Pēcjāņos: mazsālīti gurķīši (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neiztrūkstoša uzkoda vasarā, kuras pagatavošana ir ārkārtīgi vienkārša un būs pa spēkam arī tam, kas mēģinās pirmo reizi.

Vajadzīgi lauka gurķi, sāls un ūdens. Noderēs arī ķiploks, diļļu kāti un sauja upeņu lapu.

  • Ja gurķi nav tikko no pašu dobes, tad tie noteikti jāieliek ūdens peldē, lai atdzeras.
  • Pēc tam tos kārto burkā vai kādā citā stikla traukā un pieliek garšaugus.
  • Pagatavo uzlējumu – uz 1 litru auksta ūdens ņem 2 ēdamkarotes sāls un pārlej gurķiem.
  • Ja liek burkā, sālsūdeni nevajag liet līdz pašai augšai un aizskrūvēt vāku, jo, kad sākas rūgšana un veidojas putas, uzlējumam ir tieksme pacelties.
  • Šādi gatavoti gurķi ēdami trešajā dienā. Ja grib ātros mazsālītos gurķīšus, auksta ūdens vietā ņem karstu, tad tos var nomēģināt jau otrajā dienā.
Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu