Zemeņu sīrups (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šī recepte man mantojumā nākusi no vīramātes, par ko viņai vislielākais paldies, jo tik garšīgu zemeņu sīrupu man līdz šim nav nācies garšot.

Jārēķinās, ka sīrupa gatavošanai nepieciešamas 24 stundas, tāpēc vislabāk tā gatavošanu sākt vakarā. Uz katriem 2 litriem zemeņu liek 1 ēdamkaroti citronskābes un 1 litru vārīta, vēl karsta ūdens. Atstāj ievilkties līdz nākamajam rītam.

No rīta nolej sulu citā traukā, bet zemenēm no jauna pievieno citronskābi un ūdeni tādā pašā daudzumā kā iepriekš. Vakarā atkal nolej no zemenēm izveidojušos sulu. Nolietajai sulai pieber cukuru - uz katru litru sulas 300 - 350 g. Liek vārīties, ik pa laikam nosmeļ putas, karstu lej pudelēs.

No 1 litra zemeņu iegūst ~1,3 l sīrupa.

Piezīmes

Sīrupa uzglabāšanai vislabāk izmantot nemazgātas stiprā alkohola (ne mazāk kā 35°) pudeles.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu