Mācāmies siet paši: mājas siers ar zaļumiem (15)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://solomajai.blogspot.com/

Uz šo mani iedvesmoja Ilga Reizniece - kādā no TV raidījumiem svētdienas vakarā viņa mudināja katrai saimniecei uz Jāņiem sasiet sieru. Pat ja tas nesanāk, tomēr mēģināt. Lai sanāktu, izvēlējos recepti, kas par visiem 100 garantē labu iznākumu. Produkti visiem pieejami, pagatavošana patiešām viegla, ēst var jau nākamajā dienā. Nu, vai nav labi?

Foto: http://solomajai.blogspot.com/
  • 1 l piena
  • 1 l kefīra
  • 6 olas
  • 4 tējkarotes sāls
  • zaļumi pēc izvēles - dilles, maurloki, pētersīļi

Pagatavošana
Katlā lej pienu un kefīru, karsē uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot. Negaidot, kad maisījums sāks vārīties, tievā strūklā lej klāt viegli sakultas olas ar sāli. Uzkarsē līdz viršanai, turpina karsēt, ik pa laikam apmaisot, līdz sāk atdalīties sūkalas. Katlu noņem no uguns un atstāj pāris minūtes, lai atdziest.

Tad piejauc sasmalcinātus zaļumus un apmaisa. Masu lej caurdurī, kurā ieklāta divās kārtās salocīta marle. Marles malas saņem kopā un cieši sagriež (savērpj - tā kā žņaugu), lai notek šķidrums. Pēc tam sieru ar visu marli liek bļodiņā vai citā traukā, marli atloka un pārliek pāri sieram tā, lai tas būtu nosegts. Sieram uzliek slogu un liek uz nakti ledusskapī. Nākamajā rītā jau var griezt un likt uz maizes rikas.

Zaļumi nav vienīgais, ko var pievienot sieram, -

stiprākas garšas cienītāji var piemest sarkanos piparus vai izspiestas ķiploku daiviņas,

Jāņu noskaņās labi derēs ķimenes. Savukārt tie, kam patīk sēkliņas, var piebērt linsēklas vai saulespuķu sēklas.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu