Pārvērtības: jauns imidžs puisim sniedz pašpārliecinātību! (139)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par otro projekta “Drosmīgās pārvērtības” varoni izvēlējāmies Rihardu – puisi, kurš kautrīguma dēļ tā arī nav spējis atrast savai personībai piemērotu tēlu. Jaunieša lūgums palīdzēt bija aizkustinošs, kas arī mūs, projekta komandu, uzreiz uzrunāja. Puisis, kam šajā vecumā izskats ir ļoti būtisks, bija gatavs mainīties un atrast sevi!

Rihards ir deviņpadsmit gadus jauns puisis, kura vislielākā kaislība ir sports. “Hokejs ir ne vien mana aizraušanās, bet nu jau tas tapis arī par manu dzīvesveidu,” stāsta pārvērtību dalībnieks. “Spēlēju komandā “Rīga Prizma” un nākotnē sevi redzu vien šajā lauciņā.”

Rihards projektam “Drosmīgās pārvērtības” pieteicies pats, jo sen jau alka mainīt savu izskatu. “Nav tā, ka mani neapmierinātu savs izskats, tomēr tas neesmu es pats! Kaut kā līdz galam sevi šajā spoguļattēlā neatrodu,” viņš skumji atzīstas. “Man ļoti gribētos saņemt profesionālu cilvēku padomus, kā ģērbties un kāds izskats man būtu visatbilstošākais. Es to noteikti arī izkoptu nākotnē!” Rihards ir gatavs savā tēlā mainīt jebko – tāda tad arī paliek mūsu noruna!

Rihards pirms pārvērtībām

Pārvērtību dalībnieks ir no tiem jauniešiem, kas uzskata, ka āriene tomēr ir būtiska panākumiem. “Nepārprotiet, es neesmu iedomīgs pāvs vai narciss, tomēr uzskatu, ka cilvēkam ir jārūpējas par savu izskatu. Ķermenis taču ir tava gara templis, kas tev pašam ir vien jākopj... Esmu arī veselīga dzīvesveida piekritējs, kas ir neatņemama dzīves sastāvdaļa!” pārliecināti pauž Rihards.

Kad zvanījām Rihardam, puisis neticēja, ka tieši viņam ir dota iespēja piedalīties pārvērtībās. Saprotot, ka tomēr tā ir taisnība, viņš priecīgi pavēstīja, ka šī ir viņa veiksmīgākā diena!

Un kāpēc ne? Kāpēc vienam no desmitiem puišu, kas ļoti alka piedalīties projektā “Drosmīgās pārvērtības”, nedot iespēju atrast savu imidžu? Rihards mūs uzrunāja ar savu nepārvaramo vēlmi sevī ko mainīt, uzticību mums un nopietno attieksmi pret šīm pārvērtībām.

Ieradies salonā “Beauty Zone”, puisis tikās ar frizieri Kārli Ezergaili, kurš uzreiz atzina, ka Rihardam nav tā piemērotākā matu krāsa. “Hmmm, es gan pats domāju, ka esmu tas gaišais tips... Pats pat mājās balinu matus,” par friziera secinājumu pārsteigts ir Rihards. “Bet nu, lai iet! Ja jākļūst par tumšmati, tad darām tā!”

Tad nu pienāca mirklis, kad puisis kļuva par brunetu - gaišie mati ar Paul Mitchell krāsu tika pārkrāsoti tumšā tonī. Rihards pievērsa uzmanību arī matu mazgāšanai, jautājot, kāpēc jāizmanto tik daudz dažādu šampūnu. Frizieris paskaidroja, ka pirms matu krāsošanas lietotais “Shampoo Three” dziļi attīra matus, bet pēc krāsošanas maigi attīrošais “Shampoo one” lieliski uzlabo matu struktūru. Pateicoties sastāvā esošajiem augu ekstraktiem, mati kļūst spīdīgi un veselīgi. Tika lietota arī matu maska “Hair Repair Treatment”. “Pēc daudzajām matu balināšanas reizēm tavi mati kļuvuši lūstoši, tāpēc es tev ieteiktu turpmāk biežāk lietot matu maskas, kas dos tiem spēku, elastību un spīdumu. Tā nav tikai meiteņu padarīšana,” pārvērtību dalībniekam klāsta frizieris.

Pēc matu krāsošanas meistars Rihardam izveidoja specifisku matu griezumu. Fiksāciju un spīdumu nodrošināja šādi līdzekļi: pomāde visiem matu tipiem “Foaming Pommade”; “The Shine”; “Super Clean Extra”, kas ir īpaši stipras fiksācijas sprejs noturīgam matu sakārtojumam.

Meistari nolēma pielabot arī puiša uzacu līniju. “Tas ir mīts, ka uzacis jārausta vien sievietēm. Nepārspīlējot tas ir iesakāms arī vīriešiem. Mazliet pielabojot uzacu spalviņas, acu skatiens būs sakoptāks un kopējais tēls neatvairāmāks,” iesaka grima meistare Dana Logina. “Tā uzacu raustīšana gan ir viena sāpīga štelle... Mierīgi varētu tā vietā kārtīgi pasvīst treniņā, nekā paciest, ka man pa vienai rausta uzacis,” izjūtās dalās Rihards. “Tomēr, jā, kad ieraudzīju galarezultātu, sapratu, ka arī večiem šad tad rūpīgāk jāieskatās spogulī! Nevajag pārlieku sievišķīgu sevi padarīt, bet sakopties jau varam!”

Pirms fotosesijas uzlikām arī plānu pūderkrēma kārtiņu, notušējot ādas nepilnības. “Sākumā es sabijos, vai patiešām mani tagad meitenes krāsos!!!! Bet, apstāstot situāciju, protams, sapratu, kas par lietu,” smejas Rihards. Kad Riharda vizuālā tēla pārvērtības ir notikušas, dodamies uz fotostudiju “Imagine”, kur mūs sagaida profesionāls fotogrāfs Jānis Vidmants un modes māksliniece, stiliste Vineta Minkeviča. No Riharda uzzinām, ka viņam patīk sportiskais stils, tomēr vienmēr vēlējies izmēģināt arī romantisko un klasisko. “Dosim tev to iespēju,” sola stiliste.

“Vispār es esmu ļoti kautrīgs un fotografēties man īsti nepatīk... Liekas, ka bildēs sev nepatīku, tāpēc izvairos... Šis būs liels pārbaudījums man pašam!” pirms fotosesijas secina jaunietis.

“Stila noslēpums slēpjas spējā kombinēt lietas. Regulāri kaut ko mainīt savā izskatā un reizēm nebaidīties lauzt pastāvošos modes likumus un paceļot dažādībā,” palīdzot sagatavoties fotosesijai, Rihardam skaidro Vineta. To arī izmēģinām kopā ar Rihardu. Uzvelkam baltu kreklu, uzliekam nelielu cepuri un mazliet sajūtam retro elpu.

Ir vasara, mazs ieskats kovboju stila aizkulisēs. Kas zina, kādas iespējas piedāvā vasara...

Sportiskā noskaņā uzspēlējam kopā ar bērnības mīluļiem dambreti... Redzam, ka Riharda stils patiesi paver nebeidzamas iespējas apģērbā!

“Izvēlējos klasiskas krāsas apģērbā un vienkārša piegriezuma kreklu un bikses, tāpat arī ikdienā tik ļoti mīlētos T-kreklus un brīvus sportiskus šortus,” par kopējo darbu stāsta Vineta. “Iesaku novērtēt individualitāti, nevis dzīšanos pakaļ jaunākajiem modes untumiem. Un – ja savu stilu Rihards šajā modes ceļojumā ir atradis, tad turēsies pie tā un savu garderobi veidos atbilstoši!”

Riharda atsauksmes: “Lai gan sākumā uz sevi mazliet šķībi skatījos, kad tapu par tumšmati, beigās ātri pieradu un tagad man ļoti patīk! Liekas, ka seja ir izteiksmīgāka un kopskats ir sakoptāks! Arī, kad man pateica, ka izraustīs uzacis, es, ja godīgi, sabijos, bet iepazinu, kā tas ir, kad skaistums prasa upurus... Apģērbs man tika piemeklēts ideāli, jo uzreiz sajutos kā zivs ūdenī un varēju ļauties fotosesijai, kas man beigās šķita ļoti aizraujošs process. Sākotnēji gan baidījos no objektīva, bet meitenes palīdzēja iejusties katrā tēlā, un domāju, ka man izdevās! Patiešām, paldies jums, jo jūtos pavisam citādi – daudz pārliecinātāks par sevi! Esmu gatavs dzīves nākamajiem izaicinājumiem!”

Rihards pirms un pēc pārvērtībām

Arī mums bija liels prieks noraudzīties, kā Rihards ir mainījies. No mazliet nepārliecināta jauna puiša ir izveidojies mērķtiecīgs jauns vīrietis, kuram visa dzīve priekšā! Paldies Rihardam par drosmi, paldies visiem meistariem un arī apģērbu tīklam “MOS”, kurš dos iespēju Rihardam iegādāties paša izvēlētās stilam atbilstošās drēbes 50 latu vērtībā. Tiekamies jau pavisam drīz jaunās pārvērtībās!

Komentāri (139)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu