Rauga pankūkas svētdienai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Nav nekā vienkāršāka, kā no veikalā pirkta pankūku mīklas maisījuma uzcept sev tīkamākās pankūkas. Nemaz nav tik slikti un noteikti ir glābiņš situācijā, kad liekas, ka tā ātrāk. Tomēr ar rauga pankūkām mana pieredze nav īpaši veiksmīga. Vienreiz padevos vilinājumam izmēģināt gatavo maisījumu - mīkla uzrūga tīri labi, bet nelaimes sākās ar mīklas uzlikšanu uz pannas. Mīklu nevarēja atdalīt, pēc tam tā gandrīz piespiedu kārtā bija jādabū nost no karotes. Tāpēc tagad mīklu jaucu pati un noteikti varu apgalvot – tās ir garšīgākās rauga pankūkas!

4-6 porcijām nepieciešams:

  • 400 g miltu,
  • 400 ml piena,
  • 2 olas,
  • 2 ēdamkarotes cukura+1 tējkarote,
  • šķipsniņa sāls,
  • 25 g rauga.

Pagatavošana

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Raugu sajauc ar tējkaroti cukura un maisot izkausē. Dzeltenumus saputo ar pārējo cukuru un sāli, pielej siltu pienu (25-30 grādi). Pamazām iesijā miltus un maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga, vijīga, atdalās no trauka malām un karotes. Beigās piejauc raugu. Trauku ar mīklu pārsedz ar tīru dvieli un liek siltā vietā raudzēties 1,5-2 stundas. Olu baltumus saputo stingrās putās un pirms cepšanas iecilā mīklā. Cep sakarsētā eļļā no abām pusēm zeltaini brūnas mazas pankūkas. Ēd ar skābu krējumu, medu vai ievārījumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu