Modes skates «Ķīpsalas pavasaris» tērpos godinās Latvijas kultūru un vēsturi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta topošās dizaineres 23. aprīlī aicina modes un stila lietpratējus, kā arī visus pārējos interesentus uz modes skati «Ķīpsalas pavasaris 2018», kuras tēma būs «Latvijai 100». Modes skate notiks RTU Dizaina centrā, Ķīpsalas ielā 6 plkst. 16 un 19.

DTI studentu modes skate šogad norisināsies 14. gadu pēc kārtas, un tā veltīta triju Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – simtgadei, īpaši akcentējot Latvijas tēmu. Tērpos atspoguļots topošo dizaineru skatījums uz Baltijas valstu vēsturi, etnogrāfiju, dabu, Baltijas jūru, mūsu gadalaikiem, arhitektūru un citām vērtībām. Modes skatē būs iespējams apskatīt 22 bakalaura profesionālo studiju programmas «Materiālu tehnoloģija un dizains» apģērbu dizaina specializācijas 3. un 4. kursa studenšu veidotās tērpu kolekcijas.

Studenšu radītā dizaina risinājumi atklāsies dažādās tērpu formās, siluetos, simbolizējot tautu spēku un to saikni ar pagātni, apvienojot mūsdienīgo, moderno un valkājamos tērpus ar elementiem, kas darināti pēc senām tradīcijām. Piemēram, viena no kolekcijām ir tapusi, iedvesmojoties no latviešu strēlniekiem, un veltīta viņiem – mūsu varonīgajiem brīvības cīnītājiem.

Dizaineres kolekcijā iekļāvušas gan ikdienai paredzētus, gan ekscentriskus ballīšu tērpus. Krāsu gamma ir ziemeļnieciski atturīga, ar smalkiem toņu akcentiem un negaidīti košiem pārsteigumiem. Savas idejas studentes īstenojušas, eksperimentējot ar materiāliem un tehnoloģijām, izmantojot gan tradicionālās rokdarbu tehnikas – adīšana, auduma batikošana, izšuvums –, gan apdruku un autortehnikas.

Tērpi izstrādāti pieredzējušu RTU DTI mācībspēku vadībā, kā arī pateicoties SIA «Coats Latvia» materiālajam atbalstam. Grims un frizūras skatei tiks veidoti sadarbībā ar imidža skolu studiju «Unastyle».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu