Pārvērtības: kā acu plakstiņu korekcija pārvērta manu līdzšinējo dzīvi! (233)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Santa ir burvīga un šarmanta sieviete, no kuras tā vien staro dzīvesprieks! Tomēr nošļukušo acu plakstiņu dēļ neviens to pat iedomāties nevarēja... “Man tika iesauka “sanbernārs”, kurš vienmēr bēdājas,” atlasē savu sāpi atklāja Santa. Piedāvājam ekskluzīvu iespēju palūkoties, kā pēc plakstiņu operācijas mainās Santas dzīve!

Santa ir trīsdesmit deviņus gadus jauna sieviete, kuras ikdienas darbs rit valsts pārvaldē. Kā atklāj projekta “Drosmīgās pārvērtības” dalībniece, pēc dzīves pavērsiena, kad viņa palika viena ar dēliņu, dzīvesprieks uz mirkli bija zudis. “Ik diena pagāja rūpēs par manu piecgadīgo mīļumu, tāpēc sev laika vairs nepietika. Paveroties spogulī, tur redzēju vienmēr noraizējušos sievieti. Skumjas pārvērta arī manu dvēseles spoguli – acis. Es izskatījos tik bēdīga...” atlasē savu problēmu atklāj Santa. Satriecoša bija Santas atklāsme, ka bieži viņa nemaz netiekot saukta vārdā, bet gan par allaž sērīgo sanbernāru. “Cilvēki man bieži jautā – par ko man tik norūpējies vaigs? Tad nu es pūlos celt fiziski plakstiņus augstāk, no kā man savukārt pierē radušās krunkas,” viņa par sevi paironizē.

Foto: Ingars, TVNET

Santa ļoti vēlas atkal izskatīties jauna, jo sirdī viņai vēl mutuļo jaunības maksimālisms un trakulības dzirksts! “Es vēlos iepazīties un iemīlēties no jauna!” - pēc šā teikuma sapratām, ka mūsu rokās ir atslēgas uz Santas sapni par jaunu dzīvi.

Foto: Ingars, TVNET

Projektā “Drosmīgās pārvērtības” talkā nāca ar jaunākās paaudzes modernāko aparatūru aprīkotā Dr. Kaspara Feldmaņa privātklīnika, kurā strādā divi operējošie plastikas ķirurgi - Dr. Kaspars Feldmanis un Dr. Evija Rodke. Izdzirdot, ka ir izvēlēta piedalīties “Drosmīgajās pārvērtībās” - veikt ne vien plakstiņu korekcijas operāciju, bet arī izveidot jaunu tēlu salonā “Hairbaltic” un stilu pie stilistes Vinetas Minkēvičas, Santa pārsteigumā izsaucās: “Es tam nespēju noticēt! Brīnumi tomēr notiek...”

Plakstiņu korekcijas operāciju uzņēmās veikt plastikas ķirurģe Evija Rodke, kas vispirms uzaicināja Santu uz konsultāciju. “Bieži cilvēkiem liekas, ka tas ir tā šņik šņak – tomēr tā ir operācija, par kuru ar pacientu ir jāizrunā viss sīki un smalki,” skaidro Evija Rodke. Informēta par gaidāmās operācijas gaitu, Santa bija pārsteigta: “Tagad saprotu, kādos stereotipos mēs visi dzīvojam... nekad nebiju domājusi, ka jau pēc operācijas varēšu doties mājās, bet nākamajā dienā uz darbu – tas nebūt nav nekas tik traks, kā liekas!”

Svarīgo pārvērtību dienā Santa ierodas mazliet sanervozējusies, un kā nu ne, ja gaidāma operācija. “Protams, esmu nobijusies kā diegs, tomēr uzticos Evijas Rodkes profesionalitātei, kas mierina!” Rodke ir ļoti iejūtīga un, lai remdētu pacientes stresu, lūdz iedzert nomierinošu tableti. “Tā, tagad mēs uzvilksim griezuma līnijas, bet tad jau dosimies pārģērbties,” zīmējot uz Santas plakstiņiem, mierīgi tālākos notikumus klāsta daktere.

Foto: Ingars, TVNET

Pēc pārģērbšanas operācijas drānās Santu ved uz operāciju zāli. “Ai, te izskatās tik jauki!” pārsteigti iesaucas Santa, un ne velti, jo gaidīto sterili balto operācijas zāles griestu vietā varam vērot ainu no džungļu debesīm, kurās lidinās papagaiļi. Santai veic vietējo anestēziju, kas nozīmē, ka visu operācijas laiku viņa būs pie samaņas.

Foto: Ingars, TVNET

“Man likās tik dīvaini, ka man griež plakstus, bet es varu mierīgi sarunāties ar dakteri,” pēcāk stāsta Santa. “Biju arī gaidījusi asinis, kuru tomēr nebija, jo, kā ārste teica, pirms tam tiekot injicēta speciāla viela, kas liek tām sarecēt, neizraisot asiņošanu operācijas laikā.”

Foto: Ingars, TVNET

Operācija noritēja veiksmīgi, un jau pēc nedēļas Santai tika izņemti diegi. “Viss sadzijis perfekti! Arī rezultāts jau pēc pāris dienām būs acīm redzams,” situāciju skaidro Evija.

Foto: Ingars, TVNET

Ar Santu tiekamies pēc pāris nedēļām, kad plakstiņi ir pilnībā sadzijuši. Santa ienāk pa durvīm starojoša un laimīga. “Neviens sākumā nevarēja pateikt, kas manī mainījies, bet to, ka izskatos starojoša, visi paziņoja uzreiz! Tas ir labi, jo tu vari šo korekciju veikt, nevienam nezinot,” smejas Santa. “Un es jau arī biju uz vienu mazu randiņu! Man bija vēl plāksteri zem acīm, kad kāds jauns vīrietis mani uzaicināja uz kafiju!” Santa secina, ka šī operācija ir mainījusi viņas dzīves uztveri, viņas ikdienas sajūtas: “Es eju pa ielu un smaidu! Domāju, ka tas arī piesaista vīriešu uzmanību – smaidoša, laimīga un pati ar sevi apmierināta sieviete! Paldies milzīgs dakterei Evijai Rodkei un pašai Dr. Feldmaņa klīnikai par šo iespēju – dzīvot no jauna!”

Nākamās pārvērtības Santa piedzīvo skaistumkopšanas salonā “Hairbaltic”. Pēc apspriešanās ar friziermeistariem nolemjam Santu tomēr atstāt par gaišmati, taču griezumu gan pārveidot. “Uzsvaru liksim uz frizūras kreatīvo griezumu, bet pašus matus nokrāsosim pērļaini zeltainus ar brūnām šķipsnām,” izlemj frizieris Reinis. "Veikšu griezumu, kas piestāvēs Santas sejas ovālam. Kreatīvais griezums izcels arī krāsotās šķipsnas. Frizūrā akcentu liku uz dabiskumu, viegli paceļot matu saknes. Izmantoju matu taisnotāju, kas frizūrai piedod elegantu un jauneklīgāku izskatu. Arī vieglu kopšanu ikdienā, lai frizūra saglabātos bez īpašas veidošanas."

Foto: Felicija/TVNET

“Sakoptas rokas un nagi ir būtiska sievietes skaistuma vizītkarte, tāpēc nereti sievietes izvēlas pielikt sev mākslīgos nagus,” pastāsta salona “Baltic NailStudio” Ilva Banka-Okorie. Tomēr, aplūkojot Santas nagus rūpīgāk, tiek nolemts dalībniecei gēla nagus nelikt. “Jums ir ideāla nagu forma, kā arī nadziņi ir stipri un nelūst, tāpēc es jums nemaz neieteiktu likt mākslīgos nagus – nav nepieciešamības,” nolemj Ilva. Meistare Antoņina veic Santai klasisko manikīru.

Foto: Felicija/TVNET

Nākamais solis - meikaps, kuru veido Violeta Rulle. “Tā kā matu krāsa ir gaiša, es meikapu neveidošu spilgtu, drīzāk pat mierīgu, mazliet lietojot Merilinas Monro meikapa nianses. Acs sēdinājumu izceļu ar silti brūnu, matētu acu ēnu, kas mazliet padziļina acs formu, savukārt acu kaktiņus akcentēju ar maigu birstošu perlamutra ēnu. Ar melno, slapjo līniju akcentēju Merilinas ērai raksturīgo skatienu; lai padarītu to vēl koķetīgāku, acu kaktiņos pielikām liekās skropstiņas,” acu krāsošanu komentē vizāžiste.

Foto: Felicija/TVNET

“Vaigu kaulus padarīju vasarīgākus ar persika toņa piesitienu, pāri pārklāju mirdzošu pūderi, kas skatu vērš svaigāku, bet mirdzošās pūdera daļiņas atmirdzot grumbiņas vizuāli izlīdzina,” noslēpumu atklāj Violeta. Lūpas tika izceltas pie katra tērpa individuāli. Krāsu toņi bija no maigi pastelīgiem līdz pat koši sarkanam.

Kad Santas pārvērtības salonā “Hairbaltic” bija beigušās, ceļš veda uz fotostudiju “IMAGINE”, kur mūs sagaidīja atraktīvais fotogrāfs Jānis Vidmants Kalniņš un modes māksliniece, stiliste Vineta Minkēviča. “Santa ļoti vēlējās atgriezties jaunībā, ko ar tērpu palīdzību mēs arī izdarīsim. Tici man, tu sevi nepazīsi,” pārvērtību dalībnieci iedrošina Vineta.

Santai bija vairāki tērpi, kas radīja pavisam atšķirīgus raksturus. Stiliste kopā ar fotogrāfu sievietei lika iejusties visdažādākajos – gan koķetas draiskules, gan nopietnas lēdijas, gan dendiju stila ikonas tēlos.

FOTO: Foto: Jānis Vidmants/STUDIOIMAGINE
FOTO: Foto: Jānis Vidmants/STUDIOIMAGINE Foto: Jānis Vidmants/STUDIOIMAGINE

Pašai Santai visvairāk patika gangsteru tipa tērpi: “Tie bija kaut kā manējie, es jutos sev tuva! Tomēr nenoliegšu – man bija amizanti bildēties arī tikai ar cepuri,” smaidot atzīst Santa.

FOTO: Foto: Jānis Vidmants/STUDIOIMAGINE  FOTO: Foto: Jānis Vidmants/STUDIOIMAGINE
FOTO: Foto: Jānis Vidmants/STUDIOIMAGINE FOTO: Foto: Jānis Vidmants/STUDIOIMAGINE Foto: Jānis Vidmants/STUDIOIMAGINE

Santa: “Patiesībā es nezinu, kā jums, visiem foršajiem cilvēkiem, pateikties!... Es jūtu, esmu mainījusies! Esmu atgriezusies dzīvē kā seksīga un pašpārliecināta būtne. Kā sieviete, kas vēlas baudīt dzīvi pilniem malkiem! Paldies... Un iesaku ikvienai ko šādu pārdzīvot!”

Foto: Jānis Vidmants/STUDIOIMAGINE

Arī mums bija liels prieks noraudzīties, kā Santa atdzimst! Kā iemirdzas viņas tik ļoti skaistās acis! Kā no jauna sieviete staro un smaida ik brīdi! Paldies Santai par drosmi! Paldies plastikas ķirurģei Evijai Rodkei un Dr. Feldmaņa privātklīnikai, paldies visiem salona “HairBaltic” meistariem, it īpaši vadītājai Ilvai, un arī apģērbu tīklam “MOS”, kurš Santai uzdāvinās pašas izvēlētās stilam atbilstošās drēbes 50 latu vērtībā.

Tiekamies jau pavisam drīz jaunās pārvērtībās!

Komentāri (233)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu