Latvieša braukšanas paradumi (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgalvojumam "Es nekad neesmu pārkāpis satiksmes noteikumus" Latvijā piekrituši 59% respondentu, tomēr 78% atzinuši, ka pārsniedz maksimālo braukšanas ātrumu.

Pētījumā atklājies, ka Latvijā 46% autovadītāju braucot runā pa mobilo telefonu bez brīvroku sistēmas, 32% ēd, bet 22% spēj apvārdot ceļu policistu tā, lai nesaņemtu sodu. Turpretī 92% vāciešu runā pa mobilo telefonu, izmantojot brīvroku sistēmu, tikai 11% čehu pie stūres ēd, policistu apvārdošanas spējas ir tikai 6% vācu un čehu autobraucēju.

Izpētīts arī tas, ka mēs neesam nervozākie autovadītāji. Latvijā pie stūres uztraucas 22% šoferīšu, taču Čehijā pat 30%, Ungārijā satraucas 18%. 69% čehu lamā citus autovadītājus vai garāmgājējus. Latvijā to dara 67%, bet Vācijā 55%.

Atklājies interesants fakts - 19% rumāņu autovadītāju mēdz flirtēt ar citiem šoferiem vai garāmgājējiem, Latvijā ko tādu spēj tikai 10%. Savukārt 11% ungāru sieviešu auto vadīšanas laikā mēdz krāsoties. Rumānijā sevi šajā laikā izdaiļo tikai 2%.

29% vāciešu pie stūres mēdz skaļi dziedāt un 93% klausīties mūziku, bet visretāk dzied rumāņi – 14%. Latvijā pie stūres dzied 24% autovadītāju, lielākoties sievietes, 18-30 gadus veci autovadītāji un vidzemnieki.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu