Kurpju ievalkātājs, apakšveļas noslēpums un citas Elizabetes II garderobes dīvainības

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MEGA/Scanpix

Lielbritānijas karalienei Elizabetei II ir milzīga garderobe, kur katram kostīmam ir savs kods un kopīgs arhīvs, lai negadītos kādā vizītē uzvilkt jau reiz valkātu tērpu. Un tomēr viņas mīļākais apģērbs ir kāda 25 gadus veca jaka. Lasi un uzzini vēl ko interesantu un dīvainu par karalienes garderobi!

 
Foto: Reuters/Scanpix

Savs kurpju ievalkātājs

Stīvards Parvins, kurš karalienei Elizabetei II tērpus darina jau divpadsmit gadus, atklāj vairākus noslēpumus par Viņas Augstības garderobi. Kā izrādās, karalienei nav pieļaujama situācija, ka spiež vai grauž kurpes, tāpēc ļoti svarīgi, lai uzvilktās kurpes ir ērtas. Ērtums visbiežāk slēpjas faktā, ka kurpes ir jau ienēsātas, kam karalienei, protams, laika nav. Tieši tāpēc ir kāda persona, kas ar identisku kājas izmēru un formu šīs kurpes ievalkā, tā karaliene izvairās no nepatīkamas situācijas, ka pēkšņi sāktu spiest kurpe.

«Nav pieļaujams, ka karaliene būtu spiesta pārtraukt vizīti tāpēc, ka jaunie apavi sāk spiest,» stāsta karalienes garderobes pazinējs.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Savs iemīļots kurpnieks

Kādas kurpes izvēlas Elizabete II? Karalienei ir viens kurpju stils, ko viņa nemaina jau piecdesmit gadu. Parasti apavi tika pasūtīti «Rayne» darbnīcā, bet, kad kurpnieks pameta darbu tur un devās strādāt citviet, karaliene viņu atrada un turpināja pasūtīt kurpes jaunajā darbnīcā.

«Parasti izgatavoju karalienei divas kurpes gadā; tiek mainītas virsas, atstājot zoli un papēdi analogu. Karaliene lieki netērē naudu,» stāsta karalienes favorītkurpnieks Deivids Hīts.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Mazs noslēpums - polsterītis

Karalienes stilists Stīvards Parvins atklāj, ka katram karalienes kostīmam uz viena pleca ir mazs polsterītis jeb spilventiņš, lai izlīdzinātu Elizabetes II stāju.

 
Foto: AP/ScanPix

Kāpēc tik košas apģērbu krāsas?

«Jo karaliene ir maza auguma un viņai vienmēr pūlī, kur viņa ierodas, ir jāizceļas!» atklāj karalienes tērpu darinātājs Stīvards Parvins.

Kādas ir karalienes mīļākās krāsas? Rozā un dzeltenā! Vēl karalienei patīkot apdrukāti audumi, īpaši rupja raksta apdrukas.

Vislabprātāk karaliene ģērbjas kleitās vai svārku kostīmos - tas ir ērti un tie nesaņurcās, ilgi sēžot.

 
Foto: AFP

Apģērbu kodi un mīļākais apģērbs

Katram karalienes tērpam ir savs kods, ko pieraksta un arhivē konkrēti cilvēki. Tas tāpēc, lai viņa neierastos kādā ikgadējā pasākumā tādā pašā tērpā kā pirms gada. Tas pats notiek ar karalienes aksesuāriem un rotaslietām.

Bet karalienes vismīļākais tērps ir dzeltenais kostīms, ko viņa pati dēvē par «sviesta cibiņu». Šajā tērpā karaliene apmeklēja prinča Viljama un Keitas Midltones kāzas 2011. gadā.

Foto: Reuters/AFP/EPA
 
Foto: Reuters/Scanpix

Un, protams, cepurnieks!

Iepazīstieties, eleganto cepuru autore ir Reičela Trevora-Morgana, kura cepures dizainē arī Elizabetei Teilorei, Džoanai Kolinsai un reiz arī - princesei Diānai.

Foto: AFP/AP/Reuters
 
Foto: AP

25 gadus veca jaka

Kad karaliene dodas oficiālā vizītē, viņai līdzi ir 12 apģērbu komplekti ar pieskaņotām cepurēm un mēteļiem. Bet, staigājot pa saviem īpašumiem, jūs karalieni, visticamāk, satiksiet viņas iemīļotajā

«Barbour» jaciņā, kura viņai kalpo jau ... 25 gadus!


 
Foto: EPA/Scanpix

Pavisam intīmi: kur karaliene iegādājas apakšveļu?

«Rigby & Peller» par karalisko apakšveļu ir atbildīgi jau kopš 1960. gada. Apakšveļa te tikusi darināta arī Karalienei Mātei un Elizabetes II māsai, princesei Mārgaretai. Tomēr šogad Bekhingemas pils pārtraukusi sadarbību, jo kāds no veikala pārstāvjiem pārkāpis lūgumu klusēt par karalisko apakšveļu un izpaudis kādas nianses publiski.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu