Ikoniskās kāzu kleitas: TOP 10

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Kamēr pasaule mēļo par to, kāda 19. maijā, savā kāzu dienā izskatīsies Megana Mārkla, piedāvājam aplūkot visu laiku ikoniskākās karaliskās kāzu kleitas!

 
Foto: AFP

Princese Elizabete un Filips Mauntbatens (1947)

Princese Elizabete un princis Filips apprecējās 1947. gada 20. novembrī, Vestminsteras Abatijā. Tolaik princese Elizabete (tagad karaliene Elizabete II) bija tērpusies Normana Hartnela darinātā kāzu kleitā ar garu šlepi.

Foto: AFP
 
Foto: AFP

Princese Greisa Kellija un princis Renjē III (1956)

Greisa Kellija 1956. gada 18. aprīlī apprecējās ar Monako firstu Renjē III un kļuva par Monako princesi Greisu. Kleitas autore bijusi amerikāņu kostīmu māksliniece Helēna Rouza (Helen Rose), kura kleitas radīšanā izmantojusi teju simts metrus zīda un aptuveni divdesmit piecus metrus ekskluzīvu mežģīņu.

Foto: AFP
 
Foto: Reuters/Scanpix

Princese Diāna un Velsas princis Čārlzs (1981)

Princese Diāna un Velsas princis Čarlzs apprecējās 1981. gada 29. jūlijā Svētā Paula katedrālē, Londonā. Princeses līgavas kleitu radīja dizaineri Deivids un Elizabete Emanueli, un tai bija 25 pēdas (7,6 m) gara šlepe, kuplas piedurknes, un tērps bija izšūts ar 10 000 pērlītēm.

Foto: AFP
Foto: AFP/AP/Reuters
 
Foto: AFP

Spānijas karaliene Letīcija Ortiza Rokasolano un karalis Felipe VI (2004)

Spānijas karaliene Letīcija Ortiza Rokasolano ar karali Felipi VI salaulājās Madridē 2004. gada 22. maijā. Viņas īstā zīda kleitas autors bija Manuels Pertegazs.

Foto: AFP
 
Foto: AP

Kamilla, Kornvolas hercogiene un princis Čārlzs (2005)

Kamilla un princis Čārlzs apprecējās 2005. gada 9. aprīlī Svētā Džordža kapelā. Kamilla bija tērpusies baložu krāsas šifona kleitā un garā, greznā, zelta diegiem izšūtā žaketē.

Foto: AFP
 
Foto: Reuters/Scanpix

Kembridžas hercogiene Keita Midltone un princis Viljams (2011)

Katrīna, Kembridžas hercogiene, saukta arī Keita, pilnā vārdā Katrīna Elizabete, dzimusi Midltone, ir prinča Viljama sieva. Viņu kāzas notika Vestminsteras abatijā 2011. gada 29. aprīlī, kas Apvienotajā Karalistē tika pasludināta par svētku dienu. Sāras Bērtonas darinātais tērps no «Alexander McQueen» modes nama aizvien ieņem klasiskas princeses līgavas tērpa titulu.

Foto: Reuters/Scanpix
 
Foto: AP

Monako princese Šarlēna un princis Alberts II (2011)

2011. gada 2. jūlijā Monako gredzenus mija peldētāja Šarlēna Linete Vitstoka un Monako princis Alberts II. Līgavai mugurā bija modes nama «Versace» darināta kleita, kas rotāta ar 40 000 Swarovski kristāliem un 20 000 pērlītēm.

Foto: AFP/AP/Reuters
 
Foto: AP

Luksemburgas grāfiene Stefānija de Lanuā un kroņprincis Gijoma (2012)

Luksemburgas grāfiene Stefānija de Lanuā un kroņprincis Gijoma salaulājās 2012. gada 20 oktobrī Notredamas katedrālē Luksemburgā. Līgavas kleitai bija 4 metru gara šlepe, un kleita bija rotāta 50 000 pērlītēm un 80 000 dažādiem kristāliem.

Foto: AFP
 
Foto: AFP/AP/Reuters

Zviedrijas princese Madlēna un Kriss O'Nīls (2013)

2013. gada 8. jūnijā Stokholmā notika laulību ceremonija starp Zviedrijas princesi Madlēnu un viņas izredzēto, britu izcelsmes amerikāni Krisu O'Nīlu. Kleitu darinājis modes nams «Valentino».

Foto: AFP
 
Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijas princese Sofija un princis Karls Filips (2015)

Princese Sofija Hellgvista apprecēja Zviedrijas princi Karlu Filipu 2015. gadā. Sofijas kleita bija zviedru dizaineres Idas Sjostedtes darinājums.

Foto: Reuters/AFP/EPA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu