TVNET gatavo: pašžāvētu vistu spārniņi (20)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Visiem zināms, ka Līgosvētkos jau sen par lielisku tradīciju ir kļuvusi ne tikai alus dzeršana un siera ēšana, bet arī šašlika cepšana. Pagājušajā gadā mana šašlika recepte guva milzu atsaucību, tādēļ, turpinot tradīciju, arī šogad nolēmu padalīties ar kādu gaļas gardumu recepti. Līgosvētkiem kaut ko oriģinālu izdomāt ir grūti, tomēr TVNET lasītājiem atklāšu žāvētu vistas spārniņu recepti, jo žāvēšana ir lieliska atpūta, un procesa gaitā tiekam pie garšīgām uzkodām.

Manam brālim, atšķirībā no manis, «rokas aug no pareizās vietas», tāpēc mājās viss ir tapis pašu spēkiem, proti, lapene, skapji, galdi, utt. Viens no jaunākajiem brāļa veikumiem ir žāvētava, kurā varu izpausties ar savām receptēm.

Pēc šīs receptes var gatavot arī vistas, vistu kājas, stilbus, un, protams, ka spārniņus.

Vienīgi nesaukšu proporcijas, bet tikai izejvielas. Katrs pats jūt, kam vairāk vajag piparus, kam - ķiplokus.

Tātad, pagatavošanai vajag:

Vistu spārnus (kājas, stilbus, ko sirds kāro);
Sīpolus;
Ķiplokus
Dilles;
Etiķi;
Cukuru;
Lauru lapas/smaržīgos piparus;
Sāli, piparus.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Ķiplokus, dilles un sīpolus smalki sagriežam. Vistu spārnus var atstāt veselus, bet es atdalu lielāko daļu no pārējā spārna.
Klājam traukā kārtu ar vistu, uzberam ķiplokus, piparus, dilles un sīpolus. Pa virsu liekam nākamo kārtu ar vistu, un šo atkārtojam, kamēr visas sastāvdaļas izmantotas.

Katlā saberam smaržīgos piparus, lauru lapas, nedaudz cukura (tas sniedz marinādei patīkamu garšas balansu un glītu krāsu pašai vistai) un sāli. Sālij jābūt drusku vairāk, nekā varētu likties pareizi. To visu uzkarsējam un pēc tam atdzesējam. Pēc tam pievienojam nedaudz etiķa.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Pārlejam ar marinādi vistu un visu kārtīgi samaisām.

Vistas atstājam marinēties uz vienu nakti, diennakti, un tā ir gatava žāvēšanai.

Lai vista būtu sulīgāka, es tās gabaliņus cieši vienu pie otras saveru uz drātīm.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Žāvējam aptuveni pusotru, divas stundas, saglabājot apmēram 70 grādu siltumu. Pārliecināties par gaļas gatavību var, iegriežot tajā; kauls nedrīkst būt asiņains. Izmantoju lapu koku malku - sausu un slapju alksni. Finiša taisnē ugunij piemetam pāris kadiiķu zarus, taču ne par daudz, jo tas var padarīt gaļu rūgtu.

Lai labi garšo! TVNET kolektīvs novēl tev lustīgus un drošus Līgo svētkus!

Ja rodas kādi jautājumi - rakstiet receptes komentāros! Es atbildēšu!

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET
Foto: TVNET


Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu