Modeļi ar invaliditāti piedalās Latvijas zīmola fotosesijā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas sociālais modes uzņēmums OWA sagatavoja valsts simtgadei veltītu T-kreklu kolekciju «Es esmu Latvija», kurā pārnesti uz auduma pašmāju mākslinieku gleznotie pieci Latvijas simboli: tautumeita, Turaida, Rīgas melnais kaķis, Brīvības piemineklis un jūgendstils. Par kolekcijas sejām kļuva cilvēki ar īpašām vajadzībām un ar neierobežotām iespējām, kuri ar savu dzīves gaitu parāda, ka Latvijas tauta ir dažāda, un, neskatoties uz grūtībām, viņi spēj stalti pozēt kamerai un smaidīt.

OWA ir sociālais uzņēmums, kas ražo apģērbus ar latviešu mākslinieku gleznām, kas pārnestas uz auduma ar sublimācijas drukas tehnikas palīdzību. Šīs kolekcijas sociālais mērķis ir lauzt stereotipus par invalīdiem un parādīt to spējas un nozīmi iedzīvotāju vidū, kā arī iedrošināt citus grūtībās nonākušos celties kājās, neapstāties un virzīties uz priekšu savā attīstībā. Simbolus gleznoja OWA mākslinieces Alisa Ādamsone un Vera Bondare, kura arī ir iejutusies modeles lomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu