Versače: Es nevēlos nogalināt dzīvniekus, lai radītu modi

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Modes nama Versace galvenās dizaineres Donatellas Versačes cieņa pret dzīvniekiem nav tikai tukši vārdi. Kādā intervijā viņa atklājusi, ka turpmāk nevienā no viņas darbiem dabīgās kažokādas neredzēt.

«Kažokādas? Ar tām ir cauri,» sacījusi Donatella. «Es nevēlos nogalināt dzīvniekus, lai radītu modi. Man tas nešķiet pareizi.»

Lai gan citi modes nami, piemēram, Gucci, Tom Ford, Givenchy un Michael Kors jau ir pauduši nostāju pret dzīvnieku izmantošanu modes biznesā, šāds paziņojums no Versace zināmā mērā ir pārsteigums.

Līdz šim Versace izvairījās runāt par dabīgo kažokādu aizstāšanu ar citiem materiāliem, jo zīmolam raksturīgs glamūrs un pārmērības, ko vislabāk raksturo nekas cits kā ūdeļādas kažoks, raksta Vogue.com.

Jāpiebilst, ka pēdējās sezonās redzams, cik nozīmīga ir kļuvusi sociāli nozīmīgā tematika. Ne velti 2018.gada pavasara modes kolekcijā dominē tādi jēdzieni kā vienotība, lojalitāte, drosme un mīlestība. Un kas gan tos paspilgtinātu vēl vairāk, ja ne mākslīgās kažokādas drēbes?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu