Kā veidots izsmalcinātais Olīvijas Poupas tēls? Interesantākie tērpi un idejas

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Bikškostīmi ar izteiktām līnijām, «Movado» pulkstenis, šiks mētelis un «Prada» soma – tas ir perfekts koptēls Vašingtonas augstāko politisko aprindu haizivij. Tādai kā Olīvija Poupa populārajā Šondas Reimsas seriālā «Skandāls».

 
Foto: publicitātes

Gladiators kostīmā (1.-4. sezona)

«Skandāls» tuvojas noslēgumam: jaunā sezona, kas no 18.janvāra skatāma televīzijas kanālā «FOX Life», ir pēdējā. Tādēļ ir īstais brīdis atskatīties uz Olīvijas tēla pārvērtībām visu iepriekšējo sešu sezonu garumā.

Olīvijas tēls ir izpildproducentes Šondas Reimsas un aktrises Kerijas Vašingtones kopdarbs, taču tā tapšanā liela nozīme ir bijusi arī dizainerei Līnai Paolo un viņas radošajai komandai. Izcilais rezultāts pat iedvesmoja apģērbu līniju «The Limited», kas pēc seriāla tērpu motīviem radīja kapsulas kolekciju.

Gladiators kostīmā (1.-4. sezona)

«Skandāla» tērpu dizainere Līna Paolo iedvesmu meklēja baltajā krāsā. Viņai šķita, ka Olīvijai Poupai (Kerija Vašingtone) ir piemērota baltā palete. Tiesa, televīzijā un kino to izmanto reti, jo šādus tērpus ir grūti izgaismot. Kad dizainere satika Keriju, izrādījās, ka abas domā līdzīgi. Vienīgā atšķirība: Paolo vēlējās redzēt Olīviju svārkos, bet Vašingtone – biksēs. «Viņai bija taisnība, Olīvija valkāja bikses,» atzina dizainere. Tā tapa arī Poupas ikoniskais baltais koptēls pirmajā sērijā - «Tory Burch» trencis un «Prada» somiņa. Starp citu, tā bija pašas Līnas Paolo somiņa, kuru viņa aizdeva seriāla vajadzībām.

Vēlāk Līna ar apģērbu attīstīja domu, ka Olīvija vienlaikus mīt divās pasaulēs. Poupa strādāja «haizivju pilnā barā» Vašingtonā, kur tiksi apēsts, ja nepaspēsi apēst pretinieku. Taču viņa nebija politiķe, tādēļ varēja stingri neievērot pieņemtos stila stereotipus. Olīvija ģērbās profesionāli, relatīvi konservatīvi, taču aktuālajām modes tendencēm atbilstoši – nevainojams piegriezums, klasiskas līnijas, labu dizaineru zīmoli. Starp citu, modes guru jau pavisam drīz sāka piesūtīt Paolo savus visjaunākos modeļus, kas «tūlīt, tūlīt būs pārdošanā».

Olīvijas Poupas ne ar ko nesajaucamo koptēlu pirmajās sezonās veidoja maigi krēmkrāsas, smilšu krāsas un baltie toņi, brīvi tērpi, kas netraucē kustībām.

Baltais sākums (1. sezona) (1.jpg)

Iedvesmojoties no «gladiatoriem kostīmos» un baltajām līnijām, dizainere Līna Paolo Olīvijai Poupai radīja baltu, pelēku un neitrālu toņu paleti. Olīvijas ikonisko balto tēlu veido «Tory Burch» trencis un «Prada» somiņa.

Tas vienmēr ir mētelis (2. sezona) (2.jpg)

Kad Olīvija Poupa ar saviem smailajiem papēdīšiem parādās uz ekrāna, viena no viņas lielākajām atšķirības zīmēm ir statusu apliecinošs mētelis. Parasti - neitrālā tonī, bet vienmēr šiks, kas apliecina viņas apņēmību ņemt visu savās rokās.

Glamūrīgie galā pasākumi (3.jpg)

Politiskie galā pasākumi vienmēr ir izcili, jo tajos parasti ir kāds sirdi plosošs notikums un galvenie varoņi krietni izdaiļo formātu «melnā kaklasaite». «Mums patiešām bija grūti atrast ko piemērotu,» Līna Paolo atceras «Jean Fares Couture» tērpa meklējumus. Dizainere gribēja, lai tas būtu balts, turklāt Olīvijai bija jāskrien pa kāpnēm un jācīnās ar vēju. Tādēļ bija nepieciešams kas plūstošs.

«Gladiatora» bruņas ir stilīgas bikses (3. sezona) (4.jpg, 4_1.jpg)

Dizainere vēlējās, lai Olīvija valkā svārkus, bet aktrise Kerija Vašingtone redzēja savu varoni bikškostīmā. Piemēram, šajā zilpelēkajā «Armani» darinājumā.

Vienmēr gatava uzbrukumam un aizsardzībai (3. sezona) (5.jpg)

3. sezonā politisko kaislību iedvesmā Olīvija biežāk sāk valkāt augstās modes darinājumus. Kaut arī šķiet, ka viņa vēlētos kādu glāzi sarkanvīna, šis «Alexander McQueen» militārā stila kostīms atklāj, ka Olīvija vienmēr ir gatava cīņai.

Gladiatoru mode iziet ielās (6.jpg)

Olīvijas stils kļuva tik populārs, ka Kerija Vašingtone un seriāla «Skandāls» tērpu dizainere kopā ar «The Limited» laida klajā kapsulas kolekciju. Jādomā, tajā ietilpstošās žaketes, blūzes, trenči un platās bikses patiešām iepriecināja birojos strādājošas sievietes visā valstī.

Mīksti, maigi un plūstoši (4. sezona) (7.jpg)

Pirmajās sezonās Olīvija bieži valkāja mīksta auduma brīvi krītošu apģērbu. Piemēram, šo «Donna Karan» kardiganu. Paolo tā izcēlusi Poupas emocionālo nevainību, kaut arī šajā laikā tas jau bijis bezjēdzīgi.

Gaiši un neitrāli toņi (8.jpg)

Pirmajās četrās sezonās Olīvija lielākoties valkāja neitrālu toņu apģērbu. Viņa dzīvoja smilšu krāsas, gaišo un pelēko toņu pasaulē. Lūk, kostīms, kas apliecina viņas varu – pieguļoša žakete, bikses un, protams, kurpes uz augstiem papēžiem.

 
Foto: publicitātes

Pārsteidzošais krāsu sprādziens (5. sezona)

Satricinošs pavērsiens notika 5. sezonas vidū, kad Olīvija gaidīja Ficdžeralda Grānta (Tonijs Goldvins) bērnu, taču veica slepenu abortu un vēlāk iesaistījās ar viņu brutālā vārdu karā. Tad no Poupas garderobes pazuda neitrālie toņi, apģērbā parādījās īsts krāsu kaleidoskops: ugunīgi sarkans, spilgti oranžs, saules dzeltens, karaliski zils. Olīvija nonāca krustcelēs, un Paolo vēlējās palīdzēt viņai atgūt dzīvi pēc tam, kad Poupa sezonas vidū izgāja pa Baltā nama durvīm.

Jaunā garderobe pilnā mērā apliecināja Olīvijas vēlmi atgūt sevi un sākt dzīvot bez Ficdžeralda. Poupas apģērbs vienmēr atklāja viņas izjūtas. «Pirms 5. sezonas viņa burtiski aizbēga no pelēkajiem, baltajiem un neitrālajiem toņiem. Krāsas bija tās, kas definēja jauno, apņēmīgāko Olīviju Poupu,» saka Paolo. Dizainere pat bija izstrādājusi savu krāsu kodu. Ja Olīvija valkāja oranžu apģērbu, tad viņai bija padomā konfrontācija ar kādu. Sarkanais vairāk bija domāts briesmu brīžiem. Ja viņa bija drūma, tad valkāja zilas drēbes, ja jutās majestātiska - purpura toņus. Paolo arī ietērpa bikškostīmu fani kleitās un svārkos.

Krāšņais krāsu sprādziens (5. sezona) (9.jpg)

Pēc strīda ar Ficdžeraldu un Baltā nama pamešanas Olīvija sāka valkāt spilgtu apģērbu. Aktrise Kerija Vašingtone atzina, ka Līnas uzdevums mainīt garderobi nemaz nebija tik viegli izpildāms, jo spilgtie toņi mazliet izpludināja robežas starp Olīviju un aktrises dzīvi ārpus ekrāna. Tādēļ viņai bija nopietni jāpadomā, kā to nodalīt.

Sarkanais ir briesmām, iespējams, sievišķīgām (10.jpg)

Paolo izveidoja savu krāsu kodu, kas simbolizēja Olīvijas noskaņojumu. Tādēļ ierastie mēteļi neitrālajos toņos tika nomainīti pret spilgtākiem, piemēram, pret šo sarkano «Escada» mēteli. Lielo ziedu raksts tam piešķir sievišķīgu šarmu, kas Ovālajā kabinetā lika atskatīties ne vienam vien.

Jaunas krāsas, jauni piegriezumi (11.jpg)

Olīvija ne tik vien «aizskrēja» no baltajiem, pelēkajiem un neitrālajiem toņiem, bet arī ļaujas eksperimentiem ar jaunām krāsām un piegriezumiem. Zilā ir ASV prezidentes Mellijas Grāntas (Bellamija Janga) centrālā krāsa, un acīgie gladiatori pamanīs, ka kopā ar viņu Olīvija bieži valkā zilus apģērbus. Piemēram, šo «Margaret O’Leary» kardiganu un «Oscar de la Renta» blūzi.

Olīvija Poupai un Mišelai Obamai ir līdzīga gaume (12.jpg)

Šī safrāndzeltenā «Narciso Rodriguez» kleita iekrita acīs arī Mišelai Obamai, kura tajā bija tērpusies 2016.gada janvārī, ASV prezidenta Baraka Obamas valsts uzrunas laikā, divus mēnešus pirms konkrētā seriāla sērija ieraudzīja dienas gaismu. Tiesa, filmēšana notika pirms svinīgajiem pasākumiem. «Tas bija amizanti, mēs neticējām tam, ko redzējām,» atceras seriāla tērpu dizainere.

 
Foto: publicitātes

Tumšais bruņinieks (6. un 7. sezona)

Pēc kļūšanas par Baltā nama personāla vadītāju un jaunu slepenās nodaļas B613 līderi Olīvija šķērsoja «sarkano līniju» un pilnībā pārgāja tumšajā pusē. Viņai bija pieejami iespaidīgi varas resursi, kuru var izmantot gan labiem, gan sliktiem, gan pavisam melniem darbiem. Tādēļ Paolo viņas garderobi padarīja tumšāku. Tagad, noslēdzošajā 7. sezonā sezonā, Poupas koptēla centrā ir melnā krāsa. «Viņa visu kontrolē, viņai ir vara un iespējas,» atzīst Paolo. Olīvija joprojām ir gladiators kostīmā, taču tagad - tumšais bruņinieks. Poupa tērpjas izteiktos augstās modes tērpos ar asākiem un precīzākiem siluetiem. Tie simbolizē viņas jauno spēku. Tas nozīmē, ka vairs nav brīvi plūstošu apmetņu un ērtu mēteļu, drēbes ir kā bruņas un Olīvija tās valkā, mēģinot līdzsvarot jauniegūto varu ar senajām saitēm. Tagad tie ir Aleksandra Makvīna un Toma Forda darinājumi, jo to līnijas ir strukturālākas. «Viņas dzīve ir strukturētāka, tumšāka, blīvāka. Asās plecu līnijas simbolizē apgrūtinājumus, ar kuriem Olīvija saskaras,» saka Paolo. Tomēr dizainere sola, ka Poupa 7. sezonā neģērbsies tikai un vienīgi melnā. Viņa pat vēlētos, lai Olīvija atgriežas «balto spēku» pusē.

7. sezona nozīmē «Skandāla» beigas, un pēc pēdējās sērijas Olīvijas Poupas garderobe tiks nosūtīta uz «Disney» noliktavām. «Ir mazliet skumji. Taču tie bija jauki brīži. Ikviena pielaikošana kopā ar Keriju Vašingtoni tagad ir mīļš mikrokosmoss, kas atgādina par septiņām prieka sezonām,» atzīst Paolo.

Tumšā bruņinieka pārvērtības (6. sezona) (13.jpg)

6.sezonā Olīvija piedzīvo kārtējās pārmaiņas. Tādēļ viņa Mellijas priekšvēlēšanu kampaņas laikā un arī pēc tam sāka valkāt tumšākas drēbes. Poupu joprojām aizrauj krāsas, piemēram, šis «Alexander McQueen» žakarda apmetnis, taču toņi kļūst aizvien tumšāki.

Varenā 100. sērija (14.jpg)

100. sērijā seriāla fanu sapņi piepildās un Olīvija apprec Ficdžeraldu. Pareizāk sakot, iespējams, varēja apprecēt, ja notikumi būtu risinājušies citādi. Sapņu līgava nepievīla: viņa bija tērpusies 4500 ASV dolāru vērtā «Anne Barge» kleitā, kas bija rotāta ar pērlēm.

Tumšā dzīve Baltajā namā (15.jpg)

6. sezonas finālā Olīvija, kas ietērpusies melnā «Burberry» apmetnī, ir kļuvusi par Baltā nama personāla vadītāju un B613 vadītāju. Ak patiešām, viņa nogalinās vēl kādu viceprezidentu.

Sieviete melnā (7.sezona) (16.jpg)

Beidzamajā 7. sezonā Olīvijas apģērbu pamattonis būs melns. Poupa kontrolē visu, viņai ir vara un iespējas. Apģērbam būs stingrākas līnijas, jo viņa vēlas, lai prezidente un republika izdzīvotu. Paolo gan sola, ka Olīvija nevalkās tikai melnas drēbes, taču neko nav solījusi par finālu. «Domāju, ka vēlētos, lai galu galā viss atkal būtu baltā,» noteica Paolo.

Nepalaid garām - politiskais trilleris «Skandāls» kanālā «FOX Life» skatāms ceturtdienās no 18.janvāra, plkst. 21:00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu