Mazsālītie gurķīši 5 veidos!

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Laiks iesālīt gurķīšus! Kas var būt labāks?

Tradicionālie

Trīs litru burkā vai lielā bļodā ieklāj upeņu lapas, dilles un lielos gabalos sagrieztas 3–4 ķiploku daivas. Nomazgātus gurķus kārto traukā pamīšus ar zaļumiem. Uzvāra litru ūdens, pievieno 1 ēd.k. sāls. Gurķus pārlej ar karstu marinādi. Ļauj ievilkties, un jau pēc aptuveni 6 stundām tie ir gatavi ēšanai.

Ātrie gurķi

Uz 1 l ūdens 2ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkarote cukurs, gurķi, dilles, upeņu lapas, ķiršu lapas. Uzvāra ūdeni marinādei. Gurķus un zaļumus nomazgā zem tekoša ūdens. Saliek zaļumus traukā, tad gurķīšus. Sagatavo sālījumu, bļodā ieber cukuru un sāli, uzlej verdošu ūdeni, kārtīgi samaisa. Lej virsū gurķiem. Uzliek traukam vāku, pēc brīža gurķi jau gatavi.

Ar āboliem

Katlā ieliek 1 kg gurķu, 2 gabalos sagrieztus zaļos ābolus, diļļus, pētersīļus, pāris daiviņas ķiploku un upeņu lapas. Pēc tam pārlej ar marinādi – 1 litrs ūdens, 2 ēdamkarotes sāls, 2 krustnagliņas un 10 graudiņi melno piparu. No rīta gurķīši ir gatavi.

Ar asajiem pipariem

Katlā ieliek 1 kg gurķu un pārlej ar marinādi – 1,5 litrs ūdens, 1,5 tējkarote sāls, 5 daiviņas ķiploku, 0,5 pārksts sagrieztu aso piparu, saišķītis diļļu. No rīta gurķīši ir gatavi.

Ar minerālūdeni

1 kg gurķus ieliek katlā un pievieno saišķīti diļļu, 1 ķiploku (daiviņas sadala un sagriež), 3 ēdamkarotes sāli un pārlej ar 1 litru minerālūdens. Pēc vienas dienas gurķīši ir gatavi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu