Nebijis notikums Parīzes modes nedēļas laikā: nozagts pasaulē pazīstamas dizaineres Rīgā darināts darbs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "Lena Lumelsky"/Jānis Škapars/TVNET

Parīzes modes nedēļas, kas Francijas galvaspilsētā norisinājās no 26. februāra līdz 6. martam, laikā nozagts pasaulē pazīstamās modes dizaineres Ļenas Lumeļskas darbs, kuru māksliniece, tāpat kā visus pārējos jaunās kolekcijas «Covetable?» (latv. val. «Vai iekārojams?») darbus, darinājusi Rīgā.

Kā sarunā ar portālu TVNET atzina māksliniece, šāds gadījums prestižā pasākuma laikā noticis pirmo reizi. Līdz šim esot dzirdēts tikai par nozagtām kurpēm un dažādiem aksesuāriem.

Lumeļska stāsta, ka 4. martā izstāžu telpā, kurā atradušies viņas darbi, drūzmējušies žurnālisti, fotogrāfi un pircēji. Burzmā darbs aiznests.

Māksliniece joko, ka notikušais acīmredzot sniedz atbildi uz jaunās kolekcijas nosaukumā uzdoto jautājumu: «Vai iekārojams?»

«Ļoti nepatīkami. Tas ir sliktāk nekā tad, kad zagļi ielien tavā mājā un kaut ko nozog, jo viņiem pret tevi nav nekā personīga, vienkārši tāds darbs. Taču, kad pie tevis atnāk ciemos un zog, un ne jau sudraba karotes, tas ir diezgan nepatīkami, tā ir ielaušanās manā privātajā telpā. Turklāt šis darbs bija prototips, paraugs nākamā pusgada pasūtījumiem. Darbs vējā.. Vēlu veiksmes tiem «skaistuma mīļiem», kas to nēsās,» telefonsarunā ar TVNET saka Ļena Lumeļska.

Portāls TVNET pirms modes pasaulē prestižā notikuma intervijā ar Ļenu Lumeļsku jau minēja, ka dizainere gandrīz desmit gadus saistīta ar Latviju. Kad 2009. gadā veidoja savu nu jau pasaulslaveno zīmolu «Lena Lumelsky», viņa amatniekus atrada tieši Latvijā. Kopš 2011. gada viņai Rīgā ir savs ateljē, bet «Lena Lumelsky» kolekcijas tiek tirgotas prestižos modes veikalos Londonā, Tokijā, Ņujorkā, Losandželosā un Parīzē, arī Rīgā, Elīnas Dobeles salonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu