Pārvērtības: 191 cm nav šķērslis būt sievišķīgai un seksīgai! (163)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par pirmo izaicinājuma šova “Drosmīgās pārvērtības” dalībnieci kļuva divdesmit trīs gadus jaunā siguldiete Dace Zariņa. Projekta komandu vienprātīgi uzrunāja fakts, ka garā auguma un neizteiksmīgā izskata dēļ meiteni itin bieži notur par vīriešu dzimtas pārstāvi. Šo pārvērtību devīze - sievišķīga un seksīga vari būt, arī sadzīvojot ar 191 cm garu augumu!

Dace Zariņa savu sapņu nodarbošanos basketbolu iepazina sešpadsmit gadu vecumā, un nu jau rit septītais gads, kad visa dzīve pakārtota sportam. Un kā nu ne, jo 191 cm garais augums tā vien nesa panākumus un izaugsmi. Šis ir nozīmīgs gads arī studijām, jo rit jau pēdējais kurss.

Foto: no personiskā arhīva

“Tas viss bija lieliski – karjera sportā, apbraukātas dažādas pasaules valstis. Tomēr kādā mirklī sapratu, ka man kaut kā pietrūkst... Jā, trūkst sievišķības,” savu problēmu projekta autoriem pārrunās klāsta Dace Zariņa. Visvairāk aizkustināja Daces stāsts par kādu atgadījumu, kas sāpīgi iespiedies viņas atmiņā: “Reiz, kad grasījos maksāt veikalā ar savu kredītkarti, pārdevēja man šo pakalpojumu atteica. Viņa dusmīgā balsī paziņoja, ka nepieņems manu karti, jo tā nav mana, bet gan kādai sievietei piederoša. Tad es sapratu, ka viņa mani ir noturējusi par vīrieti... Tas man kā meitenei bija ļoti, ļoti sāpīgi...” Šajā brīdī arī dzimusi Daces motivācija savā izskatā ko mainīt!

“Domāju, ka Dacei noteikti ir jāpalīdz,” atzīst stiliste Vineta Minkeviča. “Ir jādod iespēja viņas acīm iemirdzēties no jauna! Turklāt tas būs lielisks izaicinājums mums visiem pārējiem.” Līdzīgās domās ir arī skaistumkopšanas salona “Beauty Zone” direktore Jekaterina Fedotova: “Viņā slēpjas skaista sieviete, tikai tā ir jāatklāj. Dacei ir jāparāda pareizais ceļš.” “Šī būs īstā reize, kad ar apģērba palīdzību lauzīsim stereotipus. Mēs parādīsim, ka, arī esot 191 cm gara, tu vari būt seksīga un sievišķīga,” pārliecinoši klāsta veikala tīkla “MOS” mārketinga direktore Aija Baumane. Dace uzzinot, ka ir izvēlēta izaicinājuma šovam, neslēpj prieku un ar nepacietību jautā, kurā brīdī sāksim! “Esmu neizsakāmi priecīga un atvērta visām jūsu idejām,” sparīgi atzīst Dace. “Vienīgi nepārvērtiet mani par ūdeņraža blondīni un pavisam matus laikam nodzīt nebūtu prāta darbs.”

Aplūkojot Daci, pirmais pie darba ķeras skaistumkopšanas salona “Beauty Zone” frizieris Kārlis Ezergailis. “Matus krāsosim divos toņos ar Paul Mitchell matu krāsām. Dacei noteikti vajadzēs apgriezt arī matus uz pieres. Griezumu veidosim tādu draiskulīgu, tomēr arī ļoti romantisku. Tā kā Daces ikdiena ir sports, matu griezumu veidosim tādu, lai tas ir viegli kopjams un veidojams,” klāsta Kārlis Ezergailis. “Hmmm, es jūtos kā pirms eksāmena, bet laikam jau jāuztraucas šoreiz ir meistariem, nevis man,” smejas Dace.

Matu veidošanai tika izmantoti šādi līdzekļi: “Seal & Shine” līdzeklis, kas matiem nodrošina termoaizsardzību un spīdumu; “Super Skiny Serum” – koncentrēts serums matu nogludināšanai; “Extra Body Finishing Spray” – stipras fiksācijas matu laka apjomam un spīdumam.

Dacei no dabas ir ļoti īsas un smalkas skropstas, tāpēc tika nolemts meitenei ielikt skropstu ilgviļņus. “Skropstu ilgviļņi Daces acu skatienu padarīs izteiksmīgāku. Mēs katru skropstiņu atsevišķi atlieksim un ieveidosim vajadzīgā leņķī. Skropstu apjomu mēs panāksim nieka 40 minūtēs!” stāsta salona meistare Oksana Zaslavska. “Turklāt Dacei kā sportistei tas būs ļoti ērti – mosties jau ar uzliektām skropstām!”

Nākamais solis ir meikaps. Dace atzīst, ka ikdienā nelieto kosmētiku, taču vienmēr ir vēlējusies iemācīties krāsoties atbilstoši savai sejas formai un imidžam. “Šad tad esmu uzlikusi tušu, lūpu spīdumu, bet acu zīmuli... Laikam tur ļoti jātrenējas, lai novilktu taisnu līniju,” smejas Dace.

“Sākumā koriģēsim uzacis, jo tās ir ļoti nozīmīgas sejas izteiksmes radīšanā. Pēc tam uzklāsim meikapu un pastāstīsim, kā tev tas būs jāveic arī pašai,” stāsta salona meistare Dana Logina. Vizāžiste paskaidro, kā pareizi un atbilstoši sejas formai ir jālieto kosmētika: kā jāklāj tonālais krēms, kā jāietonē seja ar pūderi, kādas labāk izvēlēties acu ēnas. Procedūras laikā tika izmantota Francijas profesionālā kosmētika “SLA”.

“Super! Klau, vai tā patiešām esmu es pati? Patiešām... es sevi nepazīstu,” pēc meikapa uzlikšanas un ar jauno matu sakārtojumu sevi beidzot spogulī ierauga Dace. “Jūs esat brīnumdari!” Prieks Daces sejā ir nenoslēpjams, tomēr pirms došanās uz fotostudiju jāsakopj arī Daces rokas.

Dacei tika uztaisīts klasiskais sausais manikīrs. Likta mitrinoša maska rokām un nagi nokrāsoti ar neuzkrītošu nagu laku. Manikīram izmantota kosmētika nagiem “Gewol”. “Sēžu un domāju – par ko man šis viss jaukais piedzīvojums... Jūtos kā princese – visi mani apčubina un padara arvien smukāku un smukāku! Pat nagus man lako!” sajūsmināti emocijās dalās Dace.

Kamēr Dace salonā tiek pucēta, tikmēr arī stiliste Vineta Minkeviča ir atradusi visu nepieciešamo meitenes jaunajai garderobei. “Atzīšu, nebija viegli, jo Dacei tomēr ir nestandarta augums. Tomēr domāju, ka mums izdosies! Kas būs par tērpiem - neteikšu vēl pagaidām,” pirms fotosesijas stiliste ir noslēpumaina. Tālākais ceļš ved uz fotostudiju “Imagine”, kur viesmīlīgi mūs uzņem direktors Rihards Streiķis.

Stiliste Vineta Minkeviča Dacei ir sagatavojusi piecus dažādus stilus, kas atklās meitenes sievišķību. Apģērbi tika atrasti apģērbu tīklā “MOS”. “Sāksim mēs ar roķīgi nikno stilu. Dace droši var vilkt šāda tipa bikses, kā arī melno krāsu drosmīgi izmantot savā garderobē. Šis tēls ir ļoti atbilstošs kādai vakara ballītei,” skaidro Vineta Minkeviča

Tā kā tuvojas vasara, būtiski ir zināt, kas ir atbilstošs pludmales sezonai. Ieraugot minisvārkus, Dace mazliet samulst, bet, tos uzvelkot kopā ar dzeltenajiem legingiem, viņa jūtas pārliecinošāk. “Dzeltenā krāsa lieliski atdzīvina Daces sejas krāsu. Šis ir tāds meitenīgi rotaļīgs tēls, kas, protams, piedien arī garām meitenēm,” - tā stiliste.

“Sievietei ir jāpazīst arī savs lietišķais stils, tāpēc arī Daci ietērpsim tādā. Vēlos uzsvērt, ka nevajag baidīties no horizontālām līnijām apģērbā, ja tās tiek lietotas proporcionāli augumam. Tāpat nevajag izvairīties no baltās krāsas. Piemēram, šoreiz baltās bikses, kas citiem var likties absolūti nepiemērots apģērbs Dacei, izskatās lieliski!” skaidro Vineta.

Arī šajā tērpā horizontālās jūrnieku svītras ļoti piestāv imidžam un nepadara Daces formas optiski apaļīgākas. Tāpat arī baltās bikses. “Nevajag slēpt to, ko ir devusi daba! Tas ir jāizceļ – šoreiz Daces garās kājas,” stāsta stiliste.

Kad piedalījāmies pārvērtībās, Dace pačukstēja, ka ne reizi mugurā nav uzvilkusi skaistu vakarkleitu. Domāts – darīts! Ietērpsim viņu visskaistākajā un cēlākajā sievišķības simbolā – kāzu kleitā! Stilistes Vinetas Minkevičas darinātā kāzu kleita Dacei lika aizrauties elpai... “Kaut kas neticams...” viņa vien spēja izdvest. Un kā par brīnumu, Dace ātri vien iejutās šajā baltajā un romantiskajā kleitā. Dzima gan svētā, gan bēgošā līgava!

“Šī diena bija kas fantastisks! Atzīšu, man nebija viegli pieteikties, jo tas nozīmē kaut kādā ziņā tev publiski atklāt savus kompleksus... Tomēr rezultāts, kas tev tiek dāvāts pretī, ir nenovērtējams! Jebkurai sievietei ieteiktu un novēlētu ko tādu piedzīvot! Liels paldies jums un arī apģērbu tīklam “MOS”, kurš man dāvā dāvanu karti 50 latu vērtībā apģērbiem, ko ar stilistes palīdzību esmu atradusi tieši sev!” pēc pārvērtībām visiem pateicas Dace.

Šī bija pirmā izaicinājuma projekta "Drosmīgās pārvērtības" dalībniece. Mēs lauzām stereotipu, ka gara sieviete nevar būt vienlaikus sportiste un sievišķības iemiesojums. Dacē mēs atklājām pārsteidzoši romantisku dvēseli, kurai lieliski piestāv koķetēt un flirtēt! To tad arī novēlam Dacītei - turpmāk ne vien sporta laukumā būt izcilai, bet arī, ejot pa ielu, likt visiem atskatīties... Viņā ir iedegta dzirkstelīte!

Pārējās pārvērtību un foto sesiju aizkulišu bildes skaties rubrikā Galerijas!

Komentāri (163)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu