu palete

Šo secinājums pastiprina arī krāsu gamma, kuru dzaineri izmantojuši, radot aktuālos Oksfordas modeļus. Piemēram, Skandināvijas pāris Viktor&Rolf demonstrē Oksfordas zābaciņus brīnišķīgā sārtā nokrāsā.

Kaut arī visumā rudens garderobes krāsu gamma ir pietiekami savaldīga, kolekcijas piedāvā diezgan negaidītas un spilgtas nokrāsas. Rodas iespaids, ka dizaineri tādā veidā nolēmuši radīt pretstatu brīžam garlaicīgajiem risinājumiem visā pārējā dāmu garderobē. Un piejaukuši tai, piemēram, kurpju zābaciņus no tirkīzzilas rāpuļu ādas, no ceriņu krāsas vai lillā zamšādas, kā arī ar kurpēm no apelsīna vai fuksijas krāsas ādas. Turklāt krāsa ir galvenais dekoratīvais elements šādiem apaviem. Saprotams, ka šādi koši apavi jāpiemeklē ļoti piesardzīgi, lai neradītu agresīvu disharmoniju kopējā tēlā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu