Kroņprinceses Viktorijas un Latvijas pirmās lēdijas oficiālās vizītes stils

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atsaucoties uz Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ielūgumu, Latviju šodien apmeklēs Zviedrijas kroņprincese Viktorija un Zviedrijas princis Daniels. Oficiālajā tikšanās brīdī abas dāmas izskatījās ļoti eleganti - Viktorija bija tērpusies gaisīgā, puķu izšuvumiem rotātā kleitā, bet prezidenta kundze Iveta Vējone gaiši zilā svārku kostīmā.

Viktorija starp karalisko ģimeņu dāmām ir vienmēr izcēlusies ar savu eleganci un šarmu. Arī šoreiz, lietišķās vizītes laikā viņa

priekšroku deva romantiskai kleitiņai, kuras vieglumu un koķetīgumu papildināja ar gaisīgu šalli ap kaklu.

Arī Viktorijas tumšā nagu laka ir kā speciāls akcents koptēlam.

Oficiālās vizītes laikā Zviedrijas kroņprincese un princis viesosies Rīgas pilī, kur tiksies ar Valsts prezidentu un Ivetu Vējones kundzi. Vizītes laikā Rīgas pilī tiks izstādīta glezna - Vidzemes un Rīgas ģenerālgubernatora Ērika Dālberga portreta kopija. Portrets gleznots pēc zviedru gleznotāja Dāvida Klokera oriģināla materiāliem, un to gleznojusi Latvijas Mākslas akadēmijas studente Kristīne Ķibermane.

Pēc viesošanās Rīgas pilī Zviedrijas kroņprincese un princis apmeklēs Rīgas Ekonomikas augstskolu, kur tiksies ar augstskolas rektoru Andersu Pālzovu un Nākotnes līderu akadēmijas programmas pārstāvjiem. Tāpat plānots Latvijas Nacionālās bibliotēkas apmeklējums, kur notiks oficiālo dāvanu apmaiņa, Zviedrijas kroņprinceses un prinča grāmatas dāvinājums Tautas grāmatu plauktam, kā arī izstādes «Bēgļu laivām pa pēdām» aplūkošana.

Vizītes noslēgumā Zviedrijas kroņprincese Viktorija un princis Daniels apmeklēs Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstādes «Pārnēsājamās ainavas» atklāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu